https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Delavci Mode Mi&Lan ne bodo prejeli decembrskih plač, odpovedi s ponedeljkom

17.01.2024 ob 12:40  

Potem ko je sodišče v torek začelo stečajni postopek nad družbo Moda Mi&Lan, so odgovorni zaposlene zjutraj povabili na zbor delavcev. Na srečanju, ki sta se ga udeležila tudi dosedanji direktor Marko Hozjan in stečajni upravitelj Drago Dubrovski, so izvedeli, da jim plač za december ne bodo izplačali, odpovedi pa bodo začeli vročati v ponedeljek.

Hozjan je potrdil informacijo, da zaposleni niso prejeli decembrskih plač. "Decembrske plače smo jim skušali nakazati v petek, na ta dan pa je finančna uprava podjetju zablokirala račun. Na žalost jim prej plač nismo mogli izplačati, ker ni bilo dovolj sredstev na računu," je dodal. Decembrske plače bodo šle po njegovih besedah v stečajno maso.

Dubrovski je dejal, da veliko informacij o stanju v podjetju še nima, ob tem pa napovedal, da bodo odpovedi prejeli vsi delavci.

Zdenka Bobovec iz Sindikata tekstilne in usnjarsko-predelovalne industrije Slovenije pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije je ponovila, da je informacija o stečaju podjetja delavce presenetila, saj je vodstvo zatrjevalo, da stečaja ne bo, in da bodo naredili vse, da bodo plače redno izplačevali.

Pojasnila je, da so bili za minuli petek dogovorjeni za sestanek, na katerem naj bi delavcem povedali, kdaj bodo dobili neizplačane plače, nato pa je direktor zbolel, družba pa šla v stečaj.

Hozjan pa je povedal še, da je v podjetju trenutno 98 zaposlenih, in da je dela še za nekaj tednov. "Dela bi bilo tudi za več časa, a je zdaj v pristojnosti stečajnega upravitelja, da pove, ali delo nadaljevati, in če, v kolikšni meri. Njegov namen je povečevati stečajno maso, s tem pa možnost, da delavci dobijo plačano, kar jim pripada. A to je vprašanje za stečajnega upravitelja," je navedel.

Terjatev je po njegovih besedah za več kot 100.000 evrov. To so "zdrave" terjatve, ki jih bo stečajni upravitelj lahko izterjal, je prepričan.

Kaj bo s prostori podjetja, Hozjan ne ve. Kot je ocenil, jih bodo po koncu stečaja najverjetneje prodajali, razen če ima lastnik Joc Pečečnik z njimi drugačne načrte.

Predlog za začetek stečaja je vložila družba. Kot je minuli teden povedal Pečečnik, ki je prek svojega podjetja Elektronček lansko poletje postal 80-odstotni lastnik Mode M&Lan, je bil glavni razlog za to odločitev pomanjkanje kadra. V družbo so vložili skoraj dva milijona evrov, pri čemer so izvedli reorganizacijo, uredili večje število pravnih zadev, poravnali nujne zapadle terjatve do zaposlenih, delno obnovili proizvodnjo ter izplačali plače, regrese in obveznosti za nazaj in tekoče plače za november, poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec, Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2024 ob 13:52 gost

      Zdaj pa še veselo na delo da naredijo kar njim je ostalo. Itak so že ves čas delali zastonj zakaj nebi še en mesec več. Kakor je povedala tisa prejšnja sindikalna kokoš ko je zagovarjal vodstvo in grajala inšpekcijo kera je prišla ugotavljat delavne kršitve. Tako nekako je izjavila,,,, mi samo hočemo delati mi ne rabimo inšpekcije da nas vznemirja. Zdaj pa naj delajo kolko so delali.

      27 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2024 ob 0:39 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.01.2024 ob 13:55 Tako je gost

      Spet FURS odiigral umazano vlogo. Blokira račun podjetniku Pečečniku, katerega vrednost je 200milijonov+€. Samo možno na socialistični strani Alp.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2024 ob 18:29 gost

        Ne na pamet! Blokirali so račun pdjetju Moda Mi-lan (in to povsem upravičeno in zakonito), ne pa Pečečniku!

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2024 ob 18:39 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Tako je pa ka motaš blokejrali so račun tej firme, nej pa cejli račun Pečečnika.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.01.2024 ob 15:39 Jazz gost

      Prej so delale za Muro-propadla. Zdaj delale za Modo Mi-lan-propadlo... Pri teh letih, ko bi se že počasi upokojile, jih vržejo na Zavod!!??!! In potem naj verjamemo še naprej v pošteno delo...

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.01.2024 ob 15:48 Gorički gost

      Sramota je, da se je država postavila na prvo mesto, pred uboge delavke - obveznost prav gotovo ni stara, saj po besedah Pečečnika ne. Ko pa Šarec vrže vstran pol milijarde evrov za nekoristne igračke, samo zato, da bomo ugodili stričku Samu, je pa vse OK. Banda!

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.01.2024 ob 16:11 Gajdar gost

      Ker ni dovoljeno komentirati velike prometne nesreče na pomurski hitri cesti, ki jo država trži kot pomursko avtocesto, ponovno opozarjam na neaktivnost pomurskih poslancev vladnih strank : SD, Gibanje Svoboda in Levica, da nič ne ukrenejo v DZ, da bi se dogradil odstavni pas. Mnoge nesreče na pomurski hitri cesti bi tako bile preprečene. Ni res da ni denarja, saj si ministrica za infrastrukturo Bratuškova zamišlja celo podzemne postaje na njenem volilnem področju na Gorenjskem. Pomurci bi morali že zdavnaj pozvati poslance vladnih strank na odgovornost, odgovorne pa so tudi izpostave vladajočih strank na področju Pomurja. Na naslednjih volitvah bi jim morali dati Pomurci politično zaušnico saj ne delajo v korist domače regije!

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.01.2024 ob 16:43 gost gost

      JEBE SE NJIM ZA CESTE V PREKMURJI SAMO KA SO V LJUBLJANI NA STOJCI SAMO SE PRIDEJO SLIKAT DOMOV PA ČI SE NASIP ZRUŠI KAK ODER ŽALOSTNO KAK SE ZAVZEMAJO ZA DOMAČI KRAJ PREMISLITE DA TE ŠLI NA VOLITVE KOGA POSLATI V DZ

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.01.2024 ob 16:48 Žerjav gost

      Gajdar poišči Radovana Žerjava Poslanca SLS, pa ga pijtaj ZAKUJ ...

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2024 ob 19:13 Lali gost

        Če bi bil žerjav kaj prida bi lahko še naprej delal v Radgoni kjer je bil direktor vendar je hitro končal,,VAR orodjarna

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2024 ob 20:18 kaplar gost

        Obadva imenovana sta tak tak, primerna le za državne firme, eden to je mađister še vedno vztrejno dokazuje navedeno !

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.01.2024 ob 17:00 gost

      Zakaj se tukaj ljudje z komentarji zavzemajo za delavke kere same niso niti mrdnule da bi njim bilo boljše. Delale so skoraj zastonj delale so samo pol leta kot je povedal Pečečnik bile so proti inšpekciji da bi kaznovala prejšnjega lastnika. Zdaj pa naj delajo zastonj ker so itak dovolj prizadete da bo kapitalist dobil še to kar bi morale one dobiti.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.01.2024 ob 17:34 Gajdar gost

      Žerjav, kapo dol dam za ministra za promet Radovana Žerjava 2007-2008. V njegovem dveletnem mandatu so bili izgrajeni in predani prometu sledeči odseki pomurske "avtoceste" : Maribor- Lenart, Beltinci -Pince in oktobra 2008 še zadnji odsek Lenart-Vučja vas. Tak se dela za Pomurje. Zdaj pa 16 let ministri, politiki iz Pomurja niso sposobni narediti odstavnega pasu od Lenarta do Pinc. Namesto, da bi izgradili odstavni pas so zaradi rešilcev in gasilcev, ki niso mogli posredovati v sredini postavili betonske klade in nam napravil "bob stezo". V teh 16 letih so bili desni na vladi 2 leti, levi pa 12 let!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2024 ob 18:27 gost

        Naivnež, a res verjameš, da je Žerjav vse našteto naredil v dveh letih mandata? Imel je pač srečo, da so bila dela končana v njegovem (zasluženo) kratkem mandatu.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.01.2024 ob 20:06 Karel K. gost

      Žerjava je na soboški pedagoški in naravoslovni usmerjeni šoli učila Ljudmila Novak. Žerjav ne samo, da ni zudržav v Radgoni, tudi iz Avstrije je pobegnil, ker je tam moral delati in nekaj pokazati, pa teh rezultatov ni bilo. Takrat, ko se je ta hitra cesta skozi prekmurje delala bi moral Žerjav nastopiti in zgraditi avtocesto, ne pa da je na hitro skupaj skoval to neko hitro cesto z prepričanjem, saj je to za prekmurce dobro, ti bodo radi, da imajo to. Po petih ali desetih letih so lansko in predelansko leto že celotno traso bonavljali. Torej je kvaliteta bila na dnu. Že takrat se je vedelo, da je to avtocesta katera povezuje vhod Evrope z zahodom. Ta del je na tej trasi ozko grlo, saj komaj z avtom mimo voziš še posebej ko prehitevaš tovornjak. Dograditev dveh obojestranskih pasov pa stane toliko kot bi gradili celo cesto-avtocesto na novo. Kje pa ta siromaščina imenovana Slovenija vzame toliko denarja, posojila pa počai ne bo dobila na mednarodnih trgih, kot jih je pred razpadom ni dobila Titova Jugoslavija. Torej smo tik pred razpadom po 32. letih obstoja. Zato je Orban tako aktiven.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.01.2024 ob 20:07 Yyy gost

      Vsi ti delavci bi delali zastonj,glavno da so lahko šli v fabriko....Vodstvo z od prvega do zadnjega brez znanja.Ko pa g.Pečečnik v javnosti povedo resnico,pa so takoj poklicali medije,a v času Milana so se pa vsi vodilni delali norca iz delavcev,z velikima ŠEFICAMA na čelu

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.01.2024 ob 17:54 1234 gost

      Muraši...kelko lidi pa vsak dan ostane brez služb, so odpuščeni, itd. Pa ne delajo telko haloja. Tak pač je v životi. Te šle na npr. na Koreniko, Kavaš jo gor postavo gli zavolo stečajof. Pa te tam šefice, ka tam firmo v resnici vodijo nekdanji Muraši !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.