https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Beročka iz Ljutomera nocoj na državni reviji Napev - Odsev

18.11.2023 ob 13:05  

Marinka Prelog in Selma Franov iz Ljutomera,  nocoj, 18. 11. 2023, kot Beročka (Zavod Herbija Prlekija) nastopata na državni reviji poustvarjalcev ljudske glasbe NAPEV - ODSEV v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS, v Dolskem pri Ljubljani. 

Beročka je z nastopom na območni reviji po presoji strokovnih ocenjevalcev dosegla državni nivo in s tem zlato plaketo, na državno revijo pa se je uvrstila skupaj z 10 skupinami iz vse Slovenije. Med njimi je tudi glasbeni sestav Leščeček, KD Slavka Osterca Veržej. Državno revijo snemata Radio Slovenija in Radio Ognjišče, posnetek boste lahko poslušali na programu v eni od torkovih oddaj Slovenska zemlja v pesmi in besedi ter na Radiu Ognjišče.

Na oder v Dolsko letos Marinka in Selma prinašata prleške ljudske pesmi od katerih bosta dve šele izdani na prihajajočem albumu. 

Delovanje in ustvarjalnost Beročke lahko podprete z nakupom knjižice z zgoščenko in tako pomembno pripomorete k uresničevanju zastavljenih načrtov. Več o Beročki lahko preberete na spletni strani www.berocka.si, kjer lahko prisluhnete izsekom pesmi iz albuma Ljubav se ne trži.

 
* Foto: Beročka in arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.11.2023 ob 16:17 Prlek gost

      Bravo punce

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.11.2023 ob 16:21 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      A,ti dve sta punci.....?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2023 ob 16:25 gost

      malo starejši

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2023 ob 9:03 Haha gost

      Gotovo sta obe že resni ženski. Njuno petje je vrhunsko, je pa bolj malo ljudsko. Škoda. Pa tudi bolj je čezmejno kot domače.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.