https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Šest priznanj za odlične pekovske izdelke v Pomurje

11.02.2024 ob 6:05  

V organizaciji Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je potekala 24. podelitev priznanj za izdelke odlične kakovosti s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Med dobitniki priznanj so tudi pomurska podjetja.

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS je letos podelila 236 zlatih priznanj za izdelke odlične kakovosti s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Zlata priznanja za izdelke odlične kakovosti je prejelo 14 podjetij. Letos so prvič podelili tudi poseben znak Zvezda odlične kakovosti, prejelo ga je 65 izdelkov, ki so znak odlične kakovosti prejeli v zadnjih petih letih.

Letos so ocenili rekordnih 275 izdelkov 15 podjetij. Podeljenih je bilo 236 zlatih priznanj, od tega 97 v kategoriji kruha, 33 v kategoriji pekovskega peciva, 46 v kategoriji finega pekovskega peciva, 32 v kategoriji svežih slaščic v hladni verigi, 3 v kategoriji keksov, 12 v kategoriji testenin, 6 v kategoriji izdelkov iz testa ter 7 v kategoriji sendvičev. 

Zlata priznanja so prejela podjetja Conditus, Don Don, Hlebček, Iz krušne peči, Konditor, Mercator IP, Mlinopek, Mlinotest, Pekarna Brumat, Pekarna Pečjak, PPS-Pekarne Ptuj, Sastela, Spar Slovenija in Žito.

Murskosoboški Mlinopek je prejel dve priznanji, in sicer za kruh iz kmečke peči in kruh vrtanik, Sastela iz Pristave pri Ljutomeru pa štiri priznanja, in sicer za medenko, prekmursko gibanico, punč rolado in “To Go” Domači prijatelj. 

Izdelke, ki so v zadnjih petih letih prejeli znak odlične kakovosti, so letos prvič obeležili na poseben način. Podelili so jim naslov Zvezda odlične kakovosti, za še večjo prepoznavnost na trgu in za slovenskega potrošnika. Te je prejelo 65 izdelkov podjetij Conditus, Don Don, Hlebček, Mercator IP, Mlinotest, Pekarna Pečjak, PPS-Pekarne Ptuj, Spar Slovenija in Žito.

Direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij dr. Tatjana Zagorc je dejala, da je pomembno stremeti h kontinuiteti, ob tem pa ne zaspati na lovorikah. »S ponosom pozdravljam vsa prizadevanja naših članov, ki po eni strani ohranjajo konstantno kakovost svojih izdelkov, ob tem pa ne pozabljajo na razvoj in širjenje asortimana izdelkov s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Inovativne misli s pridom udejanjajo že vrsto let, od tega pa imamo največ koristi potrošniki, ki kupujemo naš vsakdanji kruh.«

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.02.2024 ob 8:59 gost

      Ko je kruh tako drag bi si zaslužil Nobelovo nagrado. Vse to da je tako drag so pa krii trgovci in dobavitelji pa nihče drug.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.02.2024 ob 9:18 gost

      Pizduni trgovski že cene nabijajo od leta 2020. Takrat se je vse začelo kajti vse je stalo nič se ni delalo ker je bil kao neki kovid namišljeni. Vsak pa je lahko delal kar je hotel in kako je njemi odgovarjalo. Zato zdaj več ni nobenega reda vsi stavkajo vsi cene dvigujejo v nebo vse to pa plačuje,,,, glupi narod,,, kot ga imenuje vele vodja SDS.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.02.2024 ob 11:45 svoboda gost

        Pšenica letnik 2022 je bila po 0,30€, a letnik 2023 je bila po 0,20€ za kilogram, kaj sedaj ne štima ?!

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.02.2024 ob 9:59 ......... gost

      nič se ni spremenilo v proizvodnji vrtanika (mlinopek) le trgovci so dvignili cene i leta 2021 (3,95 EUR) NA SKORAJ ŽE 7 EUR. To so dejstva, ko lahko trgovec počne, kar hoče, zadnji primer iz špara in mercatorja, kako lahko trgovec dvigne ceno iz 1.29 na 1.99 EUR na skodelico vložene zelenjave????????????????????????????????????, torej za 30%, baha se pa, da je mleko iz 0,99 EURA spustil na ceno 0,77 EUR, ki jo je imel leta 2020.In ker je spustil to ceno, je dvignil drugo, za katero vlada niti glupi narod sploh ne ve. Da ne bom o cenah, razen izdelkov te proklete košarice, ki jih je trgovec špar v povprečju samo v zadnjih nekaj mesecih dvignil za najmanj 22% (velja le za izdelke, ki sem jih kupoval še pred 5-imi meseci, danes bi za 5 istih izdelkov plačal (če bi jh seveda kupil-grem raje v drugo trgovino po enake-iste izdelke) neverjetnih 8,69 EURA VEČ torej le po petih mesecih kasnejega nakupovanja.To se pri nakupu 130 EUR niti ne pozna, se pa pri nakupu 30-ih EVROV. Nato pa prideš do blagajne, kjer ti izdelek za 10 eur obračunajo kar 2x in te napotijo na oddelek za reklamacije. So torej sposobni, da te nategnejo (če si nepismen) v nekaj minutah, kar za 18 EUR in namesto plačila 32 EUROV udarijo račun za 50 EUR, malo z dvigom, še več z računom. Moraš biti le nepismen, pa nadrajsaš ko 100 hudičev.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.02.2024 ob 11:42 prekmurec gost

      Kam pa je izginila pekarna Čeh ?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.02.2024 ob 11:55 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak,kdor si ne more kruha kupiti povprečnega,ki je seveda dober,kaj za družino prinesti,gre pa v gostilno na dva...tri.....piva,ta je pač dno dna.Kruh povprečno ni drag,če je osnovna jed,kako pa kdo pri tem služi pa je že drugo .Sicer pa,če je drag,jejte meso....😁

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.02.2024 ob 13:11 gost

      Pristava pri Ljutomeru in prekmurska gibanica???

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.