https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Goričko podjetje Moda Mi&Lan gre v stečaj

10.01.2024 ob 10:50  

Lastnik podjetja Joc Pečečnik je na današnji novinarski konferenci sporočil, da podjetje Moda Mi&Lan iz Gornjih Petrovcev odhaja v stečaj. Kot glavni razlog za to odločitev je navedel pomanjkanje kadra, saj se bo v roku dveh let več kot polovica trenutnih zaposlenih upokojila, med mladimi pa ni zanimanja za šiviljski poklic.

Pečečnikovo podjetje Elektronček je lani poleti postalo 80-odstotni lastnik podjetja Moda Mi&Lan, ki šiva moške in ženske obleke za različne priložnosti. Podjetje je javnosti postalo širše znano po tem, ko je konec marca lani inšpektorat za delo v podjetju ugotovil več ponavljajočih se kršitev in tudi kaznivo dejanje kršitve temeljnih delavskih pravic.

Podjetje Elektronček je v Modo Mi&Lan vložilo skoraj dva milijona evrov, pri čemer so uredili razmere, izvedli reorganizacijo, uredili večje število pravnih zadev, poravnali nujne zapadle terjatve do zaposlenih, delno so obnovili proizvodnjo, izplačali plače, regrese in obveznosti za nazaj ter tekoče plače za november, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil Pečečnik.

Med drugim so v ZDA našli kupca, ki bi bil pripravljen podpisati petletno pogodbo za takšne količine, ki bi po Pečečnikovi oceni z lahkoto držale podjetje nad vodo.

"Uskladili smo ceno, videli smo, da imamo resne probleme s kvaliteto izdelkov, ampak smo bili to pripravljeni popraviti," je poudaril Pečečnik in dodal, da je sledilo spoznanje, da bodo imeli v 24 mesecih več kot 50 odstotkov sedanjih zaposlenih upokojenih, v 48 mesecih pa se jih bo upokojilo 75 odstotkov.

Po tej ugotovitvi so začeli z iskanjem novega kadra. "Kljub temu, da smo prebrskali celoten bazen, vse šole, zavod za zaposlovanje, tega kadra res nismo našli, saj očitno v Sloveniji tega kadra ni več in tudi interesa ni," je poudaril Pečečnik.

Posledično so kader začeli iskati na Hrvaškem in Madžarskem, a tam po Pečečnikovih besedah niso bili dovolj konkurenčni, saj je tamkajšnji plačni sistem bistveno manj obremenjen.

"Tukaj se je naš voz nekako ustavil, direktor je lastnikom, torej podjetju Elektronček predlagal stečaj, uprava ga je potrdila in tako bomo podjetje dali v stečaj," je dejal podjetnik.

Kot je sklenil, posel je, a podjetje zaradi pomanjkanja kadra nima perspektive, poroča STA.

Konec minulega leta je Joc Pečečnik v izjavi pojasnil nastalo situacijo v podjetju, o kateri smo poročali tukaj.

Foto: arhiv Pomurec, Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2024 ob 11:06 gost

      Majster se hudo opekel v Prekmurju.Škoda.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2024 ob 16:25 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.01.2024 ob 11:56 gost

      Kako bo pa država pobirala davke v takšnem podjetju ?

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.01.2024 ob 12:10 Karel K. gost

      Če tu delajo samo penzionisti potem ni kaj, potrebno je vse skupaj likvidirati, saj tekstilni izdelki s tovrstno kvaliteto nima bodočnosti v Sloveniji in EWvropi. To za tako nizko ceno lahko proizvajajo le še na Kitajskem Severni Koreji, Venezueli in nekateri drugih azijskih državah, kjer delavci ne dobivajo plač ampak živijo od obljub o svetli prihodnosti velikih vodij. Saj to poznamo starejši iz časov svoje mladosti, ko smo živeli od obljub velikega vodje Josipa Broza, plače pa so bile za zahodnoevropske razmere le kot kaplja v morje. To se pozna sedaj ko dobivajo ti ljudje penzije. Penzije imajo primerne in velike le tisti kateri so te delavce v takratnih delovnih organizacijah kontrolirali jih priganjali k delu, kateri so opravljali partijske in udbovske funkcije.

      30 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2024 ob 14:33 EDVARD K..... gost

        Karel K. tij znaš moj K. te je vsaki delavec si lejko kučo napravo lejko je šou na morje na smučanje pa še pa še..plača je pa b ilja 1 : 5 ZDAJ JE PA 1 : 100 . Pa vsi so malo krali zdaj pa eni več kak te vsiskuper !

        35 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2024 ob 17:50 Karel K. gost

        Edvard, to tvojo teorijo zavrčti in to zavrženje razložiti je v kratkem opisu zelo težko. Hiše so se gradile iz sredstev katere so zdomci prinašali v edomovino. Morda ti je znano, da je Titoistom sredi šestdesetih let zmanjkalo denarja in premoženja katerega so po letu 1945 ukradli in nacionalizirali od pobitih in pregnanih podjetnikov, k,metov izpred leta 1940. Tedaj je Tito moral odprti meje in ljudem omogočiti delo v tujini, katera je rabila delovno silo, katere ni dobila od ni9koder, ruski imperij je bil hermetično zaprt za odhod ljudi na zahod. Seveda je Tito s temi zdomci poslal tudi UDBOVCE. Drugi vir za gradnjo hiš so bili krediti brez vrednosti na temelju politične primernosti in Topčiderja, tetja komponenta pa je bila medsebojna pomoč ljudi, gradnja brez gradbenih dovoljenj, kjerkoli in zdaj t hiše odnašajo poplave in plazovi, potem gradnja na račun šenkanih posojil za kmetijske namene. Nobena hiša delavca se ni zgradila financirano le iz njegove plače, z mojstri, dovoljenji, uporabnimi dovoljenji. Ljudje so zidali samo v okviru družine. Zato ne poneumljaj zdaj občinstva na tem portalu in mladih ljudi. To kar si napisal je prostaška politikantska propaganda, ne pa komentar na temelju resnice. Tudi dopusti so bili urejani v režiji države kot politična propaganda. A ti veš, da še danes od takratnih delavcev še ni videlo več kot njih polovice morja. Zato ne kakladaj da je bilo vbsem dano, da gredo na dopust na morje in še kam. To je bilo dano vam, kateri ste kot zaporniški miličniki v DO priganjali in zasledovali delavce, da so morali delati, partijskim sekretarjem in udbovcem v DO kateri so imeli status delavca vendar so opravljali delo vohljačev in ovaduhov. Vem, da ti tega ne boš razumel, bodo pa razumeli tisti katerim je resnica vrednota.

        11 28 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.01.2024 ob 12:17 smrkci gost

      Ljudje so si sami krivi,ker se ne znajo postaviti zase.Delodajalcem ne znajo povedati eno in najlažjo besedo NE.Kar je pa najhujše je pa da politikom zaupajo,katera politika v samostojni Sloveniji je delavcem našla delo po stečaju, niti ena nikoli in nikoli ne bo.Jaz se znam postaviti zase in delodajalcem in politiki in mafiji rečem velik NE zato pa delam na črno in imam toliko kot delodajalci politika in mafija ker oni tudi delajo na črno ampak oni še vam kradejo antikristov denar(hudičev)

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.01.2024 ob 12:26 Janči gost

      Joc, Mörec te je nategnil. Zdaj pa prostore preuredi v igralnico. Avstrija je blizu.

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2024 ob 13:47 Štef gost

        Pečečnik bo edini kasiral iz stečajne mase in si bo denar delil z stečajnim upraviteljem

        20 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.01.2024 ob 14:15 Gost 1. gost

      Pa tak lepo je Mörec sodeloval s.sindikatom, delavci so mu verjeli do kraja. Posebna zgodba je sodelovanje z večnim županom, no rezultat je znani.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.01.2024 ob 14:42 gost

      Delavec je res dobil službo ...nazadnje pa potegnili kratko ....

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.01.2024 ob 14:45 gost

      Delavci, ite ta z traktorami, pa se ven poberite ka je ostalo v podjetju. Tak bi mij v Muri mogli napraviti leta 2009,nej ka san ji še šenko 7500€ odpravnine. Lopovi eni, zaprejti jih se po vrsti.

      24 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.01.2024 ob 15:03 gost gost

      DELAVKE ITE VSE IZPRAZNITE KA TE BAR NEKAJ MELE OD STEĆAJA NE PRIČAKUJTE DOTO NEKJE MORA BITI DENAR ČE STE DELALE

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.01.2024 ob 16:17 gost

      Ta fabrika je bila že od štrta ko se je odprla v stečaju. Kajti ko vodi podjetje eden debil od vodilnih v Muri je podjetje obsojeno na propad že v štartu. Dokler je dobival vse vrstne subvencije iz državne blagajne je umetno držal to sanje od podjetja na vodi. Ko država več ni hotela nič dati pa vse u vražjo mater. Tudi bedak Pečečnik jje računal na državni denar pa se je uštel. Pravilno da se tudi taki bedaki gdaj opečejo.saj mu ni bilo prvič stadion, maske itd. Pri tem kretenu so pa itak delale delavke iz Mure keri ni bilo mar za denar kajti vedno so govorile glavno da imamo delo. Samo delo brez plačila je en,,,, drek,,,, vredno. Isto so z njimi delali kot na kitajskem za prigišco riža so delali bili veseli da so videli fabriko.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.01.2024 ob 16:21 gost

      15. O3,,,,,,, debil te delavke so en drek sposobne se za sebe postaviti. Že v Muri so jih okoli prinesli pa so vseeno šle k temu kretenu delat. Pa še z sindikatom so ga zagovarjale ko njim ni dal plače. Kako je že sindikalna,,,,, zastopnica kokoš,,, rekla mi ne rabimo inšpekcije mi rabimo mir da bomo zastonj delali.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.01.2024 ob 16:56 Gajdar gost

      Tekstilni izdelki imajo prihodnost tudi v Evropi. Dokaz je podjetje Zara, ki zaposluje v Španiji več tisoč ljudi. V državah EU poteka kar 32,7 odstotka proizvodnje Inditexa lastnika Zare. Enega izdelka nikoli ni preveč, saj se razmeroma majhne kolekcije zamenjajo dvakrat na teden. Da pa jim to uspeva, je potreben, kot že rečeno, hiter dostop blaga na trg. Ključ za to je briljantna logistika. Ni tak problem v tekstilnih delavcih ampak v poslovodstvu. Če bi jaz bil lastnik tekstilnega podjetja, ne bi dal Milana Möreca niti za vratarja. Kje ima ta človek kakšne reference. A je končal kak ameriški college, ali ima prodajne reference, ali je dopolnjeval managersko prakso v kaki znani zahodnoevropski tekstilni tovarni, ali pozna tekstilne dizajnerje , modne kreatorje, na koliko svetovnih modnih revij je naročen ali spremlja modne trende, ali obvlada tuje jezike predvsem francoščino. Iz povedanega si lahko ustvarite vtis, da gre za nekdanjega partijskega aparatčika, ki je pač iz goričkih delavcev hotel posesati zadnji denar. Mislim da mu je uspelo. Žal mi je za Joca Pečečnika, ki je imel dobre namene a ga je partijec Mörec dobro oskubel.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.01.2024 ob 16:56 Gajdar gost

      Tekstilni izdelki imajo prihodnost tudi v Evropi. Dokaz je podjetje Zara, ki zaposluje v Španiji več tisoč ljudi. V državah EU poteka kar 32,7 odstotka proizvodnje Inditexa lastnika Zare. Enega izdelka nikoli ni preveč, saj se razmeroma majhne kolekcije zamenjajo dvakrat na teden. Da pa jim to uspeva, je potreben, kot že rečeno, hiter dostop blaga na trg. Ključ za to je briljantna logistika. Ni tak problem v tekstilnih delavcih ampak v poslovodstvu. Če bi jaz bil lastnik tekstilnega podjetja, ne bi dal Milana Möreca niti za vratarja. Kje ima ta človek kakšne reference. A je končal kak ameriški college, ali ima prodajne reference, ali je dopolnjeval managersko prakso v kaki znani zahodnoevropski tekstilni tovarni, ali pozna tekstilne dizajnerje , modne kreatorje, na koliko svetovnih modnih revij je naročen ali spremlja modne trende, ali obvlada tuje jezike predvsem francoščino. Iz povedanega si lahko ustvarite vtis, da gre za nekdanjega partijskega aparatčika, ki je pač iz goričkih delavcev hotel posesati zadnji denar. Mislim da mu je uspelo. Žal mi je za Joca Pečečnika, ki je imel dobre namene a ga je partijec Mörec dobro oskubel.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.01.2024 ob 17:08 gost

      Joco Pečečko ni imel dobrih namenov. Kajti on je računal na državni denar kot vedno. Pa se je obrisal pod nosom zato pa je zdaj razglasil stečaj. Spet se je hotel pokazati kao neki lažnivi rešitelj za javnost z figo v žepu. Kr mu pa država ni namenila ob enih subvencij se pa je posral v hlače.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.01.2024 ob 17:21 pečečnik joc gost

      kaj boš sral, čakal si z Milanom pomoč države, pa se je Golob na vaju posral, sam si pa vedel, da vse kar poveš ko odpreš usta zlažeš. In to že 15 let, si le ptica kukavica, prisesana na državne jasli, kot si bil z maskami. IN SEDAJ JE KRIV STAROSTNO SKORAJ UPOKOJENSKI KADER?????????????????????????????? Za vražju mater, torej ko nekaj banda kapitalistična kupujete, se sploh ne prepričate, kaj KUPUJETE in to je tisto, čakate pomoč države, DA SE NATO BAHATE KOT REŠITELJI VSEGA, KAR NA TEM SVETU OBSTAJA, ste pa kapitalisti le edino veliko sranje tega sveta.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.01.2024 ob 17:28 ....... gost

      BOLI KURAC JOCA PIZDURINO ZA STAVBO V PREKMURJU IN KDO JO BO KUPIL. DELAVCI SO NAJEBALI, tako jim treba saj so v večini taki, ki so v Muri bili le zaradi plačila prispevkov in so čakali le na upokojitve. V Muri so dremali, možje vAvstriji za njih delali. Če bi imeli dostojanstvo, se nobena od teh dlavk ne bi zaposlila pri lastniku, KI JE PRIPELJAL TUDI MURO U PIZDO MATERINO, PA LAHKO SE PIŠE TUDI MILAN PODREKAR. Ženske so pač bile pripravljene polizati dupe diskriminantu in tako jim treba. Problem o šele nastal, ko odo dojele, da mogoče nimajo plačanih niti prispevkov v ZPIZ in zdravstveno zavarovanje, torej jim ne pripada niti delovna doba. Ne vem, dvomim, vse bo pa čez nekaj časa kristalno jasno.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      10.01.2024 ob 17:48 gost gost

      NA ŽALOST PREKMURSKI DELAVEC NAJEBE V AVTOBUSE PA PRED PARLAMENT ZGUBILI MURO ZDAJ ŠE TOJ KA ŠE PA JE OSTALO SKORAJ NIČ SE ŠTERI ŽUPAN OGLASO KJE PA NA TOPLOM SEDIJO JEBI GA SVOBODA

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      10.01.2024 ob 17:51 Karel K. gost

      Edvard, to tvojo teorijo zavrčti in to zavrženje razložiti je v kratkem opisu zelo težko. Hiše so se gradile iz sredstev katere so zdomci prinašali v edomovino. Morda ti je znano, da je Titoistom sredi šestdesetih let zmanjkalo denarja in premoženja katerega so po letu 1945 ukradli in nacionalizirali od pobitih in pregnanih podjetnikov, k,metov izpred leta 1940. Tedaj je Tito moral odprti meje in ljudem omogočiti delo v tujini, katera je rabila delovno silo, katere ni dobila od ni9koder, ruski imperij je bil hermetično zaprt za odhod ljudi na zahod. Seveda je Tito s temi zdomci poslal tudi UDBOVCE. Drugi vir za gradnjo hiš so bili krediti brez vrednosti na temelju politične primernosti in Topčiderja, tetja komponenta pa je bila medsebojna pomoč ljudi, gradnja brez gradbenih dovoljenj, kjerkoli in zdaj t hiše odnašajo poplave in plazovi, potem gradnja na račun šenkanih posojil za kmetijske namene. Nobena hiša delavca se ni zgradila financirano le iz njegove plače, z mojstri, dovoljenji, uporabnimi dovoljenji. Ljudje so zidali samo v okviru družine. Zato ne poneumljaj zdaj občinstva na tem portalu in mladih ljudi. To kar si napisal je prostaška politikantska propaganda, ne pa komentar na temelju resnice. Tudi dopusti so bili urejani v režiji države kot politična propaganda. A ti veš, da še danes od takratnih delavcev še ni videlo več kot njih polovice morja. Zato ne kakladaj da je bilo vbsem dano, da gredo na dopust na morje in še kam. To je bilo dano vam, kateri ste kot zaporniški miličniki v DO priganjali in zasledovali delavce, da so morali delati, partijskim sekretarjem in udbovcem v DO kateri so imeli status delavca vendar so opravljali delo vohljačev in ovaduhov. Vem, da ti tega ne boš razumel, bodo pa razumeli tisti katerim je resnica vrednota.

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2024 ob 13:06 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Rezime,Károlya ne marajo ne desni ,ne levi,niti vas ga ne mara,pa je živčen.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      10.01.2024 ob 17:53 gost

      Ti vsi prekmurski direktorji niso vredni da bi njim koze dal za čuvati. Pa se te bi čuvale te glupane bolj. Kajti koze so bolj intaligentne kot ti direktorski osleki.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      10.01.2024 ob 17:54 gost

      Karci spet si pogledal globoko v kozarec. Pojdi malo dremat.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      10.01.2024 ob 20:07 goričanec gost

      Joc, sedaj ko bi bilo potrebno nekaj narediti si stisnil rep med noge in spizdil !?

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      10.01.2024 ob 20:19 pravna država gost

      Mörec je v osebnon stečaji, vozi se pa z mercedesovim džipom.?!?!

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2024 ob 0:16 Ma c*rac Javna sredstva roparju gost

        https://www.24ur.com/novice/slovenija/kako-visoke-bodo-po-novem-place-v-javnem-sektorju Rtvslo.si/gospodarstvo/slovenija-je-visokotvegana-drzava-glede-dolgorocne-vzdrznosti-dolga

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      10.01.2024 ob 20:45 ......... gost

      goričanec, če pa prav, da so ŽENSKE NESPOSOBNE, enako kot so bile v Muri, le druge delavke so za njih delale na skupinskih norma. Ja Goričanec, je treba delat, delat in nekaj tudi vedet in znat, ne samo čistit stroj.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      11.01.2024 ob 7:11 gost

      V državi Sloveniji se vsi največji davčni dolžniki vozijo z dražjimi avtekami kot je ta mercedes. Naprimer prijatelj in svetovalec Janeza Janše Snežič. Kajti z on ima avtek za 300 tisočakov državni blagajni pa je dolžan milijone.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      11.01.2024 ob 7:27 gost

      Kaj pa še v Sloveniji ni šlo v stečaj oziroma gre v stečaj - vse kar je rahleha !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      11.01.2024 ob 7:56 kilonja gost

      :) "Kadar je v Prekmurju lepo vreme, čas za poljščine in so košnje v obdelavi, pa tudi manjka do 50 odstotkov zaposlenih, ker so na bolniški." Pečečnik

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      11.01.2024 ob 9:18 Karel K. gost

      Drugače ne more biti, ko pa je slovenska politika poskrbela, da smo slovenci izgubili 32 let življenja za prazen nič. V tem času se ni nič spremenilo v poti proti standardom zahodne civilizacije. Na tem portalu se iz nekaterih komentarjev vidi, da ljudje ne morejo iz preteklosti, da še vedno mislijo za to preteklost in jo hvalijo kot uspešno, čeprav je takratna država v ekonomski in razvojni krizi propadla. Pa ja država ni razpadla, zaradi tega, ker sta se cedila med in mleko, da je bila njena razvitost na nivoju Avstrije, Nemčije, Danske Švedske. Če pa ni bila razvita, tudi standard v njej ni bil kaj prida je bil mizeren. Edino partijski propagandisti so tako kot danes tulili in ljudi prepričevali, da smo najboljši na svetu. Zaradi te 32 letne abstinence, niso niti delavci niti delodajalci na nivoju zahodne civilizacije, prvi se ne zavedajo, da je potrebno ustrezno opravljati delo, kvalitetno, drugi pa se ne zavedajo, da se mora zaslužek vlgari v tehnološko-tehnični razvoj in razvoj kadrov, da lahko podjetje uspešno posluje. Oni pa si kupujejo drage avte, zidajo steklene palače kjer bivajo, fikuse, tajnice in podobno. Ne brigajo se za razvoj proizvajalcev proizvodov.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      11.01.2024 ob 15:15 MATILDA gost

      Saj to je tudi res ,kar je povedal Pečečnik , ko je doma delo na polju so vsi v bolniški , ker ni nobene morale več , eni se šlepajo te pa jokajo da ni plače , ni penzije . Iz nič ni nič - in prav je tak. Pa še tisti ki si je izmislil skupne norme je bil idiot

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      11.01.2024 ob 19:45 ....... gost

      Babe, ki govorite v medijih, kake ste delavke, ste v povprečju 5 let mlajše od nas po izgledu pa 25 let starejše od nas, ki smo delale v Muri. Ste le istrošene od kmetijstva, prvo in drugo govornico na POP tv poznamo do obisti, najslabši delavki in največ na bolniškem. Kaj mislite, da je PEČEČNIK BUDALA, DA BO VERJEL DOBESEDNO KMETICAM, ki ste preživljae delone ure v bolnški in na senožetih, da so vam krave rasle in se gojile. DA STE DELAVKE IN STE BILE , LAHKO GOVORITE LE MILANU, KI VAM LETIH VAŠE GA NEDELA NITI PLAČE MOGEL DATI, SAM PA JE VEDL, DA IMA KADEER - ŠIVALNI STROJ POD NULO. EDINO, KAR je PEČENIK zlagal je, da ni kadra za šivanje. JE KADER 100DELAVK V POMURJU SAMO PRI MILANU NE BI DLAL, KER NI KADER BLESAV. SMO DOBILE VABILO IN SMO SE NA VABILA ODZVALE, DA V TAKI FIRMI DELATI ZASTONJ, (POD MINIMALNO PLAČO V ZAČETKU) LAHKO DELA LE BEDAK, KI LIŽE DUPE MILANU MURČEKU, KI JE PRIPELJAL ŽE PRETHODNO FIRMO V RIT. IN NAMESTU, DA MU TE BABURINE SODIJO, SO MU LIZALE NEKAJ LET DUPE. Zastonje ste Goričanke, saj nobena Ravenka ni sprejel pnudbe zaposlitve, ste jo pa ve, ker ste imele doma kmetijo, katero so vodili dedje in babice, možje so vam v inostranstvu, vam pa je šlo le za dobo do upokojitve. ŠE ENKRAT, KAJ MISLITE ŠE VEDNO S SINDIKALNO BABO, KI NIKDAR NI DELALA, DA JE JOC BEDAK?????.SERE SE ON NA VAS, PLAČO VAM JE DAL, DA MALO REŠIL MILANA, TEH NEKAJ JEZERAČEV PA NJEMU NE POMENI NIČ. IN LAHKO SE POSERJETE, BOSTE PA BABURINE IMELE PROBLEM ŠELE, ko boste ugotovile, da nimate plačanih prispevkov (utemeljen dvom, povedano pred nekaj leti)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      11.01.2024 ob 20:57 nema veze gost

      Ka pa Milan Kučan pravi? Bivši predsednik. Nej je on s Križevec? Ale se pa motim!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.