https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V meteorološko zimo bomo vstopili z izrazito otoplitvijo

26.11.2023 ob 12:00  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes dokaj sončno. Jutri se bo pooblačilo, na jugu in na zahodu bo popoldne rahlo deževalo.

Danes bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Več sonca bo na zahodu in jugu, nekaj več oblakov pa predvsem na severovzhodu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem okoli 12 °C.

Ponoči bo sprva še povečini jasno, proti jutru pa bo oblačnost postopno naraščala. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju malo nad 0 °C.

Jutri bo pretežno oblačno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Popoldne bo na zahodu in jugu začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 °C, poroča Arso.

Obeti

V noči na torek bodo rahle padavine zajele večji del Slovenije in v torek čez dan od zahoda postopno ponehale. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 800 m nadmorske višine, le v zatišnih alpskih dolinah nekoliko niže.

V sredo bo pretežno jasno z meglenim jutrom po nižinah.

V meteorološko zimo, ki se začenja v petek, 1. decembra, bomo vstopili z izrazito otoplitvijo. Pihal bo močan jugozahodni veter, ki bo predvsem na vzhodu Slovenije in ob morju temperature dvignil tudi nad 15 stopinj Celzija.

Poleg visokih temperatur nam bo jugozahodnik iznad morja prinesel tudi večjo količino vlage, zato bodo predvsem zahodne kraje zajele obilne padavine. Do sredine noči na soboto lahko marsikje pade več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter. Snežilo bo le po najvišjih vrhovih, poroča Meteoinfo.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2023 ob 12:41 gost

      Samo ka nebo dež na poplavnem območju. Kajti zima je pred vrati. Preostala Slovenija naj prevzame dež keri je namenjeni v Slovenijo. V Prekmurju ga lahko pade 100 mililitrov na kvadratni meter.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2023 ob 16:04 123 gost

        Skoraj ni naslova ki ga pomurec dobesedno prepiše, nevem kako izobrazbo imajo ti novinarji na tem portalu

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2023 ob 16:30 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2023 ob 16:30 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2023 ob 12:46 gost

      Prav imaš v Prekmurju so njive itak samo posejan z pšenico kera gre v tujino pa jo lahko dež namoči. Ne odo kmeteki šeftali z pšenico drugo leto. V državi Sloveniji pa prosijo z vse vrstne pomoči pridelke pa rodajjo v tujino. Pšenico, koruzo, oljno repico, krompir, pajceke, kravice, mleko itd.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2023 ob 18:35 gost

      Jebeš kmeta keri dela za tujino na slovenski zemlji.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.11.2023 ob 18:35 gost

      Večina kmetov je takih.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.