https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se zadnji vikend v novembru dogaja v Pomurju

23.11.2023 ob 17:05  

Tudi zadnji vikend v novembru se bodo po Pomurju zvrstili različni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Petek, 24. november

Dobrodelni koncert za otroške nasmehe 

V petek ob 18. uri, bo v telovadnici osnovne šole dr. Antona Trstenjaka Negova potekal dobrodelni koncert za otroške nasmehe. Nastopili bodo skupina Evterpe, OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, Skupina talenti, Fletni muzikanti, Leopold I. in Goriški muzikanti. Izkupiček bo namenjen za obdaritev socialno ogroženih otrok iz njihovega okoliša. 

Koncert učencev petja

Vabimo vas, da se udeležite razrednega koncerta učencev oddelka za petje v Glasbeni šoli Murska Sobota ob 18. uri, kjer bodo učenci peli pod mentorstvom Gabriele Bratina ter ob klavirski spremljavi Anje Kučan. 

Ko žena v oštarijo pride

Okrepčevalnica "Na cerkvenem bregu" v Bodoncih ob 19. uri vabi, da se poveselite z njimi na dogodku Ko žena v oštarijo pride, kjer bodo o lübezni pele, igrale in plesale pevke ljudskih pesmi Irmice, folklorna skupina KTD Moščanci in KUD Beltinci. 

Koncert z gosti: Samo Budna in band

Vabljeni v gledališče Park ob 19. uri, kjer bodo nastopili, Samo Budna (glas, akustična kitara, orglice), Dejan Berden (klavir), Urban Krč (bobni), Rok Škrlj (basovska kitara), Danijel Bogataj (violina, el. kitara, mandolina, glas), Sandi Horvat (el. kitara, glas), Ana Mezgec (violina) ter gostji Dorina Gujt in Ivana Karolina Budna. Cena vstopnic v predprodaji je 15 evrov, na dan dogodka 18 evrov. Vstipnice si lahko zagotovite na spletni strani eventim.si ali na njihovih prodajnih mestih (Petrol, pošte...) ter v gledališču Park Murska Sobota.

Rok Škrlep: Recept za srečo

Petkov večer si lahko popestrite z glasbeno monokomedijo ob 20. uri v prostorih MIKK Murska Sobota, kjer bo Rok Škrlep skozi pesmi, observacijski pogled in osebne izkušnje, skušal priti do sestavin potrebnih za srečo. Glasbena monokomedija se loteva sreče in srečnosti na kar se da humoren, pa vseeno analitičen način. Po odlično sprejeti potopisni predstavi "Svetovne fore" se na slovenske odre vrača še bolj osebno in predvsem iskreno. Predstava je še en dokaz več, da tudi voditelj Malih sivih celic nima odgovorov na vsa vprašanja. Vstopnice so na voljo preko spletne strani Olaii.com. 

Sobota, 25. november

Katarinin sejem 

Vabljeni v soboto od 9. ure naprej v Lendavo na Katarinin rokodelski sejem, ki bo potekal na trgu pred cerkvijo. Ob prazniku sv. Katarine, zavetnice tamkajšnje cerkve, se v Lendavi tradicionalno spet odvija Katarinin sejem rokodelskih izdelkov in domača tržnica, kjer svoje izdelke med drugim ponujajo številni lončarji, rezbarji, izdelovalci prazničnih izdelkov ter ponudniki domačih dobrot. 

Predavanje: Iztok Geister - Mar antropocentrizem izgublja bitko z naravo?

Ob 10. uri se bo v prostorih MIKK Murska Sobota odvijalo predavanje, ki ga bo vodil Iztok Geister. Na predavanju boste izvedeli zakaj naravne ujme kot so poplave, požari, požled in vetrovne polomasti ter naravne nadloge kot so podnebne spremembe, zaraščanje pokrajine, invazivne rastline in živali ne sprejemamo kot samoumevne naravne pojave. Vstop prost. 

Stand up: Čarno bejli premijera

ob 19. uri se boste lahko nasmejali v gasilskem domu v Pečarovcih, kjer vas bosta s komično predstavo Čarno bejli, zabavala dva prekmurska komika, ki želita pokazati, da se v Sloveniji in predvsem v Prekmurju, da živeti v sožitju z romi. Andrej Bakreni je prvi ciganski komik v Sloveniji, ki se šali na račun svojega porekla. Obožuje barvne kovine, najbolj pa Baker. Aljaž Poredoš je velik ljubitelk nogometa in humorja, še posebej črnega. Za pijačo bodo poskrbeli PGD Pečarovci. Vstopnine ni. 

Domen Valič: Žigolo s.p. 

Dom Kulture Gornja Radgona v soboto ob 19.30 vabi na dogodek Domen Valič: Žigolo s.p. Monokomedija Žigolo s. p. (pomeni Žigolo se plača) je zabavna zgodba o zapeljevanju. Hudomušni, samovšečni in na trenutke malenkost arogantni žigolo nam na humoren način pove, kaj vse se pri ženski sme, kaj gre in kaj nikakor ne. Je pravi leksikon zapeljevanja, ki moškim po moško razloži to, kar jim ves čas govorijo tudi ženske, pa jih seveda ne razumejo. In ženskam točno tisto, kar bi rade slišale od moških. Pravi, da je osvojiti žensko lažje kot osvojiti Rožnik, da pa jo je dosti težje obdržati. Toda – zakaj bi si moški pri zdravi pameti tega sploh želel?! A ljubezen in zdrava pamet ponavadi ne hodita vedno z roko v roki kot zaljubljen par. 

Koncert Petar Grašo

V športno dvorano ŠIC Ljutomer se po 5-ih letih vrača Petar Grašo, s pričetkom ob 20. uri. Karte si lahko zagotovite na spletni strani eventim.si ali v Car wash caffe & avtopralnica Ljutomer. 

Film Varuhi formule

Ob 22. uri si lahko v gledališču Park ogledate film Varuhi Formule v režiji Dragana Bjelorglića. Film posnet po resnični zgodbi, govori o nesreči leta 1958 v Vinči, zaradi katere bi lahko izgubilo življenje šest raziskovalcev. Film je svetovno premiero doživel na filmskem festivalu v Locarnu 2023 in med drugim prejel nagrado za najboljši film Variety Piazza Grande, Locarno, nagrado Pardo Verde Ricola t. i. zeleni leopard, Locarno FF ter nagrado občinstva za najboljši film na Sarajevskem filmskem festivalu 2023.  

 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2023 ob 19:22 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Sam vprašam,a moj koljega Károlayn še brca al pa je pêté vküp drapnu.....?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2023 ob 0:22 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2023 ob 23:26 Alissa gost

      Vroča dekleta čakajo na vas na ----- Xmiss.pw

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.11.2023 ob 8:59 Faker gost

      Mars gnide

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.