https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Postanite Božiček za en dan

21.11.2023 ob 18:00  

Leto je naokrog in znova je čas, ko se lahko pridružite akciji Božiček za en dan in obdarite otroka ali starostnika. Akcija se je že začela, darila pa je mogoče oddati vse do torka, 28. novembra 2023.


Projekt Božiček za en dan je nastal leta 2012, ko ga je skupina prijateljev izvedla, kar iz garaže in osebnega avtomobila. Akcija je iz leta v leto rasla. Leta 2016 pa se je akcija razširila še na socialno šibkejše starostnike.

Od takrat pa so na otroške obraze narisali že 81.973 nasmehov in obdarili 10.012 starostnikov. Zato ta popolnoma neprofiten projekt vabi, da se mu pridružiš tudi letos.

Zato postani Božiček za en dan in osreči otroka iz socialno šibke družine!

Božiček lahko postanete …

… tako, da se registrirate na spletni strani »Božiček za en dan« in nato iz objavljenega seznama izberete otroka oz. starostnika za katerega izdelate darilo, ob tem pa bodite kreativni.

Poiščite prazno škatlo za čevlje in jo lepo okrasite. Reciklirajte star papir, okrasite škatle s slikicami, risbami, kolažem ali nalepkami. S tem boste ustvarili unikatno škatlo. Napolnite škatlo z darili. Pri tem imejte v mislih, da naj bodo darila oziroma predmeti novi ali v odličnem stanju in predvsem letom primerni.

 

Vsako darilo za otroka mora vsebovati …

… nekaj za cartanje (odvisno od starosti, pri starejših otrocih lahko namesto tega podarite kakšno dodatno stvar iz ostalih sklopov daril), nekaj za osebno higieno, šolske potrebščine, igračo (primerno starosti otroka, pri starejših otrocih lahko namesto tega podarite kakšno dodatno stvar iz ostalih sklopov daril), oblačilo in  sladkarije.

Škatla pa ne sme vsebovati …

… darilnih bonov ali denarja, hitro pokvarljive hrane, doma pripravljene hrane ali sladkarij, kakršnih koli zdravil, vitaminov, prehrambnih dodatkov oz. dopolnil, vojnih igrač (plastične pištole, puške, noži…), občutljivih predmetov (steklo, ogledala), ostrih in kakorkoli drugače nevarnih predmetov, elektronike (mobilni telefoni, tablice) in ničesar, kar bi utegnilo imeti kakršno koli rasno ali politično konotacijo.

Darila lahko oddate do vključno torka 28. novembra

V Pomurju lahko darilca oddate na enem od treh zbirnih mest. V Murski Soboti v Hiši Sadeži družbe na Ulici Štefana Kovača 20, vsak delovnik od 8. do 19. ure. V Lendavi jih zbira organizacija Helen Doron English Lendava na Kranjčevi ulici 51, od ponedeljka do četrtka med 13. in 19. uro.

V kolikor vam je lažje lahko paketek pošljete tudi po pošti na naslov: Božiček za en dan (ČRICG), Rožna dolina 50a, 4248 Lesce. Ob tem pa poskrbite, da je varno zapakirano in da bo prispelo pravočasno (28.november 2023).

Foto: Arhiv Pomurec in Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2023 ob 21:40 Aresno gost

      Siromak siromaku

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2023 ob 0:46 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.