https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Deževna pustna povorka na Vaneči

13.02.2024 ob 12:00  

Na Vaneči že desetletja živi tradicija pustne povorke, ki je letos kljub deževnemu vremenu privabila številne pogumne udeležence. Kljub temu da so bile razmere bolj primerne za race kot pustne maske, se je 35 izvirnih kostumov odločno podalo po vasi, da bi pregnali zimo in dež na način, ki ga poznajo samo pravi junaki.

Pred samim začetkom povorke so se maske pridružile dobrodelni akciji Lions kluba, kjer so si privoščile okusne krofe. Del teh slastnih dobrot so nesebično delile tudi med svoje sokrajane, dokazujoč, da dobrodelnost postane še resničnejša, ko se jo deli.

Čeprav je pustna povorka že dolgoletna tradicija v vasi, so bili udeleženci vedno znova presenečeni nad gostoljubnostjo sovaščanov. Sladki in slani prigrizki so bili tako okusni, da so pozabili na dež in se začeli spraševati, ali norčavost ne presega meja zdravega razuma, saj jih niti dež ni mogel spraviti v slabo voljo.

Veselje in smeh sta se širila po vasi, kot da bi dež sam odločil postati del pustne zabave. Maskam se je dan zaključil v športno-kulturnem centru Vaneča (seveda, ko so obiskali vse hiše in pregnale dež), kjer sicer ni bilo nobenega tekmovanja, bila pa je zadnja pogostitev. In kaj bi s tekmo, njihova ekipa je bila namreč ta dan že od zgodnjih jutranjih ur zmagovalna!

Člani kulturnega društva Vaneča in njihovi simpatizerji s tradicijo pustne povorke dokazujejo, da noben dež ali zima ne moreta ustaviti prave pustne norčije. Naslednje leto pa upajo, da bo mask še več, še več krajanov, staroselcev in tistih, ki so se na Vanečo priselili v zadnjih desetletjih, in da bo nebo sodelovalo s kakšnim bolj sončnim kostumom!

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Vir in foto: KTD Vaneča (Milena Kuhar)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.02.2024 ob 12:46 ida gost

      pohvale vredno dejanje, premalo toga zadnje cajte

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.