https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Turnišče praznovala občinski praznik

Turnišče, 22.11.2023 ob 18:00  

Prejšnji teden je občino Turnišče zaznamovalo večdnevno dogajanje, kjer so v spomin na prvo omembo Turnišča, praznovali občinski praznik.

Praznično dogajanje so otvorili na Polanščekovi domačiji, kjer je v organizaciji tamkajšnjega društva upokojencev, potekalo je tekmovanje za Prehodni pokal občine Turnišče v balinanju in v kegljanju s kroglo na vrvici.

Praznik se je nadaljeval v četrtek, kjer je v ta namen v cerkvi Marije Vnebovzete potekala Sveta maša.

Strelsko Društvo Štefan Kovač Turnišče, je v petek na strelišču Agrocorn, organiziralo dogodek Občan strelja, v soboto pa so se občani ponovno vrnili na Polanščekovo domačijo, kjer je v organizaciji društva kmetic Turnišče potekal dogodek Kuhajmo skupaj.

Z osrednjo proslavo so občinski praznik zaključili v telovadnici osnovne šole Turnišče v nedeljo, kjer so podelili nagrade in priznanja občine. Predstavili so se učenci Osnovne šole Turnišče, otroci Vrtca Turnišče in ženska folklorna skupina Društva upokojencev Turnišče. Slavnostni govornik je bil župan občine Turnišče, Borut Horvat. Zbrane sta nagovorila še svetnica državnega sveta, gospa Jasmina Opec Vöröš, in poslanec državnega zbora, Jožef Horvat.

Športna priznanja so prejeli Primož Seršen, Tadej Žalik, ekipa starejših deklic s puško Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče, Leon Režonja, Članska ekipa s puško Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče. Priznanje župana je prejela Terezija Sobočan. Priznanje Občine Turnišče pa so prejeli Ivanka in Gerhard Balažic, Olga Rus, Milan Zadravec, Nina Zver, Vinogradniško-sadjarsko društvo Turnišče, Kulturno društvo Anton Martin Slomšek Renkovci, Prostovoljno gasilsko društvo Turnišče ter Gasilska zveza Črenšovci, Gasilska zveza Občine Velika Polana in Gasilska zveza Turnišče.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Občina Turnišče

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2023 ob 18:37 Toporišič gost

      Potekal je Prehodni pokal občine Turnišče v balinanju in v kegljanju s kroglo na vrvici???😂😂😂 Ali pa je potekalo tekmovanje za Prehodni pokal občine Turnišče v balinanju in v kegljanju s kroglo na vrvici??? A sploh preberete kaj napišete, preden objavite?😡

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2023 ob 0:48 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2023 ob 20:38 gost

      Skrajni čas je da se Opecova in brzi Joško dobro nagejta. Oba sta pod Golobom čisto se doj posišila. Se vidi da je Golob priškrno pipico in denar več ne teče kot pod kominajzarom Janezom, ko so si njegovi podrepniki polnili žepe.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2023 ob 8:53 gost

        Gost 20,38 - Tudi ti bi si moral "priškrniti pipico" pri tvoji pameti, da se tvoja norst ne bi izlivala, v takšnih komentarjih.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2023 ob 22:06 Oranžni diamant gost

      Run Forrest, run. Vaj kak smo radi, ka smo občani te prelepe občine, katero čaka še svetla prihodnost. Kda kmica odide :)

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2023 ob 10:54 ........ gost

      v torniščaj je kmica cejli din, edijnu, škoda, ka sunce tu pa tam ešče segreje ti asfalt pu glavnuj ulici skouzi vis, Ovači mrtvilo od mrtvila, po 19 uri pa totalna kmica, edijnu pusvejti svejtijo, znan ma občina dosti pejnez, ka tou plača. Pusvejte bi mogli takoj vgasnuti, ka se ešče nebi v kmici poznal ti narud, ka se itak ne pozna pri suncu posijanunn dnivi.Zakotno, ka bole nemre biti.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2023 ob 19:10 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        .........,rédnu si zašrajfani,ka se slijniš pu vároškun pijsati.....trbej razmiti tüdi Küzmiča(tá je gurički)......tij nezerenski v kmicu drapnjeni nekši hupkač....😅Ê,tak je pu naše ....

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.11.2023 ob 10:56 ........ gost

      san čuja, ka de delodajalec v tovarni avtomobilov v turnišču zaposla 1280 delavcev. Ka je istina.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.11.2023 ob 11:29 dx7 gost

      Jaz pa še nič nisem slišal....... ?!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.11.2023 ob 19:27 ....... gost

      NEMREN DLATI, KA SAN PREDRAGI, KA MIJSLIŠ, kan zašenki delu. Moja vokerca kaže, ka bi mogel dubiti po njinun časi nindri 1400 evrčkov na čas, ka ga cajgar zavrtij, nej nikšij, 4, 7 evra.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.