https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Znani so kulturni nagrajenci soboške občine

15.12.2023 ob 10:45  

Murskosoboški mestni svetniki so na včerajšnji seji potrdili prejemnike kulturnih nagrad, ki jih občina podeljuje vsako leto ob kulturnem prazniku.

Mestna občina Murska Sobota podeljuje nagrade za dosežke na filmskem, glasbenem, gledališkem, knjižničnem, likovnem, literarnem, muzejskem, plesnem, prevajalskem in publicističnem področju, na področju varstva naravne in kulturne dediščine in drugih kulturnih področjih.

Denarno nagrado prejme posameznik ali skupina ustvarjalcev za vrhunske dosežke ali življenjsko delo, s katerim je bila občinska kultura uveljavljena v širšem slovenskem ali mednarodnem prostoru. Denarno nagrado Mestne občine Murska Sobota za življenjsko delo na področju kulture prejme Franci Just, slavist, najvidnejši raziskovalec književnosti slovenskega panonskega prostora, organizator in tvorec nekaterih najpomembnejših festivalov, prireditev in drugih dejavnosti na področju kulture.

Plaketo (likovno delo) prejme posameznik ali skupina za pomembne dosežke v kulturi, ki so bili javnosti predstavljeni v zadnjih dveh letih pred podelitvijo in pomenijo obogatitev občinske kulture. Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture prejme Dorina Gujt, vokalistka, avtorica besedil in skladateljica.

Priznanje prejme posameznik ali skupina za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini. Priznanje Mestne občine Murska Sobota prejme Tomaž Kuhar, glasbeni pedagog in zborovodja. Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini prejme Miran Celec glasbenik in mentor glasbenih bobnarskih delavnic.

Nagrade bodo podeljene na osrednji občinski slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku 7. februarja 2024.

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        15.12.2023 ob 20:26 sobočanec gost

        Znani so kulturni nagrajenci soboške občine, poiskati bo potrebno še nekulturne nagrajence ! Pisec je verjetno zaključil osnovno šolanje pred koncem šole. Glede na sindikalista štruklja pa ni pričakovati kaj drugega.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    1. gost
      15.12.2023 ob 15:34 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.