https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi potekal sestanek med županom in kmeti

18.01.2024 ob 6:05  

Na pobudo kmetov iz območja občine Lendava je minuli torek potekal sestanek z županom Občine Janezom Magyarjem. Na sestanku je tekla razprava na temo kmetijskih zemljišč v lasti Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije.


Kmetje so izrazili interes za najem kmetijskih površin v zakup. Enotno so določili predstavnika, ki bo zastopal interese kmetov v Kmetijsko gospodarski zbornici Slovenije. Prisotni so zagotovili, da so tudi sami sposobni prevzeti njive v obdelavo. Poudarjeno je bilo, da naj se tudi lokalna skupnost – Občina Lendava aktivno vključi v fazo določanja meril in kriterijev, po katerih se bodo zemljišča dajala v zakup.

Številčna udeležba kmetov na sestanku, čeprav se ga nekateri niso mogli udeležiti zaradi obveznosti (nekateri kmetje se bodo prav tako šele kasneje lahko aktivneje priključili informiranju o tej tematiki), kaže na dejstvo, da si veliko mladih kmetov svojo eksistenco zagotavlja prav s kmetijsko dejavnostjo, so sporočili iz občine Lendava.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2024 ob 7:43 gost

      Orbanova banda, za pejneze bi še mater, deco prodali. Nagnati v Madžarsko.

      17 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2024 ob 17:46 Pipi gost

        Kakše veze ma zaj tu Orban, budalo eno! Sklad de tistome dal v zakup kere de pač meu pogoje. Ka pa če se najde en Bandelj py de kujpo kak v Žitkovcaj, tau se pa nišče nej buno?

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2024 ob 8:30 gost

      Pohvalno, da se za probleme kmetov zmeni vsaj župan, saj na državni ravni trenutno za kmetijstvo ni zanimanja. Razen ko nevladniki, z blagoslovom vlade, kmetom kradejo blatno živino s pašnikov.

      20 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2024 ob 9:19 Svizec gost

      Pobuda kmetov? Sanjajte. Bitka dveh sorodnikov. Kdo živi od kmetije? Tisti, ki je policaj ali tisti, ki dela na UE Lendava? Ti nikoli ne stavkajo. Samo eno kmetico v Lendavi poznam, ki živi od kmetije.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2024 ob 9:46 Gostja gost

        In enega kmeta, njegova 4 članska družina obdeluje nekaj več kot 120ha in jim je kmetijstvo en in edini vir dohodkov. Pohvalno za dobro gospodarjenje z zemljo!

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.01.2024 ob 9:33 Svizec gost

      Pobuda kmetov? Niti slučajno. Proti največjemu kmetu v Sloveniji nimate šans. Me zanima, če sta bila pri županu tudi kmeta, ki si riti grejeta v javnem sektorju. Verjetno ne, ker nimata časa, živita od kmetijstva in sta ta dan kopala krompir.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2024 ob 11:11 Fonzi gost

      Tak kak je zdaj, zemlja nede obdelana nikoli, pa tudi pridelki dosta slapsi..vecijni kmetov se ide za dobre subvencije pa nepovratna sredstva...

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.01.2024 ob 11:54 Humungus gost

      Eni ste pa res nastrojeni proti kmetom in odkod jemljete to o velikih subvencijah. Da o zavisti ne govorim. Onemu pa, kaj me naganja v Madžarsko pa sporočam, da kot prvo ne ve kaj piše, kot drugo nacionalistov tu ne rabimo in kot tretje, naj pride to meni v oči povedat, če ma jajca.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.01.2024 ob 17:38 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Koji kurac...C,kteri kmet pa ima zdaj obveznosti.......mater vam sajavo,pridobitno državno,subvencionirano.Delavci vam dajemo prek proračuna.....mater vam .

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.01.2024 ob 23:31 Joze. gost

      Dalec najvecja napaka kmetijske politike so subvencije in nepovratna sredstva.Sploh se ne gre za pridelavo kakovostnih pridelkov, ampak cisti profit., katerega omogocajo prav subvencije, ki so jih delezni veliki kmetje, katerim je politika pomagala, da so unicili majhne kmete, kateri so dobili le drobtine in norcevanje velikih.Ko so obstajale majhne kmetije je Slovenija imela78% samooskrbo, sedaj ima 27%.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.