https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prihaja Luč miru iz Betlehema, nosilka plamena tudi Radgončanka

09.12.2023 ob 10:15  

Slovenski skavti bodo danes v avstrijskem Linzu prevzeli Luč miru iz Betlehema in jo nato prinesli v Slovenijo. Med letošnjimi nosilci plamena je tudi skavtinja iz Gornje Radgone.

V nedeljo bodo skavti Luč miru ponesli po vseh svojih lokalnih enotah, od koder jo bodo nato v naslednjih dveh tednih odnesli do ljudi in tudi najvišjih predstavnikov države.

Nosilci plamena so posamezniki, ki so si to funkcijo še posebej zaslužili, z udejstvovanjem, zgledom in zagnanostjo, med njimi je tudi skavtinja Julija Vajs iz Gornje Radgone. Luč miru skavti v Slovenijo prinašajo že 33 let.

Luč miru vsako leto v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu prižge avstrijski skavt, ki se je v tistem letu še posebej izkazal, in jo prinese v Avstrijo, kjer jo nato prevzamejo tudi slovenski skavti. Zaradi nepredvidljivih razmer v Izraelu, je letos luč v Betlehemu prižgala izraelska deklica in jo na letališču predala avstrijskim skavtom.

Geslo letošnje akcije je Premostimo in razsvetlimo, s katerim se želijo slovenski skavti s pomirjujočim tonom ozreti nazaj, se med drugim spomniti poplav, ki so prizadele državo, pa tudi grozot, ki se odvijajo po svetu. Hkrati želijo spomniti "na srečo, ki jo imamo, da živimo na tako mirnem koncu sveta", so zapisali v sporočilu za javnost.

Akcija ima tudi letos dobrodelni namen. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali najbolj prizadetim otrokom v letošnjih ujmah. Prispevke bodo pobirali s prodajo svečk in z donacijami preko sms-sporočil s ključno besedo LUC1 ali LUC5 poslanima na 1919.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2023 ob 13:05 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2023 ob 13:05 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2023 ob 13:09 gost gost

      Prihaja Luč miru iz Betlehema, od tam kjer so se pred meseci pričeli malo streljati za novoletno zabavo, baje so lučko prižgali Izraelci !

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2023 ob 13:47 kilonja gost

        Lučko so prižgali Izraelci po ognjemetu s strani Palestincev . Jaz se še zmeraj sprašujem če se je Palestincem tista ofenziva izplačala ? Pa še to me zanima, kaj glede na kot veliko žrtev žensk in otrok, me zanima če se moški potem takem skrivajo za ženskami in otroci ? ALi je večina moških že na varnem v Evropi ? In to bi vi rdeči kaksakerji imeli za sosede, take moške ? Takemu moškemu še pič.ka ne moreš rečti.

        3 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2023 ob 16:01 Pax gost

        Kilonja, pojma nimaš o čem govoriš, zato bodi rajši tiho! Tako mimogrede, kaj praviš o več kot sedemdeset letnem genocidu Izraelcev nad Palestinci?

        13 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2023 ob 15:51 123 gost

        Rdeči kaskaderji, s tem si mislil šiptarja z kumrovško izkaznico, poleg tega je pri nas največ Janševih zemljakov ki so za razliko od Janše poštenjaki

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.12.2023 ob 14:38 gost

      Palestincam se ni izplačal tisti napad. Seje pa splačal vsem keri tja zdaj na veliko prodajajo orožja.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.12.2023 ob 20:17 kaplar gost

        Nekje ga je potrebno porabiti in s tem zagnati proizvodnjo, obnoviti zaloge, da se poveča gospodarska rast.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.12.2023 ob 21:23 kilonja gost

      Pax..pa boli me kure.c za tvoje musliće in Palestino in za Žide in Izrael . Kaki genocid, število prebivalcev Gaze je 2 mio in to na izredno mali površini, kar je nenormalni porast prebivalstva ne pa genocid...da ne omenjam koliko jih je raztrešenih po celem Svetu . Si ti genocid, jebe.ne pravljice s katerimi ne vem zakaj se ukvarjate ? genocid se je dogajal denimo v Tibetu s strani Kitajske in ? Boli te kur.ec, na "Metelkovi " pač furajo Palestino, ker so z njo fullll povezani . Goni se s svojimi fašističnimi muslići in židi .

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.12.2023 ob 21:30 kilonja gost

      Tudi Prekmurje ( Slovenija ) potem izvaja genocid denimo nad Madžari od leta 1945..za primerjavo, pa nimam nič z Madžari...pa Sovjetska zveza je izvajala genocid na vzhodnim delom Nemčije...itd...Pa Avstrijci nad slovensko Koroško itd..gremo nazaj do dinozavrov ? Meje se spreminjajo in se bodo . delajo tvoji muslići in črni genocid na Evropejci z množičnim nas(i)eljevanjem .

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.12.2023 ob 0:41 Gasilec Samo👩‍🚒 gost

      Kilonja, bodi rajši tiho in dajaj vtis, da si budalo, kot pa, da spregovoriš in ta vtis potrdiš!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.