https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Informativni dan na Srednji šoli za gostinstvo in turizem

SŠGT Radenci, 17.02.2024 ob 12:30  

Ta petek in soboto, 16. in 17. februarja, so po slovenskih srednjih šolah in univerzah potekali informativni dnevi. Na obisk devetošolcev so se pripravili tudi na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih.


Na SŠGT Radenci mladim ponujamo največ, kar je danes mogoče ponuditi na področju gostinstva in turizma. Ne le strokovno znanje in usposobljenost za poklic, ampak različne aktivnosti v številnih projektih so popotnica, ki jo dajejo dijakom, da so uspešni pri svojem delu. 

Bodoče dijake je nagovorila ravnateljica Karmen Stolnik, ki jim je predstavila programe šole. 

Na šoli izvajajo naslednje izobraževalne programe:

  • štiriletni program Gastronomija in turizem, ki se zaključi s poklicno maturo in omogoča takojšnjo zaposlitev ali nadaljnji študij. Prednost programa je v tem, da se dijaki odločijo za smer izobraževanja šele po prvem letniku, in sicer za smer TURIZEM ali za smer GASTRONOMIJA,
  • triletni program Gastronomske in hotelske storitve – šolska oblika, ki se zaključi z zaključnim izpitom in omogoča takojšnjo zaposlitev ali nadaljevanje v dvoletnem programu gastronomija. Dijaki se odločijo za smer izobraževanja šele po prvem letniku, in sicer za smer STREŽBA ali za smer KUHARSTVO,
  • triletni program Gastronomske in hotelske storitve – vajeniška oblika, ki je enak šolski obliki s to razliko, da se vse praktično usposabljanje izvaja pri delodajalcih ter
  • dvoletni nadaljevalni program Gastronomija, ki se zaključi s poklicno maturo in zaposlitvijo ali nadaljnjim izobraževanjem.
  • NOVO: triletni program Slaščičar. 

Sestavni del SŠGT Radenci je tudi dijaški dom, v katerem lahko bivajo dijaki v času šolanja. Dijaški dom spada med manjše domove v Sloveniji, kar ima svoje prednosti v pristni komunikaciji in dobrem počutju. Prostori v dijaškem domu so prenovljeni in lepo urejeni, dijaki lahko bivajo v enoposteljnih sobah, organizirana je učna pomoč, skrbijo za zdravo prehrano, rekreacijo in varno učno okolje. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2024 ob 18:10 gost

      Samo vstran iz te panoge,saj za delo kuharja ali natakarja zelo zelo slabo plačilo za njihovo delo.Drek je to od poklica.

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2024 ob 23:33 Nevarne snovi gost

        https://youtu.be/LIbBYzAD4UM https://youtu.be/XYejSdQqbF4 24urcom/novice/inspektor/mesni-izdelki-kateri-so-kakovostni-kaj-je-merilo-kaj-kupiti

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2024 ob 21:32 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2024 ob 11:42 Gost gost

      Kam pa pridemo, če bomo bežali od poklicev, ki jih družba nujno rabi? Pogoje dela in plače se ureja drugje, ne pri izbiri šolanja. Mlade je treba spodbujati, da bodo iskali in ustvarjali, ne pa bežali pred življenjem.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2024 ob 16:27 BomBetka gost

      Vidim našo razredničarko pa učiteljico kuharstva, ka nas je učila. Stroga pa korektna . Nekdaj je veljal red in stroga vzgoja, danes pa je čist drugače, ker niti zdreti se ne smeš na učenca pa že takoj starši v šoli itd.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.02.2024 ob 17:46 Vesna gost

      Čestitke, odlično organiziran informativni dan, mislim, da so ti poklici naša bodočnost. Gostinska šola v Radencih je vedno bila in bo klasa številka ena, kar pogumno. Tudi jaz sem jo končala in imam svoje podjetje, sem zelo zadovoljna.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.02.2024 ob 23:39 Ivica gost

      Kar pogumno. Tudi jaz sem jo končala v Radencih in sem s tem pokličem zelo zadovoljna.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.