https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Psihološko svetovanje odslej na voljo tudi v Murski Soboti

01.02.2024 ob 6:05  

Center za psihološko svetovanje POSVET deluje že od leta 2006 pod okriljem Slovenskega združenja za preprečevanje samomora. Njihova psihološka svetovalnica je od februarja na voljo tudi v Murski Soboti.


Program centra za psihološko svetovanje POSVET se izvaja v 19-ih svetovalnicah za odrasle in v 7-ih svetovalnicah za mladostnike (med 14. in 18. letom starosti). Financirajo ga Fundacija Fiho, Ministrstvo za zdravje in več kot 100 slovenskih občin, zato so svetovanja za uporabnike brezplačna. 

Svetovanja se izvajajo v obliki 45-minutnih individualnih obravnav oseb, družin in parov. Na uvodnem srečanju svetovalec v dogovoru s klientom določi okvirno trajanje obravnave in obliko glede na naravo stiske. Pogovori so zaupni, svetovalec pa je zavezan k varovanju osebnih podatkov in skrbnemu ravnanju z njimi. Uporabniki se na svetovanje naročijo preko telefona ali e-pošte Sprejemne pisarne Posveta v Ljubljani, za vključitev pa ne potrebujejo zdravstvene izkaznice ali napotnice. Termini so razpisani glede na razpoložljivost svetovalcev v posameznih krajih.

Ob prvem telefonskem pogovoru s svetovalko iz sprejemne pisarne klient prejme vse potrebne informacije o poteku svetovanj ter prejme termin srečanja. Tudi vsako nadaljnje naročanje poteka preko sprejemne pisarne. 

Svetovanja niso namenjena zdravljenju ali dolgotrajni psihoterapevtski obravnavi, nudijo pa:

  • podporo pri razreševanju trenutnih stisk,
  • razbremenitev posameznika in bližnjih ter
  • usmerjanje klienta k iskanju ustreznih načinov reševanja vzrokov za stiske.

V svetovalnici Posveta Murska Sobota bodo od februarja začele svetovati tri strokovno usposobljene svetovalke. Svetovanja bodo opravljale v terminih od ponedeljka do srede med 16. in 19. uro v prostorih svetovalnice, na naslovu Kocljeva ulica 16, 9000 Murska Sobota. Glede na razpoložljivost svetovalk in povpraševanja s strani uporabnikov se lahko urnik svetovanj tudi spremeni. O morebitnih spremembah bodo klienti pravočasno obveščeni. Polnoletni posamezniki se lahko naročijo preko telefonske številke: 031/704-707 ali e-naslova: info@posvet.org. Več informacij se nahaja na njihovi spletni strani. 

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2024 ob 7:27 Karel K. gost

      Da bi se politična elita katera že 32 let uničuje slovenijo in slovenski narod, širijo mrežo psiholoških svetovalnic. Največ psiholoških problemov imajo državljani zaradi nečloveškega vodenja države s strani te politične elite na nseh področjih vsakdanjega življenja. Ni problem samo to, da so državo pahnili v revščino ampak v upravno, moračno etično in pravno greznico. V tej ustanovi bi morali biri stalni pacienti pripadniki tej titoistični slovenski politični eliti, da bi jim iz spomina iztrgali to titoistično preteklost pa ne glede, ali so starejši ali mlajši. To bo premalo, izgleda, da bomo trpeči državljani morali na pomoč poklicati Elona Muska, njegovo zdravniško ekipo, da bodo tem ljudem ti vsadili te nove vsadke, kateri jim bodo pomali izbrisati to preteklost.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.02.2024 ob 7:30 Karel K. gost

        Se opravičujem, prvi stavek v gornjem komentarju se glasi:" Namesto, dabi se politična elita katera že 32 let uničuje Slovenijo in slovenski narod, umaknila, širijo mrežo psiholoških svetovalnic za potrebe državljanov.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2024 ob 1:37 Gradimo zapore gost

        24ur.com/novice/svet/mariborsko-sodisce-spolnemu-predatorju-nalozilo-9-let-zaporne-kazni

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2024 ob 7:31 gost gost

      MISLIM KA V LJUBLJANI BOLE RABITE POMOČ CELO PA NEŠČE NEJ PA V PREKMURJI PRI DELOVNEM ČLOVEKU DAJTE PLAČE POKOJNINE KAK SE ŠIKA PA NEJ TRBEJ PSIHOLOGA

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.02.2024 ob 10:32 ok gost

        Plače so kakše so, dobro, ka je Avstrija tu. Enostavno je potrebno ustaviti j.....e naroda v glavo.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2024 ob 10:17 gost

      Srbin priporočam , da se oglasiš , ker si tega še kako potreben za zdravljenje oz. za sprejem na oddelek .

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2024 ob 12:06 Karel K. gost

      Ta politična elita, pa se strinjam z gornjim komentatorjem, da to lahko imenujemo tudi drugače, potrebuje te centre, saj kriminalci, koruptneži, roparji iz njihovih vrst in vrst njihovih privilegirancev vedno dobijo etiketo psihično neprištevnega, ko naredijo kriminbalno ali temu podobno dejanje. Ker je teh mnogo in jih morajo navidezno hospitalizirati, da državljanom zmečejo pesek v oči, morajo to službo ojačati. Tu ne bo problem za kadre kot v bolnišnicah in domovih za ostarele.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2024 ob 19:45 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Evo,Károly je za psihično razčiščevanje.Pa,po moje škoda pejnez,kaj kretena prepričevati,nabaviti mu plenice in mir okoli poscanega posranca .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.