https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Med finalisti natečaja tudi pomurski zdravnik

06.02.2024 ob 11:50  

Natečaj International Medis Awards for Medical Research že deseto leto nagrajuje izjemne raziskovalne dosežke zdravnikov in farmacevtov držav srednje in jugovzhodne Evrope. Med finalisti so trije predstavniki Slovenije, med njimi tudi dr. Luka Roškar iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.


Mednarodna strokovna komisija natečaja International Medis Awards for Medical Research je zaključila ocenjevanje 242 znanstvenoraziskovalnih prispevkov. Vsem visokim kriterijem za nominacije za International Medis Awards je tokrat ustrezalo 148 prijav. 

Mednarodna strokovna komisija je izbrala 18 finalistov; med katerimi so tudi trije predstavniki Slovenije, eden izmed njih tudi murskosoboški zdravnik dr. Luka Roškar, dr. med., spec. ginek. in porod., s prijavljenim člankom "Decreased Gene Expression of Antiangiogenic Factors in Endometrial Cancer: qPCR Analysis and Machine Learning Modelling", ki je bil objavljen v znanstveni reviji Cancers.

Za nagrade 10. International Medis Awards so se lahko potegovali zdravniki in farmacevti, ki so svoje znanstvenoraziskovalne prispevke objavili v uglednih znanstvenih publikacijah s faktorjem vpliva, višjim od 1,500. Na natečaj je letos prispelo 242 prijav iz Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije. Slavnostna podelitev nagrad bo 7. marca 2024 v Ljubljani.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2024 ob 16:14 gost

      Mafija v belem,sestre pušijo res nima smisla. Vsaka čast zdravnikom.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.