https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisan dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije 2021-2027

18.01.2024 ob 6:00  

Predsednik Razvojnega sveta Pomurske regije, Tadej Ružič, je v ponedeljek, 15. januarja, podpisal Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije. S podpisom tega ključnega dokumenta so začeli z uresničevanjem razvojnih pobud v regiji v aktualnem programskem obdobju. Prvi tovrstni regijski projekt v dogovoru je projekt »Podjetno nad izzive v Pomurski regiji – PONI POMURJE«, ki se bo izvajal v naslednjih 5-ih letih. Prva skupina udeležencev prične s 4 - mesečnim podjetniškim usposabljanjem že v mesecu februarju.


Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije sta soglasno podprla oba regijska organa: Razvojni svet Pomurske regije in Svet Pomurske razvojne regije. Ostale vsebine, ki se bodo uresničevale skozi dopolnitve dogovora za razvoj regije in bodo prav tako sofinancirane s sredstvi evropske kohezijske politike, so podjetniški inkubatorji, zagotavljanje pitne vode, odvajanje in čiščenje odpadne vode, zelena infrastruktura, regijski centri mobilnosti in zagotavljanje povezljivosti kolesarske infrastrukture na državni ravni. Upravičenci so pomurske občine in RRA (regijski center mobilnosti). Prva dopolnitev dogovora se s strani Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj pričakuje v kratkem.

Pomurje ima za projekte iz dogovora za razvoj regij v tem programskem obdobju, tj. 2021-2027, na razpolago cca. 40 mio evrov, od skupaj 298 mio evrov namenjenih Vzhodni kohezijski regiji. Zahodna kohezijska regija bo upravičena do 160 mio evrov.

V preteklem programskem obdobju 2014-2020 so v Pomurju skozi Dogovor za razvoj regije izvedli 16 regijskih projektov. V okviru teh projektov so infrastrukturno opremili 7 poslovnih con, ki skupno obsegajo 30 ha površin in so pripravljene za nove investitorje, izgradili 6 kolesarskih povezav v skupni dolžini 22 km namenjenih dnevnim kolesarjem in obiskovalcev, dodatno zagotovili boljšo oskrbo s pitno vodo 13,7 tisoč prebivalcem ter v okviru projekta podpornega okolja »Podjetno nad izzive – PONI« usposobili 80 udeležencev programa. Med njimi je 25 postalo samostojnih podjetnikov/podjetnic, medtem ko 7 udeležencev deluje v okviru drugih oblik dela, kot so osebno dopolnilno delo, zavod, ali nosilec kmetijske dejavnosti.

Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije predstavlja temelj za trajnostno rast in napredek ter prinaša nove priložnosti za razvoj in blaginjo regije. S skupnimi prizadevanji in sodelovanjem bodo skupaj ustvarjali boljšo prihodnost za vse prebivalke in prebivalce Pomurja. 

Foto: Arhiv Pomurec, Razvojni center Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2024 ob 8:36 gost

      Tako je gost ob 8:34 -Mrš govno

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2024 ob 8:46 gost

        Ta komentar ne velja na temo podpisan dogovor.... ampak je bil namenjen za oglas , ki ga je pomurec com ZBRISAL ,zbrišite še tega ob 8:36 saj ni namen žaliti tega gosoda :Lp

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2024 ob 9:37 Karel K. gost

      Papir vse gor vzame. te razne dogovore za razvoj Pomurske razvojne regije že tri desetletja na 45 let podlage podpisujejo tisti ljudje in njihovi potomci, politični ali dedni, kateri so krivi za to, da se je pomurje zaradi njih spraznilo mladih sposobnih in zares izobraženih ljudi. To so politični privilegiranci in kimavci, kateri so v Pomurju opravljali že vsako funkcijo, tako da si morajo izmišljati nove, da bodo spet lahko opravljali funkcijo za dobro plačo. "Razvoj Pomurske razvojne regije", naj nam ta Petrovski Ružič raqzloži od kod do kod sega ta razvojna regije, je to le Murska Sobota, so to Gornji Petrovci s tisto Morecovo propadlo firmo ali kaj tretjega. Ali se ta razvoj ne tiče celega Prekmurja ampak samo znotraj njega izbrana regija. Saj pa je vseeno, iz tega ne bo nič le veliki pok in po letu 2027 bo v Pomurju le bivalo nekaj starcev nad 70 let in pa divje živali ter morda begunci....., ne bo nobenega za delo sposobnega in voljknega prbivalca.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2024 ob 15:23 Hallo gost

      Je v tej razvojnoj regiji tudi optika v petroskoj občini, ali pa Šlihti toga razvoja ne dovoli???.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2024 ob 16:36 Proti mafijskem razvoju gost

        https://www.buecher.de/shop/arbeitsrecht-tarifrecht/die-medizinmafia/saint-pierre-lanctot-ghislaine/products_products/detail/prod_id/48707741/https://www.ebay.com/itm/302757132150/https://www.biblio.com/book/medical-mafia-hepworth-r-gordon/d/1431717067/https://www.24ur.com/novice/slovenija/zaostrovanje-stavke-doslej-smo-delali-vec-od-zahtevanega-minimuma ... Ma mafijski stroka prevzela madicinu: smrtonosna medicina, neresnic diagnoz, pripisane bolezni smrti ...

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.