https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Za subvencije v gospodarstvo bodo v Beltincih namenili 90 tisoč evrov

17.07.2023 ob 6:05  

V četrtek, 13. julija 2023, je v sejni dvorani Občine Beltinci potekala 7. redna seja Občinskega sveta Občine Beltinci. Občinski svet je soglasno sprejel vse predlagane sklepe.

Sejo je vodil župan Marko Virag. Navzočih je bilo 14 članov sveta. Občinski svet Občine Beltinci je soglasno sprejel vse predlagane sklepe.

Občinski svet uvodoma obravnava in sprejme vsebino dnevnega reda 7. redne seje in zapisnik 6. redne seje.

V nadaljevanju Občinski svet obravnava in sprejme naslednje sklepe:

Elaborat o oblikovanju cene storitev gospodarske javne službe oskrba s pitno vodo v Občini Beltinci, ki ga je izdelal izvajalec gospodarske javne službe vodovod sistema B.

Občinski svet Občine Beltinci daje soglasje k sofinanciranju s strani Osnovne šole Bakovci predlaganih nadstandardnih zaposlitev v Podružnični šoli Dokležovje za šolsko leto 2023/2024 - učitelj v kombiniranih oddelkih drugi in tretji razred (10 pedagoških ur na teden oz. 45,45 odstotka) in 0,35 odstotka čistilka. V proračunu za leto 2023 in v proračunu za leto 2024 so sredstva zagotovljena.

Občinski svet Občine Beltinci se je seznanil s Finančnim načrtom programom dela in kadrovskim načrtom Osnovne šole Beltinci za leto 2023 ter daje soglasje.

Občinski svet Občine Beltinci odobri s strani Osnovne šole Beltinci predlagane nadstandardne zaposlitve v OŠ Beltinci za šolsko leto 2023/2024. V proračunu za leto 2023 in v proračunu za leto 2024 so sredstva zagotovljena.

Občinski svet Občine Beltinci daje soglasje k Programu dela s finančnim in kadrovskim načrtom ter načrtom nabav Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota za leto 2023.

Občinski svet Občine Beltinci sprejme Odlok o načinu opravljanja javne službe pomoč družini na domu v Občini Beltinci v predlagani obliki in vsebini v drugi obravnavi, odlok o ustanovitvi Javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota v predlagani obliki in vsebini po hitrem postopku in odlok o ustanovitvi Sveta ustanoviteljic javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota v predlagani obliki in vsebini po hitrem postopku.

Občinski svet Občine Beltinci sprejme sklep, da se v letu 2023, ob občinskem prazniku 17. avgustu, podelijo nagrade in priznanja predlaganim občanom.

Višina štipendije Občine Beltinci v študijskem letu 2023/2024 znaša 120,00 evrov/mesec. Razpiše se skupaj 10 občinskih štipendij za študijsko leto 2023/2024, pri čemer se pet štipendij podeli študentom naravoslovnih oziroma interdisciplinarnih ved, pet štipendij pa študentom družbenih oz. humanističnih ved.

Občinski svet Občine Beltinci sprejme, s strani Odbora za gospodarstvo, varstvo okolja in gospodarske javne službe predlagani Program ukrepov za dodeljevanje finančnih spodbud za razvoj podjetništva v Občini Beltinci za leto 2023 kot sledi: za ukrep spodbujanje zagona in razvoja podjetij se v letu 2023 razpišejo sredstva v višini 60.000 evrov, za ukrep spodbujanje odpiranja novih delovnih mest in samozaposlovanja se v letu 2023 razpišejo sredstva v višini 10.000 evrov, za ukrep spodbujanje projektov inovacij se v letu 2023 razpišejo sredstva višini 10.000 evrov, za ukrep spodbujanja razvoja projektov socialnega podjetništva se v letu 2023 razpišejo sredstva v višini 10.000 evrov.

Občinski svet Občine Beltinci sprejme Prvo dopolnitev Načrta ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Beltinci v letu 2023 in se seznani s Poročilom o polletni realizaciji proračuna Občine Beltinci za leto 2023.

Foto: izrez videa, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.