https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Minister Jevšek se je udeležil zasedanja Sveta ministrov

01.12.2023 ob 10:35  

Minister dr. Aleksander Jevšek se je udeležil zasedanja Sveta za splošne zadeve v formaciji ministrov, pristojnih za kohezijsko politiko. Kohezijski ministri in ministrice članic EU so sprejeli sklepe, ki bodo podlaga za pripravo zakonodajnega okvira za kohezijsko politiko po letu 2027.

Ministri in ministrice so se strinjali, da mora kohezijska politika ostati ključni steber EU in mora zato kot edini cilj ohraniti krepitev ekonomske, socialne in teritorialne kohezije EU ter zmanjšanje regionalnih razlik. Zavzeli so se tudi za bolj ciljno usmerjeno in prilagodljivo podporo za manj razvite regije.

»Vsaka regija je edinstvena in ima svoje potrebe. V prihodnje moramo še več poudarka nameniti specifičnim potrebam in izzivom regij ter najti pravo ravnotežje med nacionalnimi in regionalnimi razvojnimi strategijami,« je v svojem nastopu poudaril minister Jevšek.

Podprl je prizadevanja za nadaljnjo poenostavitev upravljanja kohezijske politike ob hkratnem zagotavljanju visokih standardov za preprečevanje goljufij in korupcije ter boj proti njima. Ob tem pa je opozoril, da se »navkljub prizadevanjem za zmanjšanje administrativnih bremen z njimi še vedno soočamo tako na ravni EU kot v državah članicah«.

Po besedah ministra Jevška Slovenija ostaja zanesljiv podpornik močne in odporne kohezijske politike: »Podpiramo predloge za njeno nadaljnjo krepitev, približevanje državljanom ter zagotavljanje še bolj učinkovitega izvajanja«.

Ministri in ministrice so razpravljali tudi o ukrepih za uspešno koriščenje kohezijskih sredstev ob zaključevanju programskega obdobja 2014–2020. Minister Jevšek je povedal, da je Slovenija na dobri poti za uspešen zaključek iztekajočega se obdobja. Zahvalil pa se te tudi Evropski komisiji za odobritev 100 milijonov evrov težkega predplačila iz Solidarnostnega sklada EU, so sporočili iz Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj. 

FOTO:  Svet EU.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.12.2023 ob 14:46 gost

      Črpanje evropskih sredstev je za Jevška jedrska fizika. Zakaj v svoj kabinet ne povabi strokovnjakov namesto odsluženih LMŠ in SD kadrov, ki so pogoreli na volitvah.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2023 ob 17:48 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.12.2023 ob 16:40 gost

      Taka je levojaja derektiva ! Sami cirileki--neznaliči !!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2023 ob 19:57 kaplar gost

        Eni zasedajo drugi pa - V Rakičanu je potekala mednarodna konferenca »Prehrana, gibanje in zdravje 2023«, kar pride v poštev le pri javnem sektorju !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2023 ob 1:24 Stalinisti gost

        https://historija.info/masovna-silovanja-u-srbiji-od-strane-pripadnika-crvene-armije/ https://express.24sata.hr/kultura/sovjeti-zvjerski-i-sustavno-grupno-silovali-poljske-redovnice-7351https://narod.hr/kultura/20-listopada-1944-beograd-sto-istina-oslobodenju-glavnog-grada-srbije https://n1info.hr/svijet/a507504-Masovna-silovanja-Njemica-po-zavrsetku-Drugog-svjetskog-rata-jos-su-tabu-tema/ https://www.24ur.com/novice/slovenija/sova-naj-bi-zaradi-izdaje-tajnih-podatkov-ovadila-bobnarjevo-in-lindava

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.