https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Položili temeljni kamen za gradnjo novega vrtca

31.01.2024 ob 11:35  

V Puconcih so danes položili temeljni kamen za gradnjo novega vrtca pri Osnovni šoli Puconci. Investicija bo končana predvidoma do konca jeseni tega leta.

»Zgradili bomo več kot le stavbo! Zgradili bomo mostove, ki bodo povezovali generacije, razvijali prihodnost. Saj z gradnjo novega vrtca omogočamo našim najmlajšim občanom kvaliteten razvoj, prijetno učenje in lepe trenutke,« so ob slovesnem dogodku sporočili iz občine.

Občina Puconci se je v letu 2021 zaradi pomanjkanja prostorov za potrebe vrtca Puconci in tudi novih standardov odločila za izvedbo investicije, kjer bo zagotovila ustrezne prostore za opravljanje dejavnosti vrtca v Puconcih.

Cilj investicije je zgraditi nov 6-oddelčni vrtec, zgraditi vrtec po predpisanih pogojih za gradnjo predšolskih objektov in zagotoviti vsem predšolskim otrokom, ki želijo obiskovati vrtec, prosta mesta za predšolsko vzgojo z višjo kakovostjo bivanja. Objekt bo umeščen na jugo vzhodnem delu obstoječe osnovne šole Puconci in se bo k njej z manjšim koncem prislanjal, ter je zasnovan kot pritlična zgradba sestavljena iz dveh kubusov, traktov.

Župan Občine Puconci mag. Uroš Kamenšek je konec novembra 2023 z izbranimi izvajalci podpisal pogodbe, in sicer za gradbeno, obrtniška in inštalacijska dela v višini 3.209.346,87 evra, za dobavo in montažo notranje opreme v višini 309.681,38 evra in za izvajanje strokovnega nadzora v višini 44.908,20 evra z davkom na dodano vrednost.

Občina Puconci bo za investicijo prejela nepovratna sredstva v višini 1.172.667,07 evra, ki jih je pridobila na Javnem razpisu za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v obdobju 2021-2024. Investicija bo trajala predvidoma do konca jeseni leta 2024. 

 Več fotografij v spodnji galeriji …

Foto: FB Občina Puconci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2024 ob 14:22 delavec gost

      super...naj do samo deca

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.