https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nov mejnik v Lekovi zgodovini klije v Pomurju

Lek, 11.12.2023 ob 15:35  

V Lendavi so obeležili začetek gradnje največje Lekove naložbe v zgodovini podjetja. Danes, 11. decembra, je potekala simbolična položitev temeljnega kamna za prvo fazo novega visokotehnološkega centra za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil.

Začetek leta 2023 je v Leku zaznamovala napoved največje naložbe v zgodovini podjetja, visokotehnološkega centra za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil v Lendavi. Danes je bil narejen prvi korak na poti uresničitve naložbe, ki je hkrati ena najvišjih v slovensko gospodarstvo doslej – položitev temeljnega kamna. 

Nov mejnik v Lekovi zgodovini klije v Pomurju, kjer se prepletajo kulture, znanje in prometni tokovi ter predstavlja pomemben prispevek za širši razvoj v regiji, so prepričani v podjetju. Kot je na slovesnosti povedal predsednik uprave Leka Robert Ljoljo, gre za naložbo v rednosti najmanj 400 milijonov dolarjev. Investicija bo v celoti zgrajena na obstoječi lokaciji v okviru Poslovno-industrijske cone Lendava, investicija pa bo zasledovala nizke obremenitve naravnega okolja.  

Na slovesnosti so sodelovali predsednik vlade Robert Golob, švicarska veleposlanica v Sloveniji Gabriele Schreier, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, predsednik uprave Sandoza Richard Saynor ter globalni vodja Sandozovih tehničnih dejavnosti Glenn A. Gerecke. Kot je dejal, je ponosen, da je Slovenija privlačno okolje za tuje tehnološke naložbe, kar po njegovem mnenju dokazuje današnji dogodek. Slovenija je po njegovem prepričanju zanimiva, ker ima dobro infrastrukturo in razvojno okolje pa tudi "ljudi z znanjem, ki nam jih zavida cela Evropa". 

Visokotehnološki proizvodni center v Lendavi bo Slovenijo umestil med ključne države na področju biofarmacevtike. Utrdil bo Sandozovo vodilno vlogo pri oskrbi bolnikov s podobnimi biološkimi zdravili in omogočil delovna mesta z visoko dodano vrednostjo. V regijo naj bi center prinesel okoli 300 novih zaposlitev, med njimi visoko usposobljene strokovnjake z različnih področij farmacije, kemije, biokemije, IT, inženiringa, avtomatizacije procesov ter druge tehnične kadre. 

Pred tedni so v Leku povedali, da zaposlitveni postopki za novi center, ki naj bi zaživel do konca 2026, že potekajo. Za namen zagotavljanja kadrov bodo z Univerzo v Mariboru vzpostavili kompetenčni center, prizadevajo pa si tudi za vzpostavitev študija farmacije v štajerski prestolnici.

Več fotografij v spodnji galeriji …

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.12.2023 ob 15:55 Magarac gost

      ka ove madjar nepismen med pismenimi

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.12.2023 ob 19:07 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.12.2023 ob 19:08 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.12.2023 ob 16:02 gost

      Vse lepo in prav. Samo me zanima gdo bo spet tukaj delal Hrvati ali Madžari. Kajti Slovenci niso dobrodošli.

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.12.2023 ob 16:02 Lendavčan gost

      Bravo Lendava!

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.12.2023 ob 16:05 Lendavčan gost

      Sem izvedel - slišal, da Dolgovaški Romi, zakaj pa ne???? Kot delavci v skladišču bi zagotovo tudi šlo!!!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.12.2023 ob 19:37 kilonja gost

        Ja, Romuni bodo delali, oni imajo samo selitveni servis, če se bo splačalo pač kaj odpeljati iz nove hale :)

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.12.2023 ob 17:22 Lendavčan gost

      Zanimiva faca ni kaj. Najlepše in najboljše od vsega na tej prireditvi. Pernati Holobar pa se je zelo, zelo postaral v zelo kratkem času. Odpada mu tudi perje, kje pa je kobilasta faca Tina?????

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.12.2023 ob 17:37 kilonja gost

        Golob je na dogodku predstavljal mir...njegovo kobilo pa je dal bojda " ujahat " k mlajšemu "jahaču" ker ni dovolj dobro zanj :) .

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.12.2023 ob 17:22 Lendavčan gost

      Zanimiva faca ni kaj. Najlepše in najboljše od vsega na tej prireditvi. Pernati Holobar pa se je zelo, zelo postaral v zelo kratkem času. Odpada mu tudi perje, kje pa je kobilasta faca Tina?????

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.12.2023 ob 18:30 Istek gost

      Bar se je najedel, ital bedak nima pojme sploh kje je. Međimurski klosari lahko pridejo. Međimurska mariska že primrdala gnes

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.12.2023 ob 19:12 Lendavčan gost

      Vse polno lačnih in žejnih je bilo v prvih bojnih vrstah!!!!!! Čakali so kot šakali, da popadejo vse kar bo na razpolago.Hrustali - žrli, kt da celo leto ne bi jedli. Tudi nalivali so se ga - vsipavali, kot da bi vlivali v sodove. Žalostno ampak taka je bila kultura večine udeležencev. Nekateri so si kar v nahrbtnike pakirali hrano domov. Ljubljančani - zmajčki - žaboni pa so si polnili prtljažnike s prekmurskimi - lokalnimi dobrotami. Kaj si hočemo, tako pač je!!!!! Pretekli teden je natovorila prtljažnik Pire Musaka.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.12.2023 ob 19:15 Lendavčan gost

      Vsaka čast za doseženo kolektivu LEK in vsem zaposlenim,čestitke.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.12.2023 ob 20:12 Lendva gost

      Kaj je Golob konkretno za investicijo? Vabljen po funkciji in ne po vsebini.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2023 ob 7:30 gost gost

        čakaj , enkrat jočete ka nikoga nekoga , drugič če kdo pride je tudi nej dobro, glavno ka županek lejko nekaj dobrega pojedel in spil , ovači pa itak nevej zakoj je tam .

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.12.2023 ob 20:26 Slo- orszag gost

      Naj gre k spovedi in se izpove o lažeh na Sovi. Odhod je pred vrati. Zadnjič v Prekmurju kot predsednik vlade. Volilci so ga zapustili. Nesposobnost so nekaj čas askrivali s časovnicami. Tudi tu bo konec, mandat hitro teče. To dokazuje velik poraz na lokalnih volitvah v prekmurskih občinah pred enim letom.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.12.2023 ob 21:57 Lendavčan gost

      Ej moj pernati holobar ena uboga operacija kile te je zdelala kot da bi te povozil tank. Katastrofa potem pa še stalno obstreljevanje domobrancev in si prerešetan kot švicarski sir.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2023 ob 0:50 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.12.2023 ob 7:36 gost

      V Pomurje hodi točke nabirati , drugje jih tako ne dobi ..... uf podpora mu pada REFALNO.........

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.12.2023 ob 7:38 gost

      Mah kaj bo ta petelinček ,,,,,,ne ve čigav je

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.12.2023 ob 8:22 Karel K. gost

      Seveda hodi Golobček v pomurje skupaj s sovjim ministrom trgovcem Hanom, saj le tu člahko pove, da ta dogodek v Lendavi kaže, da smo končno postali švica, ker se odpira švicarska tovarna. Le tu se lahko hvali, da ta dogodek dokazuje, da v Sloveniji imamo strokovnjake, zato se lahko gradi ta tovarna v režiji Švicarjev. Misli, da smo zares Peekmurci vse taki bedaki, da ne vemo, da bodo tu le te sestavvine zdravil mleli, gnetli oblikovali in pakirali kot to delajo v Revozu, ko sestavljajo avtomobile. Ne bo nihče opravljal laboratorijske raziskave za nova zdravila.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.12.2023 ob 8:38 Svizec gost

      Jaz nikjer ne vidim županje iz Lendavskih goric. Ni mogoče, da ni bila povabljena. Verjetno gradi hotel.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.