https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Knjige, ki jih priporočamo v branje

23.02.2024 ob 18:00  

V okviru projekta Pomurske novice vam v branje priporočamo nekaj knjig.


Glendy Vanderah: Kjer se gozd sreča z zvezdami

Gre za izjemen prvenec, kjer skrivnostni otrok uči dva tujca, kako ponovno ljubiti in zaupati. Po izgubi mame in lastni bitki z rakom dojk se Joanna Teale vrne k doktorski raziskavi gnezdenja ptic v ruralnem Illinoisu. Odločena je dokazati, da je težave v zadnjem času niso zlomile. Gara od zore do mraka, dokler njene samotne rutine ne zmoti prihod skrivnostne deklice, ki se ob njeni hišici pojavi bosa in polna modric. Deklica si pravi Ursa in trdi, da je prišla z zvezd, da bi bila priča petim čudežem. Jo je zaskrbljena glede dekličinih razmer doma in ji nerada dovoli ostati - dokler ne izve več o Ursini preteklosti. Jo pride na pomoč zagoneten sosed Gabriel Nash in skupaj rešujeta primer oačrljive deklice. 

Charles Martin: Skrbnik besedil 

Murphy Shepherd je nadvse uspešen iskalec ugrabljenih mladostnikov. Njegova življenjska misija je tudi pomoč rešenim, ki se spopadajo z odvisnostjo in s strahovi, preden so sposobni znova zaživeti na prostosti. Toda trgovanje z ljudmi terja svoje davke. Ko neke noči izginejo Murphyjeva soproga, hčerka in njeni dve prijateljici, se začne nočna mora. Vse, kar se je doslej zdelo samoumnevno, postane vprašljivo. Ko kaže, da je že vse izgubljeno, se pokaže sled pristne ljubezni. Upanje umre zadnje. Murphy ničesar ne prepusti naključju. Neizmerna želja, da bi rešil svoje najbližje, ga vodi v boj do zadnjega diha. 

Chris Carter: Genesis

Za marsikoga so romani Chrisa Carterja morda preveč okrutni. Če pa imate radi romane, ki imajo prvine hitrega in napetega trilerja, je ta knjiga prava za vas. Detektiv Robert Hunter se sreča s serijskim morilcem, za katerega kaže, da mu morda pa vendarle ne bo kos. Brez oprijemljivih forenzičnih dokazov mora Robert Hunter ujeti zločinca, ki uživa v strahu svojih žrtev in za katerega je smrt le del lekcije. Svoje žrtve mori na najokrutnejše načine, pušča za sabo sporočila, med žrtvami pa vsaj na videz ni nobene povezave. Kako torej ustaviti tega (več kot očitno) psihopata, preden umori še več ljudi? 

Emma Stonex: Svetilničarji

Svetilničarji, ki so jih navdihnili resnični dogodki, so zgodba o osamljenosti in obsedenosti, o klavstrofobiji in o divjosti, o resničnosti in iluziji ter o svetilniku, ki mora goreti, medtem ko vse drugo pogoltne tema. Roman je napisala britanska romanopiska Emma Stonex, preveden pa je že v več kot 25 jezikov. Zadnji dan starega leta 1972 do svetilnika na Deviški skali pripluje čoln z zamenjavo za skrbnike. Vendar jih nihče ne pozdravi. Reševalci podrejo vhodna vrata, ki so bila zaklenjena z notranje strani in odkrijejo prazen stolp. Miza je pogrnjena, jedi nedotaknjene. V dnevniku glavnega skrbnika piše, da je okrog stolpa divjala nevihta, čeprav je bilo že ves teden jasno. In obe uri sta se ustavili ob 8.45. Kakšna nenavadna usoda je pogubila te može?

Vas je katera izmed zgoraj opisanih knjig prepričala? Izposodite si jih lahko v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. 

    Fotogalerija