https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Ob kulturnem prazniku podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

Dom kulture Ljutomer, 07.02.2024 ob 17:00  

V torek, 6. februarja 2024, je v Domu kulture Ljutomer potekala osrednja prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku v Ljutomeru, s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil akademski glasbenik Gregor Vidmar. Zbranim je ob kulturnem dnevu čestitala tudi mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, ki je podelila Miklošičeva priznanja in nagrado za leto 2024.

Občina Ljutomer podeljuje Miklošičevo nagrado in priznanja zaslužnim občanom, podjetjem in drugim organizacijam ter skupnostim, zavodom, krajevnim skupnostim in društvom v občini Ljutomer za njihove dosežke na področju kulture.

Miklošičevo nagrado prejme posameznik, društvo ali skupina, ki z večletnim izjemnim delovanjem, uspehi in stvaritvami na področju kulturno-umetniškega ustvarjanja, pomembno prispeva k ugledu širše skupnosti in trajno obogati kulturno zakladnico občine Ljutomer. 

Miklošičevo nagrado za leto 2024 je prejela Frančiška Fani Zorec zauspešno dolgoletno delovanje na gledališkem področju.

Frančiška Fani Zorec je bila rojena na Ptuju, od 1982 pa živi v ljutomerski občini. Sodelovala je pri več pevskih zborih, v Ljutomeru se je pridružila mešanemu pevskemu zboru Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer, kasneje je tam delovala v gledališki sekciji. Redno se je gledališko izobraževala in se preizkusila v različnih gledaliških vlogah. Od leta 2020 je članica Kulturnega društva 2020 Ljutomer, v katerem še vedno aktivno igra. V gledališkem obdobju je v več igrah sodelovala kot igralka, bila je tudi tehnična pomočnica pri izvedbi iger, skrbela za masko in kostumografijo.

Je prejemnica posebnih priznanj regijskih gledaliških selektorjev za odigrane vloge v Babjem parlamentu, Grenkih sadežih pravice in v Agati. Je prejemnica bronaste, srebrne in zlate Linhartove značke ter prejemnica Miklošičevega priznanja, za aktivno delovanje na gledališkem področju. 

Miklošičevo priznanje za leto 2024 so prejeli:

Dušan Pavličič iz Pristave za dolgoletno predanost ljubiteljski kulturi.

Danica Makoter iz Ljutomera za dolgoletno ustvarjalno delovanje na področju ohranjanja kulturne dediščine.

Duo Beročka za izjemne dosežke na področju promocije ljudskega glasbenega izročila Prlekije. 

Za kulturni program je poskrbel Ljutomerski oktet. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2024 ob 17:03 Občan gost

      Govor g. Vidmarja na mestu. UPam, da je dotična gospa odnesla kaj iz njega, ker gospe je kultura tuja.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.02.2024 ob 22:45 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2024 ob 19:58 gost

        Govor sicer ni bil slab, ne vem pa, če je g. Vidmar moralno primeren za govornika na osrednji kulturni proslavi (grehi iz preteklosti).

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.02.2024 ob 19:38 Mateja gost

      Čestitke vsem

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2024 ob 19:15 Franc gost

      Ko bo županja imela kulturo spoštovanja do vseh ljudi, ne samo do ljudi,od katerih ima korist, takrat bom verjel v njeno kulturo. To pa je žal sprenevedanje. Kultura,umetnost je njej tuja,še sama se ne zaveda kaj imamo in ne cenimo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2024 ob 23:08 LJUTOMERČAN gost

        Ko ga. županji poveš resnico si najslabši človek in več ne obstajaš za občino Ljutomer. MISLIM, DA MORA ŽUPANJA SPREJETI KRITIKE IN POHVALE, NE PA USTVARJATI ZAMER DO TISTIH, KI OPOZORIJO NA NAPAKE, TO JE SKRAJNO NEODGOVORNO RAVNANJE ŽUPANJE IN OBČINSKE UPRAVE OBČINE LJUTOMER.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.02.2024 ob 7:03 Občan gost

      LJUTOMERČAN, točno tako je. Zamerljiva pa je do Užic in nazaj.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.02.2024 ob 11:24 Simona gost

      Županja nima pojma o kulturi,se manj pa da bi jo cenila.tako da tudi nima pojma,kdo je primeren govornik. Pri njej,kateri se ji prvi pripela na peronu. Saj nima treh čistih. V kulturi nega penez, hahaha

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.