https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podali so se na pohod »Vsi smo zmagovalci«

21.01.2024 ob 17:30  

Goričko drüjštvo za lepše vütro je v sodelovanju z Javnim zavodom Krajinski park Goričko in Vulkanijo v soboto, 21. januarja 2023, organiziralo pohod "Vsi smo zmagovalci", ki so ga letos pripravili že petič. Na osem kilometrov dolg pohod se je podalo več kot trideset pohodnikov.

Pohodi, ki jih organizirajo že vrsto let, krepijo vez med domačini in obiskovalci, ki se na pohodih seznanijo s posebnostmi in so vse bolj ozaveščeni o pomenu ohranjanja narave, dediščine, krajine in okolja.

Takšno vsebino je imel tudi ta pohod, ki ga je vodila direktorica Vulkanije, Danijela Krpič, dobra poznavalka poti, razgledov in zanimivosti v občini Grad.

Zvesti pohodniki so se od gradu Grad odpravili na pot do kripte, grobnice, kjer so bili pokopani nekdanji lastniki gradu Széchenyi. Pot so nadaljevali do marofske kapelice in se povzpeli na Kranjčev breg, kjer so v gozdnem vrtu Korina imeli krajši postanek ob čaju, ki sta ga pripravila Monika in Lovro.

Pot jih je vodila naprej po slemenu do Majčevega brega, kjer so se spustili v dolino Gračkega potoka. Ustavili so se v opuščenem kamnolomu vulkanskega tufa, ki sodi med naravne vrednote državnega pomena. V Pörgi, spodnjem delu kraja Grad, so se okrepčali v eni od tamkajšnjih gostiln.

Po topli malici je sledila podelitev priznanj najzvestejšim pohodnikom v 2023. Podelila sta jih Marjetka Škafar, predsednica Goričkoga drüjštva za lepše vütro in Jože Rituper, ki v društvu vodi sekcijo za pohodništvo. Javni zavod Krajinski park Goričko pa je nagrajencem podaril še letni koledar.

Več fotografij v spodnji galeriji…

Foto: FB Goričko drüjštvo za lepše vütro

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2024 ob 20:31 kuma gost

      Pa njim ni trbelo kűjati ka so se mastili drugje in pili. Ni važen pohod važno jim je da so polni želodci za šenki

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2024 ob 21:53 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2024 ob 8:44 pohodi gost

        Kuma tij si zaležani bedak. Če bi na keron pohodi po prekmurji ali goričkom bil bi vido da jih organizirajo razna društva. Če tega ne veš pogledni malo. Nej na pamet ka je šenki vsak pohod se da prispevek za končno malico in vmesne postanke. Verjetno glede na tou ka vse da na pohodih vsako društvo, društvi tak nič ne ostane . Gre se za druženje in da nekaj naredimop za telo in duha . Tij Kuma pa leži doma in boj asocialen , pa šinfli vse povprek . Lejko pa prideš nma slednji pohod je blaćžev pohod v Bogojini 3.2., Prešernov pohod 8.2. Tešanovci, Valentinov pohod Sotina 10.2.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.01.2024 ob 21:52 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2024 ob 16:51 obnovljivi vir gost

      Čestitke za opravljeno ! Dobra volja je NAJBOLJA !!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.