https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Stavka na upravnih enotah: Tako bodo poslovali v Pomurju

26.01.2024 ob 9:40  

Upravne enote so napovedale stavko za naslednji teden med 29. in 31. januarjem. Stavkale bodo tudi nekatere pomurske upravne enote, ki bodo v času stavke strankam zagotavljale le najnujnejše storitve.

Delavci zahtevajo dvig plač in boljše delovne razmere

Kot je na sestanku s predstavniki ministrstva za javno upravo minuli torek pojasnil predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk, bi jim za preklic stavke vladna stran morala nekaj ponuditi, pri čemer je izpostavil, da so se v drugih delih javnega sektorja večinoma že dogovorili in poiskali rešitve za najslabše plačane in jim zagotovili plačilo nad minimalno plačo. Referent na upravni enoti pa je, ko začne z delom, uvrščen štiri plačne razrede pod minimalno plačo.

Verk je poudaril, da so upravne enota najslabše plačan sistem v državni upravi. Njihova zahteva pa je, da se najnižje plačanim zagotovi plačilo nad minimalno plačo, za strokovnjake z univerzitetno izobrazbo in visoko strokovno šolo, ki odločajo v upravnih postopkih, pa se zagotovi primerljivo plačilo s tistimi, ki delajo na ministrstvih. Kot je dejal, ne gre za velik strošek, če primerjamo z "razmetavanjem denarja za računalnike" in "slavnim zaslužkarskim nakupom podrtije na Litijski cesti", je poročal STA.

Stavkajoči prav tako zahtevajo zagotovitev ustreznega števila zaposlenih in razbremenitev uslužbencev v upravnih enotah, saj je zaradi povečanja postopkov dela vedno več, zaradi nizkih plač pa zaposlenih vedno manj.

Izvajanje nalog v času stavke na Upravni enoti Murska Sobota

V času stavke, od ponedeljka 29. januarja do vključno 31. januarja 2024, bodo v skladu z Aktom o izvajanju nalog, strankam zagotavljali le najnujnejše storitve, katerih neizvajanje bi ogrozilo življenja, zdravje in premoženje ljudi ali zaradi katerih bi lahko nastala druga nepopravljiva škoda. Stavka bo potekala tudi na vseh krajevnih uradih, ki spadajo pod okrilje UE Murska Sobota.

Stavka na Upravni enoti Gornja Radgona

Upravna enota Gornja Radgona obvešča stranke, da bo v času napovedane stavke poslovala v omejenem obsegu.

Izvajale se bodo le nujne naloge, ki jih je potrebno izvajati v času stavke. V času stavke bo zaprt tudi Krajevni urad Sveti Jurij ob Ščavnici.

Stavkali naj bi tudi na Upravni enoti Lendava, medtem ko se zaposleni na Upravni enoti Ljutomer naj ne bi pridružili stavki.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2024 ob 11:44 radgončan gost

      Alo javni uslužbenci tovarne potrebujejo delavce ,,, gremo služit pare ,,,,nema afnanja ,,,,,dovolj vam je za vaše denarnice ,,,, malo po trgovinah , malo za šankom z kavico ,,, poznamo in vidimo mi takšne tič firiče ,,,, anda radgonski občinari ,,,,,to lahko počnete na upranih enotah v tovarni bi dobili gas pa dolge luči , delajte s tem kar dobite in bodite hvaležni ,,,pa pika

      30 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.01.2024 ob 12:07 123 gost

      Isto kot v SOBOTI ,če kaj rabiš jih najdete v bližnjih kafičih

      26 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2024 ob 12:28 Andrej gost

        Kaj bi radi usužbenci za malo dela ali nič zahtevate višjo plači ja kam pa pridemo ..... je treba delat pa ne po kafičih stat ....delo krepi... vprašajte delavca v proizvodnji za koliko dela in kakšno normo ima za to plačilo . Koliko časa porabi za malico in wc . Ajmo luzerji utihnite pa ne cvilite , da bo vsaj nekakšna korist od vas .

        22 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.01.2024 ob 12:35 gost

      Ja pa kaj še ne , ravno pravi so se oglasili . Utihnite , ker tako ne boste dobili , ker si ne zaslužite !!!!! Golob ne popusti ,oziroma ne daj tem veljakom ! Amen

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.01.2024 ob 13:14 gost 11 9 gost

      Uradne ure, napredovanja po stažu, nobene storilnosti, da o odgovornosti ne govorimo. Pa seveda noben noče v penzijo, vsi se oklepajo stolčkov. V digitalni dobi, jih je polovica preveč, pa vse na državni račun ki ga polnimo davkoplačevalci in realni sektor.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.01.2024 ob 13:28 Dejan s gost

      Pedri

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.01.2024 ob 13:51 gost

      Lenuhi izsiljevalski !

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.01.2024 ob 13:54 gost

      Za Jenulla 4,5 milj davkoplačevaskega denarja !

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.01.2024 ob 14:11 gost

      Pa je to res mogoče,da en psihopat napiše prvih deset komentarjev,en psihič po domače,in pomurec.com pošlje to v eter, sramota.

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.01.2024 ob 14:16 gost

      V Lendavi so se poklonili žrtvam holokavsta,pa me zanima kje so bili majski hrošči, ki vedno paradirajo ob komunjarah,sramota,bruhanje,le kje je bil ovi botaš, en običen pridajalec.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.01.2024 ob 15:19 kaplar gost

      Stavka na upravnih enotah: Tako bodo poslovali v Pomurju, da bodo podali odpoved in šli z trebuhom za kruhom.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2024 ob 17:00 Karel K. gost

        Niti Maduro v Venezueli ali UN v Severni koreji jih ne bodo sprejeli, kaj šele zaposlili, saj tudi tam državni uslužbenci odgovarjajo za svoje delo. Le v Sloveniji ne odgovarjajo za svoja zlodela in povzročanja namernih krivic državljanom, razen seveda politikom in privilegirancem, ki so pa itak izven zakonskih zapovedi. Odpovedi sploh ne morejo podati, saj imajo zagotovljeno neomejeno zaposlitev. Ča pa jih bo država odpustila pa bo jim zagotovila doživljenjsko rento in bogovsko penzijo. Podedovanje privilegijev je to, saj so v teh državnih službah v glavnem zaposleni političnmmo pravoverni, tisti kateri so privilegije podedovali po svojih titoističnih političnih prednikoh udbovcev, državnih funkcionarjev in uradnikov.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2024 ob 17:09 Karel K. gost

        Kje na svetu pa bo kdo zaposlillenuhe v smislu znanja, sposobnosti in misičnih spretnosti. Naj še kdo ugovarja, da nismo v bivšem sistemu. Neka inšpektorica katera je kmetu dobesedno ukradla več kot 20 krav, je za to dejanje bila nagrajena in je napredovala. To je tisti napredovanje za katero se ti državni uradniki borijo in vedno o njem govorijo. To je eden od mnogih ostankov iz bivšega sistema, saj so tudi tedaj politično motivirani uradniki, kateri so zagrešili napake, krivice državljnaom bili premeščeni vedno na boljše delovno mesto, kot je to bila premeščena ta inšpektorica.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.01.2024 ob 17:38 gost

      Sstavkajo upravne enote,,,, halo,,,, gdaj pa sploh oni delajo,,,, nikoli,,. V tej državi vsi stavkajo samo tisti na polopališcu ne stavkajo.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.01.2024 ob 19:00 Hmmmmm gost

      Jebati jim mater

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.01.2024 ob 19:02 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Se vprašam,Kàroly v plenicah državnih,... bogme še serjejo te zgube...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.