https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Robotski sesalnik in pomivalec tal – katerega izbrati?

30.01.2024 ob 12:00  

V svetu, kjer hitri tempo življenja zahteva učinkovite rešitve za vsakodnevna opravila, se robotski sesalniki in pomivalci tal uveljavljajo kot ključni pripomočki za sodobno gospodinjstvo. Tehnološki napredek je te naprave pripeljal do točke, kjer lahko z minimalnim nadzorom učinkovito poskrbijo za čistočo tal, medtem ko vi namenite svoj čas drugim aktivnostim ali preprosto uživate v zasluženem počitku. Vendar pa s tako široko ponudbo na trgu se mnogi sprašujejo, kateri model izbrati, da bi kar najbolje ustrezal njihovim potrebam in specifikam doma.

Za popolno čistočo tal sta ključnega pomena redno sesanje in brisanje. Obeh postopkov se lahko lotimo na klasičen način, in sicer s sesalcem v roki in mokro krpo. Seveda pa si lahko čiščenje tal lahko tudi poenostavite, kar velja še posebej za vse tiste, ki vam pogosto primanjkuje časa. V tem primeru si čiščenje olajšajte z robotskim sesalnikom ali pomivalcem tal.

Robotski sesalnik in pomivalec tal zagotavljata popolne rezultate čiščenja z malo napora

Robotski sesalniki so naprave, ki so v naših domovih vedno bolj priljubljene, saj učinkovito posesajo vse vrste tal in nam prihranijo veliko truda in časa. Poganja jih zmogljiva baterija, ki se polni s pomočjo polnilne postaje, zahvaljujoč njihovi napredni tehnologiji in pametnim funkcijam, pa brez težav posesajo vse vrste umazanije tudi takrat, ko vas ni doma.

Robotske sesalnike odlikuje popolnoma avtonomno delovanje in pametna navigacija, zato se po bivalnih prostorih pomikajo sistematično s svojim vzorcem gibanja. Za čiščenje uporabljajo vrtljive ščetke in kotne čopiče, zaradi svoje oblike pa dosežejo tudi težje dostopna mesta pod ležišči, omaricami ali stoli.

Zelo podobno delovanje in tehnologijo čiščenja pa imajo tudi pomivalci tal. Edina razlika je ta, da vam poleg pobiranja umazanije v enem koraku zagotavljajo tudi mokro brisanje.

V ta namen ima pomivalec tal dva rezervoarja za vodo, enega za učinkovito zbiranje umazane vode in drugega, ki zagotavlja neprekinjeno oskrbo s svežo vodo. Tako lahko v enem koraku z eno napravo tla očistite in odstranite umazanijo.

Robotski sesalnik ali pomivalec tal?

Če iščete pametno alternativo za klasično čiščenje tal s krpo, potem je pomivalec tal vsekakor najboljša izbira, saj opravlja dve nalogi hkrati. Res pa je, da je končna odločitev ali izbrati pomivalec tal ali robotski sesalnik, odvisna tudi od vrste tal oziroma materialov ter predvsem od tega, ali je vaš glavni namen sesanje ali pomivanje.

Če imate v vašem domu veliko oblazinjenih tal in preprog, potem je najboljša izbira robotski sesalnik. Če pa imate na tleh keramične ploščice, PVC materiale, laminat ali parket, potem je vsekakor pomivalec tal na prvem mestu, saj bo tla očistil in hkrati tudi pobral umazanijo.

Robotski pomivalec tal pa je še posebej priročen in učinkovit, če imate doma majhne otroke, ki se pogosto igrajo na tleh, saj boste poskrbeli za vedno čista tla in prijetno ter zdravo bivalno okolje.

Kärcher robotski sesalnik in pomivalec tal

Če ste končno sprejeli odločitev, je čas, da preverite ponudbo robotskih sesalnikov in pomivalcev tal. Na tem mestu naj izpostavimo naprave blagovne znamke Kärcher, ki navdušujejo s svojimi lastnostmi, zmogljivostjo in učinkovitostjo.

Kärcher robotski sesalnik RCV 3 in RCV 5

V Kärcherjevi ponudbi robotskih sesalnikov sta vam na voljo dva modela, in sicer RCV 3 in RCV 5.

RCV 3 je osnovni model, ki je primeren za sesanje vseh vrst talnih oblog in preprog z nizkimi dlakami, z njim pa lahko posesate tudi razlite tekočine, saj ima poseben rezervoar za umazano vodo. Robotski sesalnik se pohvali za navigacijo LIDAR in občutljivimi senzorji, kar vam omogoča popolno prilagoditev čiščenja glede na trenutno situacijo v prostoru.

RCV 5 je pametni robotski sesalnik, ki je enako temeljit kot RCV 3, vendar z dodatkom umetne inteligence in Auto Boost funkcijo za učinkovitejše sesanje preprog. Poleg navigacije LIDAR ima RCV 5 dvojni laserski sistem in kamero, zaradi česar se spretno izogne prav vsem oviram, dodatni senzorji pa preprečujejo, da bi naprava padla po stopnicah. 

Preko aplikacije si lahko popolnoma prilagodite čiščenje glede na posamezni prostor ali po vnaprej določenem urniku čiščenja, zato bo čiščenje tal z njim še bolj brezskrbno.

Kärcher pomivalec tal RCF 3

Kärcher pomivalec tal RCF 3 poskrbi, da zamudno mokro brisanje tal postane preteklost. Zahvaljujoč preizkušeni tehnologiji valjev učinkovito odstranjuje prah in suhe drobtine kot tudi trdovratne umazanije ali zasušene tekočine.

V ta namen ima naprava dva rezervoarja za vodo, enega za dovajanje sveže vode in drugega za zbiranje umazane vode. Podobno kot pri robotskih sesalnikih Kärcher, lahko tudi v tem primeru nastavite različne načine čiščenja glede na lastne potrebe.

Prepričani smo, da bodo Kärcherjeve naprave v celoti zadovoljile vašim potrebam, ne glede na to, ali se boste na koncu odločili za robotski sesalnik ali pomivalec tal. Vključite jih enkrat na dan ali vsak drugi dan in poskrbeli boste za popolno čistočo tal!

*Oglasni prispevek

    Fotogalerija