https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Več občin izstopilo iz Javnega podjetja Prlekija

30.01.2024 ob 13:00  

Včeraj, 29. januarja 2024, je potekala skupna seja občinskih svetov občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej. Soglasno je bil sprejet sklep, da štiri občine izstopijo iz JP Prlekija d.o.o. kot družbeniki oziroma ustanovitelji.

Zaenkrat za občane ta odločitev ne prinaša sprememb, ker postopek izstopa iz javnega podjetja traja več mesecev. Občine bodo področje oskrbe s pitno vodo in odvajanja ter čiščenja komunalnih in padavinskih odpadnih voda zagotovile in uredile na način, ki bo dolgoročno zanesljiv, občanom in podjetjem pa bo zagotavljal najnižje možne stroške. 

Trenutno izvajanje javne službe se je od teh ciljev vse močneje oddaljevalo, sodelovanje občin ustanoviteljic pa je v zadnjem obdobju postalo močno oteženo. Problematika poslovanja JP Prlekija d.o.o. je aktualna tema, ki je bila v preteklih mesecih večkrat obravnavana. Zaveze iz ustanovnih aktov in sporazuma so vodile do nasprotovanja interesov posameznih občin, kar je med drugim pripeljalo do povišanj cen vode in več milijonov evrov dolgov med podjetjem in občinami. Ker iz teh razlogov nadaljnja skupna pot v okviru javnega podjetja ni bila več vzdržna, so se občinski sveti občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej odločili za izstop. 

Leta 2022 se je končala zaveza do EU, ko so vse občine morale biti v enotnem podjetju zaradi prejetega sofinanciranja izgradnje Sistema C. »S sosednjimi občinami želimo imeti dobre odnose in se ne želimo medsebojno ovirati pri odločitvah kako urejati vprašanje oskrbe z pitno vodo ter vprašanja subvencij za občane in obremenitev podjetij,« so sporočile občine, ki so izstopile iz JP Prlekija.

Foto: arhiv Pomurec, Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2024 ob 13:14 Jana gost

      Končno.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2024 ob 21:59 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2024 ob 13:38 Izstop takoj gost

      Bravo, predlagam tudi občinam Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje, Odranci, Turnišče in Velika Polana, da izstopijo iz javnega podjetja EKO-PARK d.o.o. Lendava !!!

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.01.2024 ob 16:10 Ni mi vseeno... gost

      Hrabra, vendar nujno potrebna odločitev. Vendar je tukaj še veliko neznank. Bojim pa se, da tudi sodelovanje z Ljutomersko občino ne bo najbolj idilično. Po izkušnjah iz preteklosti, je ljutomerska žuupanja vse prevečkrat nastopala s pozicije moči, obračala plašč in spreminjala sprejete dogovore. In tukaj se lahko mi "mali" močno opečemo.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.01.2024 ob 16:55 Gajdar gost

      Pomembno je povedati, da se je prvi odločil za izstop JP Prlekija d.o.o. radenski župan Roman Leljak. Tudi v Pomurskem vodovodnem sistemu B so same korupcije. Začelo se je že pri gradnji februar 2015, nadaljevalo se je z enormnim dvigom cene vode za občane, profit pa se je investiral v Dosor (stavba preko avtobusne postaje v Mursko Soboti. Podjetje, ki upravlja vodovod mora delovati v javnem interesu in usklajevati ceno vode s stroški ne pa da ustvarja na račun zelo drage cene vode 100 milijonske dobičke (obnaša se profitno). Ves Pomurski vodovod bi bilo potrebno podrobno pregledati in za odgovorne posameznike uvesti kazenske postopke.

      18 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.01.2024 ob 17:26 gost

      Se pravi ka je imel gospod ROMAN LELJAK popolnoma prav,ajde opravičila kumrovški zaslepljenci,ajde čakamo.

      18 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2024 ob 18:36 gost

        Pravnomočno obsojeni lopov nikoli ni bil in nikoli ne bo gospod. Ravno zaradi Leljakvih lopovščin, neizpolnjevanjih dogovorov in pogodb, sprenevedanj in zavajanj, naštete občine izstopajo iz javnega podjetja. Račun pa je že izstavljen v obliki tožbe v višini cca. 2,5 milijona Evrov. Na žalost bodo to plačali občani Radenec. Leljak pa se bo sladko smejal, saj ne b oon plačal dolga. Star pregovor pravi: "Lahko je s tujim kur.com po trnju mahati".

        23 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.01.2024 ob 17:29 gost

      Kamor koli pogledaš samo kraje in korupcija , pa niti ne čudi , glede na to,da v Sloveniji živijo samo še čefurji.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.01.2024 ob 19:30 gost

      18:36 se ti vidi ka si indoktrinirani bebček,hi,hi,hi,nisem vedel , da lahko župan Radenec vpliva na druge župane .

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2024 ob 20:36 gost

        Hi hi hi, ne na pamet. Na žalost so vse ostale občine talke modela iz Radenec. Takšno je pač trenutno stanje in zato izstopajo. Sicer pa ti nima smisla pojasnjevati, ne bi razumel.

        21 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2024 ob 10:33 gost

        hahahaha po partizansko, če je nej Janša kriv, te pa pač Leljak, samo oni nikdar nič....sram vas bodi levžičarji

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.01.2024 ob 5:16 Gost 4. gost

      Gost ob 13 38, občina Velika Polana nikoli ni bila v sistemu Eko-Park Lendava, nekomentiraj na pamet.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2024 ob 11:04 Velika Polana gost

        Ni pristopila k sistemu vodovoda, je pa solastnica javnega podjetja EKO-PARK d.o.o. Lendava.

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.