https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Lendavski župan je sprejel gospodarstvenike in obrtnike

04.02.2024 ob 6:00  

V petek, 2. februarja 2024, so se v prostorih lendavskih term zbrali gospodarstveniki, podjetniki, obrtniki, direktorji javnih zavodov in občinski svetniki na tradicionalnem ponovoletnem sprejemu župana Občine Lendava Janeza Magyarja.

Župan Janez Magyar je ob tej priložnosti izrazil svojo hvaležnost vsem prisotnim za njihov prispevek v preteklih letih ter čestital za dosežke, ki so prispevali k prepoznavnosti in razvoju občine ter izrazil pripravljenost za nadaljnje sodelovanje.

»Na Občini Lendava bomo tudi v prihodnje, tako kot smo to počeli doslej, skrbno zagotavljali stabilno in skladno poslovno okolje za gospodarstvo, namenjeno tako podjetnikom kot obrtnikom. Z globokim spoštovanjem cenimo vaš trud pri ohranjanju delovnih mest ter vašo družbeno odgovornost,« je dejal župan.

Glavni namen vsakoletnega srečanja je spodbujanje povezovanja ter krepitev sodelovanja med gospodarskimi subjekti in lokalno skupnostjo. Prav tako je priložnost za prenos dobrih praks in informacij med udeleženci.

Na sprejemu so poleg župana zbrane nagovorili tudi vodja območne službe zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje Murska Sobota Stanislava Perčič, direktorica Centra za socialno delo Pomurje Sandra Babič, direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah, predstavnik Leka Lendava, direktor antiinfektivov Saša Sankovič, predstavnik Elektra Maribor Damir Žilavec in član kolegija predsednika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Franc Vesel.

Poleg zanimivih nagovorov in podanih informacijah so udeleženci lahko uživali v prijetnem druženju, ki ga je popestril glasbeni program učencev Glasbene šole Lendava. Srečanje je bilo tako ne le priložnost za poslovno mreženje, ampak tudi za ustvarjanje trajnih vezi med lokalno skupnostjo in gospodarstveniki, so sporočili iz občine Lendava. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Vir in foto: Občina Lendava (Duško Abramušić)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2024 ob 8:43 gost

      Umik nadurnega soglasja nad 48 ur ni kršenje nobenega zakona. Škoda nastaja izrecno zato, ker UKCLJ in vsi ostali zavodi niso sposobni organizirati dela brez, da bi na dnevni bazi kršili Zakon o delovnih razmerjih. Vlada nima nobenega argumenta v tej stavki: A) 2krat prekršila dogovor s sindikatom B) ni sposobna organizirati zdravstva niti za najnujnejše posege, brez da krši zakon o delovnih razmerjih, ne samo zdravnikom, ampak vsem zdravstvenim delavcem. C) se sploh ne zaveda obsega težav, zaradi demografskega pritiska na premalo količino zaposlenih Fides lahko stavko brez nadurnega dela nad 48ur vleče v nedogled, ker s tem ne krši ničesar, kvečjemu se drži zakonov. Pa srečno, ker "cesar je nag".

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2024 ob 8:57 gost

      Manjkal je največji gospodarstvenik v Lendavi in polovici Slovenije orban počivaušek in Januš grozni keri njima je omogočil da se prodaja slovenske bisere. Bohinj bled Portorož pa celo Prekmurje.

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2024 ob 9:04 gost

      Zdravniki štrajkajo tako da so bolnišnice v soboto in nedeljo odprte 24 ure I to ne nujni primeri. Ampak vse vrstni pregledi keri spadajo med 8 urno delo. Zato ne bluzi te o malih plačah in preveč dela. Zanima me kako bodo zdaj preživeli brez dodatkov za nadurno delo. Kajti brez dodatkov bo njihova plača 7.000 tisočakov z dodatki pa od 15.000 pa vse do 25.000 tisočakov. Ubogi kako le preživijo z tako malimi plačami. Delavec padbi ogromnih 800 neto pa mu še ostane 5 evrov od vseh plačanih računov.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2024 ob 9:48 mihavkupstriha gost

      prav, da je bila prisotna policija

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.02.2024 ob 10:57 jakec gost

      priporočam ,da se prekvalificirate in boste vsi postali zravniki in boste lepo služili,samo vsak lolek nemore biti zdravnik,začel pa boš tudi delat ob sbotah ,nedeljah ,praznikih in tudi ponoči in imel boš še veliko nadur ,če boš vse to opravil boš imel tudi lepo nagrado,samo večina vas je takšnjih,ki še sedem ur komaj zdržite na posli,tu pa zdaj blatite vse počes ,glavni akterji vsega tega kaj se dogaja s stavko v zdravstvu pa je del sindikatov ,ki so z vlado podpisali pogodbo ,to so šolstvo in pisarništvo in s stem zagotovili tudi na račun zdravstva večje plače,povejte mi kedaj so všolstvu inupravništvu delali ponoči ob praznikih,delali nad ure jaz tega nepoznam,zato so sedaj tiho in samo čakajo kakšen bo dogovor z vlado

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.02.2024 ob 12:31 gost

      Dokler bo narod komentiral zdravniške plače, se bodo poslanci smejali. Zakaj pa se ne obregnete v poslanske plače, ki so višje od marsikatere zdravniške plače. Poslanec sedi in sedi v poslanski klopi, nič ne spregovori, vmes štrka po telefonu, " v meglo brše" pa veselo tako do konca meseca k plači še privilegije.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2024 ob 13:40 gost

        Ne trosi laži, Dejan Zavec je še preveč govoril, zato je odstopil iz poslanskih klopi zaradi zdravstenih razlogov..vnetje glasilk ni nedolžna diagnoza. zdaj mu je že mnogo bolje, baje je zadnjič na Ptuju pred enim lokalom pel pesem; V dolini tihi.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.02.2024 ob 16:39 Gost4673 gost

      https://www.24ur.com/novice/svet/dejan-zavec-izgovoril-v-drzavnem-zboru-skromnih-72-besed.html Komunajzar lažnivi

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2024 ob 21:29 gost

        Ti bumbar, pa ne vidiš, da sem se norčeval iz Dejana Zavca, sarkazem..se temu reče..ojoj..kaki ste tu gor na tem portalu...:)))

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.02.2024 ob 17:05 gost

      POLICAJČEKI so gospodarstveniki !? V LEVOJAJARSTVU je vse možno !!??

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.02.2024 ob 17:40 gost

      Zdravnik mora najprej poskrbeti za bolnika pa potem za svoj žep. Pri nas v Sloveniji edini državi nasvetu kera isiljuje vlado za večje plače. Zato je v Slovenji svet obrnjen na glavo najprej večje plače potem pa kojebe bolnike.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2024 ob 17:54 gost

        Nihče noče delati za majhne plače , ti časi so mimo . Če si pa v penzijonu pa imaš očitno dovolj . Zastonj se še mački ne g.nijo . Zato pa je vlada , ki vse balansira .

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.02.2024 ob 18:54 Markojca gost

      Ge pa jeeee Geza Mezga?????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.02.2024 ob 21:12 gost

      Dragi državljani, sedaj pa res imate za kaj biti veseli.Do sedaj smo imeli vsaj čakalne vrste, sedaj niti tega več ne bo, ker ne bo imel kdo oddelat.Vam se sanja ne, kaj pomeni, da se umaknejo soglasja o nadurah in posledično soglasja, da se lahko dela drugje.Prvo, bodo 30% manj na delovnih mestih kot do sedaj, ker ne bodo delali nadur, samo kar je z zakonom in drugo, ne bodo delali niti tam, kjer so jim soglasja umaknili.In kako si predstavljate skrajšane čakalne vrste?.....Tako kot v DSO-jih, da se na novo zgrajeni domovi ne odpirajo, ker ni kadra, da obstoječi, ne sprejemajo več novih stanovalcev, ker ni kadra..... a istočasno jokanje, kako nimajo ljudje mesta v DSOjih.Mesta je dovolj, samo nima kdo delat.....Božji blagoslov in če do sedaj niste molili, začnite moliti, da vam zdravje služi dokler živite, ker v nasprotnem, se vam slabo piše.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.