https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

RIS Dvorec Rakičan ima novega vršilca dolžnosti direktorja

21.11.2023 ob 14:05  

RIS Dvorec Rakičan ima novega vršilca dolžnosti direktorja RIS Dvorec Rakičan, to je mag. Tatjana Buzeti.

Naj spomnimo, po konstitutivni seji se je na prvi redni seji sestal sveta zavoda RIS Dvorec Rakičan. Na seji naj bi končno spregovorili tudi o vročem dogajanju okoli javnega zavoda in direktorja Roberta Celca, ki ga bremeni kup zadev, od kriminalistične preiskave do goljufije z evropskimi sredstvi in številnih ugotovitev v notranji reviziji poslovanja.

Robert Celec pa je na seji sveta zavoda podal odstopno izjavo. Mestni svet je namreč že podal predhodno soglasje k njegovi razrešitvi, a končno besedo ima pri tem svet zavoda, ki pa mu je direktor prihranil muke. Svet zavoda je njegov odstop sprejel, ravno tako pa je Celec podal odpoved pogodbe o zaposlitvi. Nekdanja državna sekretarka je bila ob odhodu Roberta Celca danes imenovana za vršilko dolžnosti direktorice javnega zavoda Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan. Razpis za direktorja pa bo objavljen po novoletnih praznikih, 3. januarja, potencialni kandidati pa bodo imeli 14 dni časa za prijavo. 

 

Foto: gov.si. 

In kdo je nova vršilka dolžnosti direktorja RIS Dvorec Rakičan? Tatjana Buzeti prihaja iz Šalovcev. Buzeti je diplomirala na področju biotehnologije in končala specializacijo s področja mednarodnega managementa. Pred leti je v Fokovcih kupila zapuščeno vilo na Vidovem bregu in jo revitalizirala ter s partnerjem začela ekološko pridelovati zelišča in začimbe. Vrsto let je delala sicer na zdravstvenem ministrstvu, bila pa je zaposlena tudi pri Svetovni zdravstveni organizaciji. Nazadnje pa je bila zaposlena kot državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Kjer je bila s 13. oktobrom 2023 razrešena s funkcije državnih sekretarjev. Potem ko je državni zbor razrešil kmetijsko ministrico Ireno Šinko in na položaj imenoval novo ministrico za zdravje Valentino Prevolnik Rupel, je vlada tako na dopisni seji razrešila tudi državne sekretarje.     

    Fotogalerija