https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V gornjeradgonskem vrtcu izdelali pustne rekvizite iz recikliranih materialov

13.02.2024 ob 9:10  

V vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona so minuli ponedeljek obeležili Eko pust. Vsi pustni kostumi in pripomočki so bili namreč narejeni iz odpadne embalaže.

V vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona ima pust pomembno vlogo, saj z njim vključujejo in seznanjajo otroka v lastno kulturo, kulturno dediščino ter prednostno nalogo vrtca, katero imajo otroci res zelo radi in jim je blizu. Vsako leto se strokovni delavci trudijo, da z obujanjem, spodbujanjem in nadaljevanjem čudovitega slovenskega običaja v otrocih zanetijo iskrico navdušenja in spoštovanja do ohranjanja tradicije.

Minuli ponedeljek so obeležili prvi dan pustovanja v njihovem vrtcu. V sklopu Eko šole so obeležili že desetletje trajajoč Eko pust. Vanj so vselej vpeti vsi deležniki v procesu – vsi zaposleni, otroci, starši… K sodelovanju so povabili tudi njihove prijatelje Zavoda Vitica in Doma starejših občanov Gornja Radgona.

Pustni kostumi in pripomočki so bili narejeni iz odpadne embalaže, katero so otroci pridno prinašali od doma. Letos je njihovo prednostno področje gibanje, zato so nastali najrazličnejši gibalni rekviziti, katere bodo lahko uporabljali pri gibalnih dejavnostih v telovadnici ali na prostem.

»Vse dejavnosti so pozitivno vplivale na otrokov socialni in čustveni razvoj ter jim pomagale pri oblikovanju njihove samopodobe in zavedanja, da tudi sami pripadajo tej družbi in da je še kako zelo potrebno poskrbeti za naš planet Zemljo. Zbirati, predelati, ponovno uporabiti. Otroci stopajo v svet dediščine z majhnimi koraki, ki rastejo iz dneva v dan ter širijo svoje znanje, kulturo, prijateljstvo in pristne odnose do sebe in našega Planeta,« je zapisala Eko koordinatorica vrtca Irena Domanjko Seršen.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.