https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Digi info točka odslej tudi v Apačah

22.01.2024 ob 10:00  

Tudi v Občini Apače so pristopili k projektu ministrstva za digitalno preobrazbo. Odslej bo tako tudi v apaški občini na voljo »Digi info točka«, ki cilja na povečanje digitalnih kompetenc med prebivalci Slovenije.

V dobi informacijske tehnologije je usposobljenost za učinkovito uporabo digitalnih storitev postala ključnega pomena. V tem kontekstu je projekt INFO DIGI TOČKE vzpostavil ambiciozne cilje za izboljšanje digitalne pismenosti v Sloveniji.

Projekt predvideva vzpostavitev 222 Digi info točk na različnih lokacijah po Sloveniji. Načrt je vzpostaviti točke z vsakodnevno prisotnostjo strokovnih svetovalcev, ki nudijo pomoč pri uporabi digitalnih javnih storitev.

Digi svetovalci vam bodo pomagali pri dostopanju in oddajanju vlog preko spleta in aplikacij. Z njimi lahko začnete svojo pot v digitalizacijo in vas lahko preprosto peljejo skozi postopke prijave, nato pa preko spletnih portalov ali aplikacij (SPOT, e-ZPIZ, e-Uprava, e-Davki, Zvem ...). 

Digi točka v Apačah je locirana v TIC APAČE (bivši prostori občinske uprave, v zgradbi stare pošte), pri Urbanu Pfeiferju in na sedežu Občinske uprave Občine Apače, in sicer v pisarni št. 6 v prvem nadstropju.

Obratovalni čas »digi točke« je v ponedeljek in sredo med 12. in 15. uro ter v torek, četrtek in petek med 7. in 11. uro.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.