https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mario Pal za herojsko dejanje prejel priznanje župana

12.01.2024 ob 9:10  

Župan Občine Lendava Janez Magyar je danes podelil priznanje župana članu zdravniške ekipe Nogometnega društva Lendava 1903, Mariu Palu, za njegovo junaško in hitro reakcijo, s katero je rešil življenje trenerju Nogometnega kluba Bistrica iz Slovenske Bistrice, Goranu Stankoviću.

"Z veseljem sem danes podelil priznanje Mariu Palu za njegovo herojsko dejanje. Njegova reakcija in odločno ukrepanje pri reševanju življenja sta nedvomno zaslužili to priznanje. Takšni posamezniki so vzor v naši skupnosti in jo delajo bolj varno in solidarno," je ob podelitvi priznanja dejal župan Občine Janez Magyar in izrazil veselje, da ima občina med svojimi občani tako predane in srčne posameznike, ki so pripravljeni pomagati v kritičnih trenutkih.

V dramatičnem dogodku, ki se je odvijal ob koncu nogometne tekme med NK Bistrico in NK Nafto, je Mario Pal, član zdravniške ekipe lendavskega nogometnega kluba, s svojim hitrim odzivom preprečil najhujše. Trenerju Bistrice, Goranu Stankoviću, je tik pred koncem srečanja zastalo srce, a je Pal s hitro reakcijo in uporabo defibrilatorja nudil hitro in učinkovito prvo pomoč.

Mario Pal je že vrsto let del ekipe medicinskega osebja Nogometnega društva Lendava 1903 in ima bogate izkušnje z reševanjem v nujnih primerih. Ob prejemu županovega priznanja se je zahvalil županu Janezu Magyarju ter poudaril, kako pomembna je prisotnost defibrilatorja na športnih prireditvah: "Pomen tega, da je AED v bližini, je zelo velik. Bistveno je, da defibrilator namestimo na neodzivno osebo, ga uporabimo in tako lahko rešimo življenje. Prav zato bi bilo priporočljivo, da bi se ga na tekme prinašalo čim več nogometnih klubov. 

Foto: občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.01.2024 ob 9:32 gost

      Vsaka čast Mario

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.01.2024 ob 10:04 S.T. gost

      Profesionalec, bravo Mario, bil sem na tej tekmi, gledalci smo dobesedno dobrih 10 minut onemeli in čakali kaj bo, na koncu z aplavzom pospremili trenerja v bolnišnico. Ne želim si več takšnih tetrenutkov na nobeni športni prireditvi.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2024 ob 10:09 kilonja gost

      Sicer kapo dol za odlično reakcijo, ampak tega pompa povsem ne razumem, saj pa s tem namenom je tam na tekmi, strokovno usposobljen, plačan, razumel bi če bi nekoga rešil v prostem času nekje na sprehodu . Saj tudi reševalci vsak dan rešijo komu življenje pa ne dobivajo priznanj , ampak je samoumnevno to kar počno .

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2024 ob 10:13 Svizec gost

      Poznam kar nekaj zdravnikov in medicinskega osebja, ki so na isti način reševali in rešili življenja. Imajo pa smolo, da niso pri nogometu. To je pač njihova služba. Gospod Pal, tudi vam hvala.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.01.2024 ob 12:06 gost gost

      MORE EN LEVAK BEDASTI PROTI NEKAJ NAPISATI SRAMOTA SPELJI SE GOSPODU PA VSE ČESTITKE IMA DOBRO SRCE ZA ČLOVEKA

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.01.2024 ob 16:03 Svizec gost

      Zakaj pa moraš biti levak, da to napišeš? Kakšno zvezo ima to z levimi ali desnimi? Ker je župan desni? Ne lomite ga.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.01.2024 ob 19:38 samopromocija gost

      kaj niste skuzili plemenitost gospoda Pala je zupan izrabil za samopromocijo. Tisti ki spremlja profil JMGY more razbrati simptome psihopatske manifestacije ogrozenega in ranjenega cloveka ki herodovsko naredi vse, da je on center usega

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.01.2024 ob 20:51 gost

      Ma jebite se vsi, ki pljuvate po županu, pa koji kurac bi vi radi v Lendavi, nazaj Balažeka pa Suča???????????????????????????????????????????

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.01.2024 ob 1:50 Lendavčan gost

      Janči je zakon!!!! Kdor tega ne vidi je slepec.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.01.2024 ob 12:54 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Po tem kriteriju župana je heroj tudi vsak kirurg,ki mu pripeljejo ljudi po kakšni nesreči in jih reši .Heroji smo tudi mi občani,ki prebavljamo takega župana .Heroji so tudi penzionisti in delavci z minimalci.To je isto kot pri cerkvi,vedno postanejo svetniki neki papeži,kardinali ,tu pa tam kakšen duhovni.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.01.2024 ob 20:11 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kolikor toliko spodoben zdravnik bi zavrnil to "priznanje"....Seveda ne,ni več človeka,le Fides denar in polpismeni župani .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.01.2024 ob 22:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ta pa je heroj Lendave...pa Fernandel tudi .

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.01.2024 ob 9:14 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      A bi kdo od nas dobil priznanje,če bi uporabil defibrilator kje drugje,figo......"seljak "se rine med meščane.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      14.01.2024 ob 16:27 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Evo,Supermana ,eden in drugi.Poslovodja ostane poslovodja dolgovaški.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.