https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: To je seznam najlepših božičnih pesmi

25.12.2023 ob 18:00  

Božič je že tukaj, zato smo za vas pripravili izbor najlepših božičnih pesmi. Kljub temu, da so nekatere že izpete, so še vedno prisotne ali vsaj obujajo lepe spomine.

!!!OGLAS!!

1. Brenda Lee - Rockin Around The Christmas Tree

Božična pesem Rockin’ Around the Christmas Tree, ki jo je pevka Brenda Lee posnela leta 1958 in do zdaj nikoli ni prišla v izbor Top 10 pesmi na Billboardovih glasbenih lestvicah, je zdaj, 65 let po njeni izdaji, v ZDA postala pesem številka ena. 

 2. Bryan Adams – Christmas Time

"Christmas Time" je pesem kanadskega rock pevca in tekstopisca Bryana Adamsa. Napisala sta jo Adams in Jim Vallance in je postala Adamsova najbolj priljubljena božična pesem.

3. Wham! – Last Christmas

Je ena izmed najbolj priljubljenih božičnih pesmi v svetu, pogosto jo lahko zasledimo tudi na domačih radijskih postajah.

4. Queen – Thank God Its Christmas

Božični singel britanske rock skupine Queen je bil izdan leta 1984. Napisala sta jo glavni kitarist Brian May in bobnar Roger Taylor.

5. Chris Rea - Driving Home for Christmas

Skladba se na raznih priljubljenih lestvicah pojavlja že od leta 1988 in je popularna tudi v modernem času. 

6. Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You

Do zdaj ste jo zagotovo poslušali že vsaj stokrat. Ta pesem že leta kraljuje tudi na vrhu glasbene lestvice Billboard, a letos ji to ni uspelo. 

7. José Feliciano - Feliz Navidad

Skladba se praktično vsako leto okrog božiča uvrsti na Billboardovo lestvico in postane ena najbolj predvajanih božičnih pesmi po celem svetu.

8. Cher – DJ Play A Christmas Song

Pesem ameriške pevke in igralke Cher, je izdana kot glavni singel njenega novega albuma Christmas, ki je prav tako njen prvi božični album. 

9. Michael Bublé - Its Beginning To Look A Lot Like Christmas

V tednu spremljanja, ki se je končal 23. decembra, je pesem dosegla 19. mesto na lestvici Billboard Hot 100. Označuje najvišji vrh pesmi na lestvici doslej. 

10. Taylor Swift – Christmas Tree Farm

Revija Cosmopolitan je "Christmas Tree Farm" leta 2019 izbrala za eno izmed 75 najboljših božičnih pesmi vseh časov. Revija American Songwriter pa jo je uvrstila na prvo mesto svojega seznama petih najbolj podcenjenih božičnih pesmi.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.12.2023 ob 23:04 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.