https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sneženje zajelo tudi Pomurje, snežne razmere povzročajo nevšečnosti na cestah

19.01.2024 ob 8:50  

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile in danes zjutraj smo se v Pomurju prebudili v pravo zimsko pravljico. V večjem delu Slovenije in višje ležečih predelih močno sneži. Sneženje pa že povzroča težave v prometu.

Danes bo sicer oblačno s padavinami. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod bo dež od severovzhoda prešel v sneg. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Popoldne bo sneženje oslabelo in do večera povsod ponehalo. Ohladilo se bo, popoldanske temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 5 stopinj Celzija.

Ponoči se bo od severozahoda postopno razjasnilo, burja na Primorskem bo slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -5, na Primorskem okoli 0 stopinj Celzija. Jutri bo jasno. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, navaja Arso.

Obeti

V nedeljo bo pretežno jasno. Jutro bo mrzlo in po nekaterih nižinah lahko megleno. V ponedeljek bo sprva precej jasno z mrzlim in ponekod meglenim jutrom, sredi dneva in popoldne se bo zmerno pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Razmere na cestah

Preden se odpravite na pot, preverite vremenske in prometne informacije, predvsem pa vožnjo prilagodite razmeram na cestah. Promet zaradi snežnih razmer poteka počasneje, ponekod je oviran.

Na štajerski avtocesti je zaradi zdrsov tovornih vozil zaprtih nekaj odsekov, na Dolenjskem in Koroškem ponekod velja prepoved prometa za težje tovornjake, prepoved za tovorna vozila je tudi na na pomurski avtocesti med priključkoma Pince in Murska Sobota proti Mariboru.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2024 ob 10:18 gost

      Res lepa idila samo škoda da nebo trajala dolgo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2024 ob 11:21 Bv gost

      Malo snega pa že kaos vse službe so pripravljene groza

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.01.2024 ob 16:48 gost

      Vse službe so pripravljene že ves čas. Smo jih je sneg presenetil ker je izbral petek da na obišče. To pa je konec tedna pa zimske službe konec tedna so samo v pripravljenosti za zapustiti delovno mesto ker je konec tedna.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.01.2024 ob 17:28 lujz gost

      Traktorček z posipalko za apno pa je že za zimsko službo !!?? Tako si nekateri občinski veljaki predstavljajo svoje zimske službe ! Samo kamen trosijo in se obračajo po privatnih parcelah in rijejo po nkih ! Nobeden nič ne vpraša samo gasa pa vzevprek po širokem in počez! Samo kvar delajo tile kvazi cestarji !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.