https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina bo za pomoč ob rojstvu otroka prispevala 400 evrov

12.01.2024 ob 6:05  

Občini Sveti Jurij ob Ščavnici je objavila javni razpis za dodelitev enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka. V letu 2024 bo ta znašala 400 evrov.

Predmet razpisa je dodelitev enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka v letu 2024. Enkratna denarna pomoč je denarna pomoč za novorojenca, s katero se družini zagotovi dodatna finančna sredstva za kritje stroškov, ki nastanejo z rojstvom otroka.

Višina enkratne denarne pomoči za vsakega novorojenca znaša 400 evrov. V proračunu Občine Sveti Jurij ob Ščavnici so za leto 2024 za ta namen zagotovljena sredstva v višini 11.200 evrov.

Upravičenec do enkratne denarne pomoči je eden od staršev novorojenca, pod pogojem, da imata oba starša in novorojenec, ob rojstvu in v času vložitve vloge, stalno prebivališče v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici ter pod pogojem, da sta upravičenec in novorojenec državljana Republike Slovenije.

Rok za vložitev pisne vloge je najkasneje tri mesece po rojstvu otroka, za katerega se enkratna denarna pomoč uveljavlja.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.