https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti podelili nagrade ob slovenskem kulturnem prazniku

08.02.2024 ob 7:50  

Sinoči je v Gledališču Park potekala občinska slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, kjer so bile podeljene nagrade Mestne občine Murska Sobota za dosežke v kulturi.

Na slovesnosti ob kulturnem prazniku je župan Damjan Anželj podelil nagrade Mestne občine Murska Sobota za dosežke v kulturi.

Nagrado za življenjsko delo Mestne občine Murska Sobota je prejel Franci Just

Franci Just je ena od osrednjih osebnosti kulturnega življenja v Mestni občini Murska Sobota in Pomurju, najvidnejši raziskovalec književnosti slovenskega panonskega prostora v Republiki Sloveniji in na sploh, organizator in tvorec nekaterih najpomembnejših festivalov, prireditev in drugih dejavnosti na področju kulture v Murski Soboti v zadnjih nekaj desetletjih.

Za nagrado sta ga predlagala Slavistično društvo Prekmurja, Prlekije in Porabja ter Pomurska akademsko znanstvena unija. 

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomemben dosežek v kulturi je prejela Dorina Gujt.

Dorina Gujt je vokalistka, avtorica besedil in skladateljica. Na pomurski glasbeni sceni je prisotna že od mladih let. V 40 letih delovanja je sodelovala in ustvarjala z mnogimi glasbeniki in tekstopisci. Je pevka, ki se podaja v različne glasbene žanre, kot so rock, folk, county, buegrass in etno glasba.

Dorina se vse svoje življenje ukvarja z glasbo. Veliko pozornosti v svojih glasbenih stvaritvah namenja prekmurski besedi in rodni Murski Soboti. Predlagala jo je Pomurska akademsko znanstvena unija.


Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo na področju kulture je prejel glasbeni ustvarjalec Miran Celec

Miran Celec se z glasbo ukvarja že od malih nog. Svojo ljubezen do te umetnosti je najprej uresničeval v raznih pop in rock skupinah. Sodeloval je z mnogimi znanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki ter nastopal na številnih festivalih in koncertih doma in v tujini. Predlagala ga je skupina 27 posameznikov s prvopodpisano Matejo Kar Dcosta in Dominik Bagola Balladero. 

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo na področju kulture je prejel Tomaž Kuhar

Tomaž Kuhar je upokojeni glasbeni pedagog in velik ljubitelj glasbe. Kot zborovodja je prvič nastopil leta 1968 z Mešanim pevskim zborom Dokležovje. Leta 1972 je prevzel vodenje Mešanega pevskega zbora Štefan Kovač, ki ga je vodil 19 let. Zbor se je kmalu uvrstil med vodilne v pomurski regiji in širše. Kot zborovodja je navezal stike z eminentnimi zbori doma in v tujini, pripravil odmevne koncerte in izmenjave. Od leta 2005 vodi Komorni mešani pevski zbor porabskih Slovencev Monošter. Že od ustanovitve pred desetimi leti vodi tudi Upokojenski mešani pevski zbor Stari Kovači.

Za priznanje ga je predlagala skupina predstavnikov Upokojenskega mešanega pevskega zbora Stari Kovači, in sicer Jože Brunec, Marjan Suhadolnik, Albin Rodež in Zdenka Čižić ter dr. Branko Škafar s sopodpisanima Vlasto Veren in Osnovno šolo II Murska Sobota. 

Slavnostni govornik je bil akad. prof. dr. Marko Jesenšek, jezikoslovec, univerzitetni profesor in redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti. 

Na slovesnosti so nastopili Trio Šansonet in balerina Lara Flegar. 

 Več fotografij v spodnji galeriji …

Foto: FB MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2024 ob 8:53 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ja,kje je pa etnija,nič kulture.....?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2024 ob 23:12 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2024 ob 8:59 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Evo,etnija ni dobila nič,Károly ni dobil nič,madžaroni niso dobili nič,gorički niso dobili nič.....niti škofa nista dobila nič,niti oni šef čudakov vernih ni dobil nič....

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2024 ob 12:55 gost

      Ne čudim se, da stavkajo, saj niti zdravstvena ministrica nit Golob ne prideta na pogajanja. Čeprav so jim obljubili nekaj in to podpisali, zdaj pa tega vlada ne priznava več. Podpisanih zavez se je potrebno držati. Mediji zelo subjektivno prikazujejo celotno ugodbo, jasno usmerjajo mnenje proti zdravnikom. Jaz sem drugačnega mnenja - še vedno, ko sem bil na kakem pregledu so bili prijazni in strokovni, nimam jim kaj očitat. Da je njihova najvišja plača, ki jo lahko dosežejo 2500 eur neto, pa povsem razumem, da želijo več in si tudi zaslužijo več. Sam delam v gospodarstvu in glede na svojo usposobljenost ne bi bil pripravljen delati za tak denar. Zaslužijo si boljše plačilo in predvsem več hvaležnosti in boljši odnos od ljudi, ki jim pomagajo

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2024 ob 15:04 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        No,ti si pa res taki naivnež okoli cifre zaslužka,celo bedaček naivni,kar dosti već dobivajo,pa pogoltno požrešni so vsi po vrsti .......Kaj so pa med Covidom delali,nič,pa ogromne dodatke dobivali,ki jih mi drugi v gospodarstvu nismo nikoli.Teh nekaj pregledov in receptov napisati je nič,če bi imeli minimalca,bi še preveč dobili.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.02.2024 ob 15:53 ja,ja gost

      No ti si pa res tele na kobik ! Pa saj vem , da bodo potrdili tudi ostali gostje !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2024 ob 15:59 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,ja,ja in še enkrat jajek,piše se "kubik",evo,si že malce bolj razsvetljeni,sledenje mene ti bo prineslo Betlehemsko luč,"Vamos Amigo".

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2024 ob 16:18 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ja,ja....potrdilo že imam,so pa me malce izpustili za praznik .

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.02.2024 ob 15:55 gost

      ja,ja (za 15:4 )

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.02.2024 ob 16:22 gost

      Ej seronja lendavski , da ti tikev od pameti ne poči potem bo pa hudo ! Bizgec posrani v plenicah !!!!!!!!!!!!!!15:59

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2024 ob 18:16 kitajc na Dunaju gost

        https://www.oe24.at/liveandstyle/star-homes/thang-de-hoo-zeigt-seine-stylishe-roben-werkstatt/584877814

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.02.2024 ob 20:18 Vanja gost

      Direktorico knjižnice PISK zamenjajte,že cela Slovenija govori o njeni nesposobnosti.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.02.2024 ob 22:38 Markojca gost

      Jes bi samo štela povejdate ka je eden izmed teh pederčina.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.02.2024 ob 21:26 gost

      Lendavski antikulturni šalabajzeri, berete to, komu se podeljujejo priznanja ob kulturnem prazniku?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.02.2024 ob 21:30 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,ti sikak nisi kulturen,niti pismen.Si pa primitiva,to pa

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.