https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Dan za jabolka

18.11.2023 ob 10:15  

Kmetijsko ministrstvo v okviru kampanje za promocijo slovenskega sadja danes pripravlja dan za jabolka. Na šestih lokacijah v Ljubljani, Mariboru in Celju bodo obiskovalcem na voljo različne sorte slovenskih jabolk. Namen je opozoriti na možnost izbire med mnogimi sortami slovenskih jabolk, ki so po navedbah ministrstva nadpovprečno kakovostna.

Različne sorte slovenskih jabolk z znakom Izbrana kakovost - Slovenija bodo v okviru kampanje sektorja sadja v pokušino na voljo na stojnicah v Ljubljani na Prešernovem trgu, v nakupovalnem središču Citypark v BTC in v Supernovi Rudnik, v Mariboru na Glavnem trgu in v nakupovalnem središču Europark ter v Celju v nakupovalnem središču Citycenter.

"Ta sadež velja v Sloveniji za tradicionalnega, saj imamo odlične pogoje za pridelavo jabolk, ki po kakovosti resnično izstopajo. Idealna klima in tla za pridelovanje sta tista pogoja, ki omogočata poleg številnih sort ohranjati še vedno tudi avtohtone, ki so izjemno pomembne za našo naravno in kulturno dediščino. Slovenska jabolka so z vidika kakovosti resnično nadpovprečna, kar potrjujejo tudi meritve kakovosti," so v petkovem sporočilu poudarili na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Potrošniki lahko zaradi raznolikosti pridelovalnih pogojev v Sloveniji izbirajo med mnogimi sortami ter uživajo v pestrosti ponudbe in okusov, so dodali.

Danes se je začel tretji val kampanje za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov iz sektorja sadja v obdobju 2021-2023.

Kampanja je namenjena splošni promociji sadja ter promociji sadja in izdelkov iz sadja z znakom Izbrana kakovost - Slovenija, ki potrošniku zagotavlja nakup sadja, pridelanega in predelanega v Sloveniji.

Prednost lokalno pridelanega sezonskega sadja je v preverjeni kakovosti, slovenskem poreklu in dodatni neodvisni kontroli, pravijo na ministrstvu. Da pridelovalci in predelovalci sadja dosledno izpolnjujejo dodatne kriterije sheme Izbrana kakovost, presojajo pooblaščeni neodvisni certifikacijski organi. Po preverjanju, ali so bili vsi postopki izvedeni skladno s potrjeno specifikacijo, pridelovalci in predelovalci pridobijo certifikat in lahko uporabljajo znak Izbrana kakovost - Slovenija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.11.2023 ob 13:51 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ne verjemite,baba po enem jabolku ne gre vstran, preveril sem,še vedno je tu......Certifikat delim brezplačno.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.11.2023 ob 15:04 gost

      Lendavskemu je v glavi zaribalo ! hi,hi,hi,hi,hi

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.11.2023 ob 16:18 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ma ne,kje pa,nič bolj nor nisem kot vi vsi,kvečjemu sem malo bolj......No,tršica,kako kaj moj pravopis?

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.11.2023 ob 16:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Hi,hi,hi.....življenje te je zmrdalu,psihičanalitik bi mogel biti.....Vendar,vendar,Lendavski ,jaz,jaz vseobčestveni,meni niti palca na nogah nemrete küšnuti,je prepameten za vas vse,to pomeni,niti do kolen mi niste,no,popravljam,kakšna vaša bi lahko bila okoli tam nekje.Amen.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2023 ob 16:24 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Izjavljam eno okoli jabolk....NITI JABOLČNIKA NE PIJEM,SAJ PA NISEM ŠTAJAREC,DA BI TÜKLO PIL,ŽE RAJŠI ŠMARJAKA.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.