https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Splošni bolnišnici Murska Sobota izvedli prvo laparoskopsko operacijo odstranitve ledvice

Splošna bolnišnica Murska Sobota, 16.01.2024 ob 11:20  

Poseg je v petek, 12. januarja 2024 v Splošni bolnišnici Murska Sobota opravil kirurg Dimche Malukoski, dr. med., spec. urolog, FEBU, asistiral je predstojnik Urološkega oddelka Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, dr. Zoran Krstanoski, dr. med., spec. urolog. 


V naboru operacij, ki jih opravljajo v urološki operacijski dvorani Splošne bolnišnice Murska Sobota je na novo dodan tudi operativni poseg - laparoskopska odstranitev ledvice. Gre za prvo tovrstno izvedeno operacijo v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Laparoskopska odstranitev ledvice je kirurški postopek, pri katerem se ledvica odstrani s pomočjo laparoskopske tehnike, ki vključuje uporabo majhnih rezov in posebnih instrumentov. Ta metoda se običajno uporablja zaradi svojih prednosti, kot so manjše brazgotine, hitrejše okrevanje in manjša bolečina po operaciji v primerjavi z odprto kirurgijo.

Vodstvo bolnišnice aktivno spodbuja najnovejše tehnike zdravljenja ter inovativne metode, ki omogočajo izboljšanje kakovosti oskrbe in doseganje boljših rezultatov pri zdravljenju njihovih pacientov.

Foto: SBMS, Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2024 ob 13:05 gost

      Med 50 najboljše plačanih je 50 zdravnikov.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.01.2024 ob 18:24 gost

      Ka so jim že zdignoli plačo na 10 000 evrov ?

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.01.2024 ob 23:53 Lolek 77 gost

      Zakaj sem šel delat v Avstrijo? - Ker naenkrat nisem več bil pokvarjen »bog v belem« ampak spoštovan zdravnik - Ker sem tri mesece vnaprej vedel, kaj bom delal. - Ker sem moral prostovoljno pristati, da sem pripravljen delati več kot 48 ur tedensko, vendar največ 72 ur. Vsako delo več kot 72 ur/teden je bilo protizakonito. - Ker je bila vsaka ura nad osnovno mesečno obvezo obračunana kot nadura in ker dežurstva niso bila deljena na efektivo in neefektivo - Ker je bila vsaka ura pripravljenosti plačana kot 30% od nadure in ne 32 €/dan, kot v Sloveniji - Je bil obvezen počitek po 8-urnem delovniku 11 ur, oz. 23 ur 24-urnem dežurstvu. V kolikor sem bil ob treh zjutraj poklican za eno uro v službo, mi je ponovno pripadalo 11 oz. 23 ur počitka. Če je to sovpadalo z mojim delovnikom naslednji dan, se nisem smel pojaviti v službi, ure odsotnosti do zaključenih 11 oz. 23 ur počitka pa so bile polno plačane. Za neupoštevanje je predstojnik oddelka kazensko odgovarjal. - Ker je bilo število dni dopusta primerljivo z dopustom v Sloveniji - Ker vodstva bolnišnice nisem moral prepričevati, da začne čakalna doba teči z dnem postavljene indikacije za operacijo in ne šele, ko pacient leto dni kasneje fizično prinese vse opravljene predoperativne preiskave v pisarno kardiokirurgije. Čakalna doba na operacijo srca na Koroškem je nekaj tednov do največ dva meseca. - Ker je bila moja plača v Avstriji 2,5 kratnik moje plače v Sloveniji. - Ker sem imel 14 plač, od tega sta bili dve obdavčeni s 6% davkom (ne 50% kot v Sloveniji). - Ker mi je vsa potrebna izobraževanja plačala klinika. - Ker je bila višina letne inflacije avtomatsko upoštevana pri marčevskem izplačilu in ni bila stvar pogajanj. Pokvarjen kapitalizem! Robert Lipovec, dr. med. Specialist splošne in kardiovaskularne kirurgije

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2024 ob 12:59 tujina kliče gost

        Pa dobro, dejte mi prosim razlozite, kak mlademu davkoplacevalcu, kaj je boukše za menej pri tej vladi? Placo imam dosta bole obdavceno, uvajajo se novi davki, do zdravnika ne pridem hitreje. Edini, ka profitirajo pri tej vladi so NVO in nihce, NIHCE drugi!? Nam pa ostane ološ in balkan dr

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2024 ob 13:43 NE POZABITE gost

        Volitve v državni zbor bodo skoraj gotovo letos, saj se v ozadju dogaja razpad sistema – in ko boste šli na volitve, nikar ne pozabite, da je glas za kateri koli novi obraz glas za stranko Levica oz. glas za povrnitev svinčenih let balkanskega komunizma.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.01.2024 ob 16:22 Opazovalec gost

        Spoštovani g. Robert Lipovec , zakaj potem stavkajoči tulijo, denar pri stavki sploh ni bistven? Iz vašega pisma veje prav to, da imate 2,5 kratnik slovenske plače v Avstriji! Res je, vsi hodimo v službo za denar, samo nekje pa bi lahko postavili mejo pogoltnosti vaše stroke! Kdo vas je šolal ste pa čisto ignorirali! Omenjate inflacijo, kaj pa vsa prejšnja leta vašega šolanja? Gotovo vam tega ni plačevala Avstrija?

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.