https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Župan sprejel predstavnike institucij in društev s področja kulture

07.02.2024 ob 12:40  

Danes, 7. februarja bo v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekala osrednja slovesnost ob praznovanju slovenskega kulturnega praznika, včeraj, 6. februarja, pa je župan Občine Lendava Janez Magyar v prostorih Mestne hiše sprejel predstavnike institucij in društev, ki delujejo na področju kulture v občini Lendava. 


Župan Janez Magyar se je v prijetnem vzdušju zahvalil predstavnikom kulturnih institucij in društev za njihov izjemen prispevek k obogatitvi lokalne skupnosti. "Kulturna društva so resnično neprecenljiv del naše skupnosti, saj s svojim predanim delom in ustvarjalnostjo prispevajo k raznolikosti našega kraja," je poudaril župan.  

Iskreno se je zahvalil tudi novinarjem, ki svojim prispevkom pomembno sooblikujejo kulturno dogajanje v občini in spomnil na vrsto uspešnih aktivnosti, ki so jih kulturna društva izvajala preteklo leto: "V ljubiteljski kulturi smo bili priča številnim zanimivim dogodkom in jubilejnim prireditvam. Društva so se resnično izkazala s pestrostjo in kakovostjo svojih prireditev."

Župan je poudaril tudi vlogo društev pri izdajanju brošur in zbirk, ki predstavljajo trajen spomin na kulturne dosežke. "Ohranjanje kulturne dediščine je ključno, zato se zahvaljujem društvom za njihovo trud in predanost. Občina je vedno pripravljena finančno podpreti kulturne projekte, saj verjamemo v pomen ohranjanja naše kulturne identitete," je izpostavil župan in posebej opozoril na vlaganja v ohranitev verske stavbne dediščine, hkrati pa osvetlil dogajanje ob mednarodni konferenci, posvečeni 450-letnici tiska prve knjige na slovenskih tleh. 

V zaključku je župan napovedal tudi prihajajoče dogodke, kot sta obeležitev stote obletnice rojstva Duše Počkaj ter osemdesete obletnice rojstva Štefana Galiča. Občina bo odkupila Galičev atelje, s čimer bo dodatno obogatila kulturno ponudbo kraja. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2024 ob 15:28 Dester gost

      Umetniki niso bili prisotni, ne? Glavno, da so kulturne inštitucije skupaj, da jim kaj ne uide.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.02.2024 ob 19:19 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Dester,kaj ga biksaš,župan se spozna na vse,precej na hinavstvo med drugim.....pa "kratek" je tudi ..

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.02.2024 ob 22:48 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.02.2024 ob 19:16 Lendavčan1 gost

      Brez komentarja.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.02.2024 ob 21:41 gost

      Ka pa ove predsednice Totičeve, štera bi naj bila še izda predsednice turistične zveze, je nej povabo? Baje se redno dogaja na tome stolpi, v lendavi se čuda guči o tem. Občina toži Totičovo, ona pa občino, na stolpu vinarium se šetajo kriminalisti, pa detektivi, zakoj se o tem nikaj ne piše?''??????????' sigurno se ne sme.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.