https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Konec tedna v znamenju maškar, pustnih povork in čokolade

09.02.2024 ob 12:00  

Prihaja čas rajanja, krofov in pustnih šem. Na pustni konec tedna se bodo po številnih krajih odvijale pustne povorke in zabave. Za vas smo pripravili seznam pustnih prireditev v Pomurju. Preverite, kam se lahko odpravite.


Petek, 9. februar 2024

Edini pravi fašenk 2024

Študentsko - mladinski klub Klinka vabi na sejmišče v Gornjo Radgono, kjer od 20. ure naprej pripravljajo Edini pravi fašenk 2024. Čaka vas odlična glasba, najboljša publika, bogate nagrade za najboljše in najbolj izvirne pustne maske, sladkanje s slastnimi pustnimi krofi, gašenje suhih grl in še veliko drugega. Nastopili bodo Tabu, Novi fosili in Zlata žila. 

Sobota, 10. februar 2024

Otroško pustovanje na Grajski ploščadi 2023

MIKK Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota v soboto, 10. februarja, vabi na Otroško pustovanje, ki bo potekalo med 10. in 12. uro na Grajski ploščadi v mestnem parku. Na prireditvi si bodo najmlajši lahko ogledali predstavo za otroke gledališča Kukuc »Maškara naj bo«. 

Pustno rajanje v Puconcih

Na dvorišču občinske zgradbe občine Puconci se bo v soboto, 10. februarja, odvilo pustno rajanje, ki bo potekalo med 10. in 13. uro. Na prireditvi bo za najmlajše potekal animacijski program s klovnom Tonijem Makaronijem. Ob tem vas vabijo tudi na pustno kmečko tržnico, kjer boste našli bogato ponudbo lokalno pridelanih dobrot, unikatnih izdelkov in aranžmajev. Ne bodo pa manjkali vroči napitki in pustne dobrote, poslikava obraza ter nagrade za najboljše in najlepše maske.

Odranske koline in pustna povorka

Občina Odranci skupaj z Društvom vinogradnikov in sadjarjev Odranci vabi v soboto, 10. februarja, na odranske koline in pustno povorko v CKD Odranci. Med 9.30 in 10. uro se bodo najprej zbrale maškare in se nato podale na povorko po odranskih ulicah. Povorki bo po 13. uri sledila pogostitev s kolinskimi dobrotami in druženje. 

Vesele maškare in zabava v maskah v Gornji Radgoni

Mladinski center Gornja Radgona vabi, da se jim pridružite na nepozabnem pustovanju v soboto, 10. februarja, ob 15. uri. Začeli bodo z interaktivno plesno-glasbeno pustolovščino za majhne in velike "Vesele maškare" gledališča KUKUC. Nadaljevali pa s pravo pustno zabavo v maskah ob živahni muziki in krofih.

Maškarada v občini Grad – Fašenk 2024

PGD Dolnji Slaveči z vaščani prirejajo v okviru občine tradicionalno maškarado, ki bo v soboto, ob 18. uri. Vsi željni zabave in pustnih norčij vabljeni v njihovo družbo. Najboljše maske bodo bogato nagrajene. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. Zabavala vas bo skupina Weekend-Band.

Pustno rajanje na prostem v Moravskih Toplicah

Turistično informacijski center Moravske Toplice organizira v soboto, 10. februarja, ob 13. uri v središču Moravskih Toplic vsakoletno pustno rajanje na prostem. Za vas pripravljajo interaktivno cirkuško predstavo in čarovniške trike z ArbadakarbA - ZUM Kreativa, Fašenek party z DJ-jem, pustne dobrote, zanimive nagrade za najlepše maske in noro vzdušje v družbi razigranih mask. 

Čokoladni vikend v Dvorcu Rakičan

Ljubitelji čokolade in čokoladnih slaščic ponovno vabljeni na najbolj čokoladni dogodek v Pomurju – Čokoladni vikend v Dvorcu Rakičan, ki bo potekal v soboto, 10. in nedeljo, 11. februarja 2024, med 11. in 18. uro v Dvorcu Rakičan. Sladkosnedi obiskovalci bodo lahko izbirali med pestrim naborom čokoladnih izdelkov ali se ogreli s slastnimi vročimi čokoladami različnih okusov.

Pustno rajanje za otroke s konji

Konjeniški center Dvorca Rakičan v soboto, med 10. in 12. uro vabi na pustno rajanje za otroke s konji (obvezne prijave), med 14. in 17. možnost jahanja, vožnja s kočijo in fotografiranje s konji (brez predhodne prijave). Za najmlajše čokoholike pripravljajo pester program z delavnicami za otroke in družine med 14. in 17. uro (brez predhodne prijave).
V nedeljo med 11. in 12. ter med 14. in 17. uro vabijo na jahanje, vožnjo s kočijo in fotografiranje s konji ter pester program z delavnicami za otroke in družine. 

Nedelja, 11. februar 2024

Fašenk v Lotmerki 2024

Turistično društvo Ljutomer organizira že 32. tradicionalno preganjanja zime na Glavnem trgu v Ljutomeru, in sicer z začetkom ob 13. uri, ko bo organizirano otroško pustno rajanje. Ob 14. uri pa si boste lahko ogledali tradicionalno pustno povorko. Poskrbljeno bo tudi za pijačo in sladke pustne miške. 

Prvo veliko Pustovanje v Apačah z ulično povorko

TIC Apače vabi na prvo veliko Pustovanje v Apačah z ulično povorko po državni cesti. Vabljeni med 12. in 17. uro, da se jim pridružite. Poleg povorke pripravljajo rajanje otrok s klovnom in rajanje z DJ-em ob odlični lokalni ponudbi hrane in pijače. Pridejo tudi kurenti. Najboljše maske bodo nagrajene.

Pustovanje v Lendavi

Mestna skupnost Lendava vabi na pustovanje v Lendavi z izborom najboljše ter najizvirnejše maske z bogatimi nagradami ter animacijskim programom. Pustovanje bo potekalo v nedeljo od 14.ure naprej na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2024 ob 13:57 N-rod kitajc gost

      sl.pons.com/prevod/sloven%C5%A1%C4%8Dina-angle%C5%A1%C4%8Dina/-/N youtu.be/SV7VhmNl8hw youtu.be/EdipeP5O1PE

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.02.2024 ob 21:59 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.02.2024 ob 19:37 gost

      Moje mnenje je da je pustovanje vak dan v celem letu. Je pa edino ta pustni dan naj bolj normalen v letu. Kaji samo štrajki vsi bi več imeli čeprav že imajo preveč. Potem so tukaj vse vrstni politiki od vlade do opozicije sama pustni karneval. Potem so ponorele cene od A do Ž poletel v nebo. Skratka pustno rajanje celo Leo in vse povsod.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.02.2024 ob 20:59 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Fadić,vidim,kratek si.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.