https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zakon o štipendiranju prinaša spremembe

18.12.2023 ob 10:00  

Državni zbor je 24. novembra 2023 sprejel novelo Zakona o štipendiranju (ZŠtip-1C). Zakon začne veljati 15. dan po objavi v uradnem listu, torej dne 21. decembra 2023, uporabljati pa se začne s 1. januarjem 2024 (določila glede višin štipendij) oziroma s šolskim letom 2024/2025 (določila glede združljivosti državnih iz Zoisovih štipendij) oziroma s šolskim letom 2025/26 (določila glede štipendije AD futura).


Glavne spremembe novele ZŠtip-1C so:
- Višine državne štipendije bodo od 1.1.2024 ostale v enaki višini, kot so v veljavi do 31.12.2023,
- S šolskim letom 2024/25 bo omogočeno istočasno prejemanje državne in Zoisove štipendije,
- Štipendist ne bo upravičen do dodatka za uspeh, če bo prejemal tako državno kot Zoisovo štipendijo,
- Štipendist bo upravičen do dodatka za bivanje samo pri eni izmed štipendij in
- Štipendist bo upravičen do dodatka za posebne potrebe samo pri eni štipendiji.


Vsi štipendisti, ki jim je bilo odobreno prejemanje državne štipendije za šolsko/študijsko leto 2023/24, bodo prejeli ustrezne nove odločbe po 1.januarjem 2024, zato vlog ni potrebno vlagati. Center za socialno delo bo odločbo izdal po uradni dolžnosti, so sporočili iz CSD Pomurje.

FOTO: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.