https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ljutomerska županja je pripravila novoletni sprejem

04.12.2023 ob 13:00  

Županja Občine Ljutomer Olga Karba je pripravila novoletni sprejem.

Novoletni sprejem je potekal v dvorani ŠIC Ljutomer. Sprejema pa so se udeležili predstavniki gospodarstva, obrtništva, društvenega in kulturnega življenja ter javnih ustanov. Zbrane goste je zabaval Vid Valič. Za glasbeno popestritev sprejema pa je poskrbela glasbena skupina Sp!cy.

Županja Olga Karba pa je ob tem dogodku na svojem Facebook profilu zapisala sledeče. Njen zapis objavljamo v celoti. "Spoštovane, spoštovani. Danes sem želela našteti konkretne uspehe 944 poslovnih subjektov, ki delujete v naši občini. Od tega 214 gospodarskih družb in 448 samostojnih podjetnikov, ki ustvarite okrog 350 milijonov evrov prihodkov in zaposlujete 2500 delavcev. To je 10 odstotkov pomurskega gospodarstva. V občini Ljutomer deluje tudi 12 podjetij, ki se štejejo med hitro rastoča podjetja.  Želela sem tudi našteti načrte, s katerimi razvijamo dodatno poslovno cono, novo stanovanjsko sosesko, vodilno turistično destinacijo in druge novosti. Nameravala sem izpostaviti konkretne uspehe naših javnih zavodov, zadrug, socialnih podjetij. Tudi vi ste vedno bolj naravnani k podjetniški miselnosti. Poskušate prepoznati kaj so problemi uporabnikov in kako jim pomagati. Zelo smiselno se mi je zdelo izpostaviti številne konkretne projekte in investicije, ki ste jih na najvišji možni profesionalni ravni izvedli naši poslovni partnerji. Seveda bi z veseljem delila tudi številne dogodke naših 163 društev, ki ste vezivo skupnosti, v krajih in vaseh, na prireditvah, v mislih in aktivnostih skoraj vsake občanke in občana.  A takšno poročilo bi nam vzelo cel dan. Namesto tega se bom raje vsem iskreno zahvalila in čestitala. Res iskreno, od srca, čestitam vsem. Čeprav je trg nepredvidljiv in so razmere mnogo manj jasne kot pred desetimi leti, vztrajate, ustvarjate, se borite. In hvala, ker ste si vzeli čas, biti z vami je velik privilegij. Želela pa bi vseeno spodbuditi zavedanje, kako pomembno je, da ostanemo povezani in ne klonemo pritiskom, ki smo jih deležni iz dneva v dan, na različne načine. Saj bi s tem dovolili, da postajamo nemočni. Bolj, ko smo skregani, šibkejši smo, manj možnosti imamo za uspeh, preboj in kvalitetno življenje. Še huje pa je, če in ko sprejemamo idejo, da nas lahko rešil le nekdo drug. Ko le čakamo, da se to zgodi skozi neke druge ljudi, zakone, sredstva. Namreč zelo preprosto je pozabiti ali spregledati, da največ, kar lahko naredimo, ni čakanje na nekoga ali spreminjanje drugih. Največ kar lahko naredimo je, da prvo vzamemo v roke sami sebe."  

"Sami lahko in moramo vsak dan postajati boljši, odpraviti slabosti, se primerjati z osebo, kakršna smo bili včeraj, ne s sosedi. To poudarjam, ker vem, vem, da podjetja in podjetniki to razumete. Najbolj. Vas kdo rešuje, če je težko? Ali postanete boljši, se naučite novih stvari, poiščete boljšo pot? Občina Ljutomer je uspešna, ker se ta podjetna miselnost odraža v naših odločitvah. In ker je naš pogled naravnan na nove rezultate. Podjetništvo je prvo veliko poglavje vizije razvoja občine.  Skupaj smo izdelali jasne prioritete, določili ključne projekte, kot je hitra cesta za povezavo z avtocesto ali na primer mreža poslovno obrtnih con. In določili smo kazalnike, s katerimi merimo ali dosegamo cilje. Navedli smo konkretne korake, ki kažejo pravo pot. Zdaj delamo na njih, in ker delamo skupaj, direktno, skozi obrtno-podjetniški strateški svet, skozi posamezne projekte, vem, da bomo uspešni. Hvala vsem za sodelovanje, ideje, energijo. Hvala tudi podžupanoma, direktorici OU za predano delo, ter tudi vsem članicam in članom občinskega sveta, svetov krajevnih skupnosti in občinske uprave. Ne dolgo nazaj sem v objavah Prleškega dnevnika prebrala 150 let star zapis, v katerem avtor piše joj kako je hudo, kako se mi toži po starih cajtih. Zgodovina se ponavlja. Tudi vse nas hitro lahko zanese, da se tožimo po starih časih. Spoštovane, spoštovani. Pred nami je novo leto. In preprosta izbira. Bomo šli naprej z obžalovanjem tega, da so dobri časi mimo? Ali bomo prepoznali, da živimo v zelenem, varnem okolju, da imamo dobro hrano in, da so ob nas čudoviti ljudje, ki jim lahko zaupamo. Da je v vsakem izmed nas neizmerna moč in potencial. Da bomo stavili nase in naredili iz tega potenciala vsak dan vedno več. In da bomo dovolj močni, da lahko s skromnostjo in srčnostjo pomagamo drugim. Ker le skupnost močnih ljudi lahko ustvari več.   Danes, ko se oziram po dvorani, vidim junake, vzglede, pogumne Prlečke in Prleke, pogumne Pomurke in Pomurce, pogumne Slovenke in Slovence. Zaupam v vas in vam želim, da bo nekdo čez 150 let prebral zapis o tem, kako je bilo leto 2024 najboljše leto v zgodovini občine Ljutomer doslej in kako ste vsi prispevali k njenemu uspehu." 

FOTO: FB Olga Karba.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.