https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prleki se bodo doma pomerili z ekipo iz Sodražice

19.1.2024  

V petek, 19. januarja, se bo z dvoboji 14. kroga končala druga tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Prleki se dobo na domačem igrišču pomerili z ekipo iz Sodražice.

Pari 14. kroga tekmovanja so: Bronx Škofije – Oplast Kobarid, Dobovec – Dobrepolje, Siliko Vrhnika – Sevnica in Meteorplast ŠIC bar – THE Nutrition Extrem.

Po teh dvobojih in uvrstitvi na razpredelnici se bodo določili pari zadnje tretjine, nato pa bo sledila še končnica za prvaka.

V ljutomersko dvorano ŠIC jutri zvečer prihaja ekipa iz Sodražice, s katero so se Prleki v tej sezoni merili že dvakrat. Najprej so jo izločili v pokalnem tekmovanju, nato pa so se v Sodražici v boju za prvenstvene točke razšli z neodločenim izidom 6:6. Gostje, ki so novinci v prvoligaški konkurenci, imajo v svojih vrstah številne mladinske reprezentante, v tej sezoni pa sta se jim pridružila tudi izkušena Denis Totošković, ki je članski reprezentant, in Timotej Debeljak. V dosedanjih trinajstih obračunih so na šestem mestu zbrali 12 točk, šest manj od Meteorplasta ŠIC bara na četrtem. Tekma se bo danes pričela ob 20.30.

Ljutomerski trener Robert Grdović bo tudi tokrat moral sestaviti ekipo brez poškodovanih Tilna Rajterja, Alena Ruisa in Lovra Trdina, vprašljiv pa je tudi nastop mladega vratarja Luke Lovreca, ki je sinočnji trening predčasno končal zaradi težav s peto. »V petek nas čaka mlada, neugodna, hitra ekipa Extrema. Na njih smo se dobro pripravili in gremo na vse tri točke. To je njihova prva sezona v prvi ligi, so zelo mlada ekipa in s tem tudi malo bolj željni točk. So pa tudi ekipa z dobro kombinacijo mladosti in izkušenosti z Denisom Totoškovićem,« je po sredinem treningu dejal Aljaž Ruis.

Ljutomerčani so pred zadnjo tretjino rednega dela prvenstva v boju s Sevnico (19 točk) in kobariškim Oplastom (18 točk) za tretje mesto, ki ponuja pred končnico prvenstva nekoliko lažji razpored s štirimi tekmami na domačem in tremi na gostujočem parketu.

Foto: arhiv kluba

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.