https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Kek v reprezentanco vpoklical igralca Mure in Prekmurca

4.1.2024  

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam igralcev, na katere bo računal v novi reprezentančni sezoni. Na tekmi proti Združenim državam Amerike računa tudi na Mihelaka in Ratnika.

Slovenska reprezentanca pričenja novo reprezentančno sezono, ki bo vrhunec dosegla junija z evropskim prvenstvom 2024 v Nemčiji, s prvim gostovanjem slovenske reprezentance v Združenih državah Amerike. Reprezentanci, ki sta se doslej pomerili dvakrat, bosta tekmo, ki ni v uradnem Fifinem terminu, odigrali v San Antoniu. Selektor Matjaž Kek je danes sporočil imena igralcev, na katere računa v Teksasu.

Januarskega zbora reprezentance 14. januarja v Kopru se bo udeležilo dvaindvajset reprezentantov, kar petnajst jih prihaja neposredno iz slovenskih prvoligaških klubov. »Velika zahvala gre slovenskim klubom, ki so nam v tem terminu odstopili nogometaše, čeprav so že pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Vedno poudarjam, da se da z obojestransko komunikacijo v slovenskem nogometu še marsikatero stvar dvigniti na višji nivo,« se je klubom najprej zahvalil Kek, ki zaradi neuradnega termina ne more računati na vse najboljše slovenske nogometaše.

»Prepričan sem, da bo akcija prinesla kakšno pozitivno rešitev za prihajajočo reprezentančno sezono, katere vrhunec je evropsko prvenstvo, po drugi strani bo tudi dala neko možnost igralcem, da opozorijo nase,« je nadaljeval Kek, ob tem pa poudaril, da so izbrani igralci na seznamu zato, ker so nase opozarjali že v prejšnjem letu. »Načrtujemo šest treningov in tekmo in mislim, da je to kar lepa priložnost tako za igralce kot tudi za nas v strokovnem štabu, da vidimo, v kakšnem stanju so ti igralci in ali lahko pomagajo tudi v primeru težav, poškodb in kartonov tistih igralcev, ki so odigrali kvalifikacije in bodo vsekakor tudi tvorili jedro na evropskem prvenstvu.«

Slovenija bo priprave na ameriško tekmo pričala 14. januarja z zborom v Kopru. Sledili bodo štiri treningi v Sloveniji, 17. januarja pa pot čez lužo, kjer bodo Kekovi varovanci do tekme v San Antoniu trenirali še dvakrat. Kljub temu, da bo tekma spremenjenih reprezentanc v neuradnem terminu, pa Kek ne dovoljuje razmišljanja o tem, da rezultat v ZDA ni pomemben, poroča NZS.

Seznam vpoklicanih igralcev:

Vratarji: Vekić (Vejle, DAN), Mihelak (NŠ Mura), Pintol (NK Olimpija Ljubljana)

Obrambni igralci: Ilenič (New York City FC, ZDA), Karničnik (NK Celje), Kavčič (NK Bravo), Kuzmić (Viborg, DAN), Ratnik (NK Olimpija Ljubljana), Šoštarič Karić (NK Maribor), Zaletel (Viborg, DAN), Zec (NK Celje)

Zvezni igralci: Elšnik (NK Olimpija Ljubljana), Jovanović (NK Aluminij), Repas (NK Maribor), Svetlin (NK Celje), Vešner Tičič (FC Koper), Zabukovnik (NK Celje), Zeljković (Spartak Trnava, SLK).

Napadalci: Gradišar (NK Rogaška), Poplatnik (NK Bravo), Šturm (NK Domžale), Vombergar (Al Ittihad Kalba, ZAE)

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2024 ob 13:38 gost gost

      KEK ČISTI POLOM PREK MLAKE

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2024 ob 16:31 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2024 ob 15:38 AJAJAJAJAJ gost

      MIHELAK - pa ka se Kek heca? JAJOJAO.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2024 ob 16:30 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        AJAJAJAJAJ zdaj si pokazo kak si tupasti pa kak Muro sovražiš. Bar 10 igralcov je takšnih ka nemajo kaj iskati v reprezentanci. No v pravi ka ta je na silo sestavljena in niti ne vijdin smisla toga.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2024 ob 17:15 gost

      Neven ge seje tej golman saslužo vpoklic v reprezetanco Tej golman lejko brane samo pri Tromejnike drugje pač ne ker je preveč lejve isto kak njegov trener čebula

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.01.2024 ob 19:36 gost

      Zata je glih dober

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.01.2024 ob 16:21 Martin gost

      Gnoj je mihelak

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.01.2024 ob 16:26 Martin gost

      Janša je gnoj

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.