https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti postavljajo praznično dekoracijo

23.11.2023 ob 10:15  

Danes v središču Murske Sobote nadaljujejo z nameščanjem prazničnih lučk in s tem naznanjajo, da se nam približuje praznični december.

Občanke in občani mesta tako ne bodo prikrajšani za praznično vzdušje ob sprehodu skozi mesto. Praznična okrasitev mestnega središča zajema okrasitev Slovenske, Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage, Trubarjevega drevoreda in drevoreda Martina Luthra.

Prižig lučk

Na predvečer praznika sv. Nikolaja, ki je zavetnik mesta, bodo prižgali ob 17. uri tudi praznično okrasitev v mestnem središču. Mesto Murska Sobota bo v letošnjem prazničnem decembru okrašeno s 5.500 metri svetlobnih vrvi s skoraj 65.000 lučkami, mestni park in Trg zmage pa z več kot stotimi lampijoni, ki so jih izdelali mladi v okviru delavnic v Mladinsko informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota ter dijaki in učenci osnovnih ter srednjih šol. Na Slovenski ulici bodo še svetlobne iskrice in unikatni svetlobni elementi različnih oblik. Praznična razsvetljava je v celoti sestavljena iz led svetil, kar pomeni, da je poraba elektrike sorazmerno nizka.

Drsališče

Hkrati z lučkami bodo odprli tudi drsališče, ki bo obratovalo do 28. januarja prihodnje leto in sicer na Drevoredu Martina Luthra. Letos bo drsališče imelo večjo površino v primerjavi z lanskim. Poleg osrednjega dela na ploščadi v Drevoredu Martina Luthra bo speljana še dodatna krožna steza do spomenika zmage. Novost drsališča bodo avtomobilčki za uporabo na ledeni površini. Kot vsako leto bo omogočena izposoja drsalk. Letos uvajajo simbolično vstopnino v višini 2 evra na dan. Drsališče bo obratovalo od ponedeljka do četrtka in v nedeljo od 10. do 20. ure, ob petkih, sobotah, za praznike in dela proste dneve pa od 10. do 22. ure. Ob drsališču bo oder, na katerem se bo v decembru zvrstil animacijski in glasbeni program. Postavljene bodo hiške z gostinsko ponudbo.

Božičkov nabiralnik

Letošnja novost je tudi Božičkov nabiralnik, ki bo začel obratovati na dan otvoritve drsališča. Nabiralnik bo postavljen na Trgu zmage ob prazničnem igluju, v katerem bodo najmlajši ob pomoči škrata vsak dan v času od 5. do 12. decembra 2023, med 16. in 18. lahko oddali svoja pisma s svojimi željami Božičku.

Mikloševo senje

Na praznik sv. Nikolaja, 6. decembra, bo v središču mesta celodnevno sejemsko dogajanje, kjer bodo za bogato ponudbo poskrbeli kramarji, rokodelci, domači gostinci in glasbeniki. Manjkal pa ne bo niti Miklavž, ki bo najbolj razveselil najmlajše.

 

Božični sejem

V četrtek in petek, 21. in 22. decembra 2023 bo potekal božični sejem, od 15. do 20. ure. Predstavili se bodo rokodelci in drugi ponudniki. Med božičnim sejmom bodo otroci lahko na Trgu zmage prisluhnili pravljicam. Pripovedovanje pravljic organizira Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota. 

Pestro bo tudi v Gledališču Park v Murski Soboti. Ob decembrskih sobotah, ob 10. uri, so za otroke pripravili gledališki, lutkovni in filmski program. Zvrstili se bodo božični in novoletni koncerti ter zabavne predstave.

Silvestrovanje na prostem

Praznični december bomo v Murski Soboti sklenili s silvestrovanjem na prostem na Trgu zmage. V nedeljo, 31. decembra 2023, ob 17.00 bo silvestrovanje za najmlajše, od 22.00 naprej pa velika zabava s skupino Plamen in DJ Harijem. Novo leto bo Murska Sobota pozdravila z ognjemetom, ki bo prijazen naravi.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.