https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni poteka licitacija vrednejšega lesa

25.02.2024 ob 12:30  

Tudi letos Pomurski sejem v sodelovanju z Gozdarstvom Gornja Radgona pripravlja licitacijo vrednejših sortimentov lesa. Na prostoru sejmišča so do 8 februarja zbrali 1440 kosov lesa, dražba pa poteka do 28. februarja.

Podjetje Gozdarstvo Gornja Radgona v partnerstvu s Pomurskim sejmom tudi letos, drugo leto zapored, organizira licitacijo lesa. Na prostoru sejmišča so zbrali 1440 kosov lesa v skupni količini okoli 1290 kubičnih metrov. Večinoma je v ponudbi hrast, sicer pa tudi druge drevesne vrste. Ponudbe kupcev zbirajo do 28. februarja.

"Količine so glede na lani podvojene. Les so na licitacijo pripeljali lastniki iz severovzhoda Slovenije," je za STA povedal direktor podjetja Gozdarstvo Gornja Radgona Stanko Rojko.

V prihodnjih dneh tako na ogledih lesa pričakuje evropske kupce, ki lahko ponudbe oddajo do 28. februarja; ta dan bo nato sledilo odpiranje ponudb. Dan odprtih vrat licitacije bo 8. marca, ko bodo javno znani rezultati licitacije, je povedal Rojko.

Poleg hrasta na licitaciji ponujajo tudi hlodovino drugih drevesnih vrst, med drugim hlodovino bora, kleka, macesna, hruške, slive, oreha, jesena, lipe, češnje in les črnega topola. Lani so na licitaciji prodali več kot 90 odstotkov ponujenega lesa. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2024 ob 13:02 gost

      Po čem je kubik nažaganih na 33 cm ali pa v celem s prevozom ? Kupim !

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2024 ob 16:22 gost

      Pucaj si ti bedak prekmurski svoje bogastvo sam. Če si seveda sposoben. Kaji v Sloveniji bogastvo imajo tisti keri z ku,,,, niso v življenju mrdnui. Starši so njim vse podarili zdaj se pa šopirijo da oni imajo. Pri 50 ali plus pa še vedno ližejo mamicino skledo. Z njimi pa še otroci pa vnukeci. Se pravi 5 generacij pri eni hiši. Gmazi nesposobni da bi sami živeli.

      15 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2024 ob 2:10 gost

      Nasi zagari, tislari kelko jih se je, ta les samo hodijo gladat niti kuhance se njim vec nesplaca napraviti, zakoj nej ker je udba navrgla visoke davke na vse...cas ide mimo in tak lesna industrija propada, susmaruf pa majstrov vec nega , ka bi znal napraviti okno in vrata iz masivnoga lesa. Ka ne gvorin od pohistva, vse je iz iverice iz JYSKA, za enkratno rabo tako, da bodo tile hlodi vecinoma koncali na Avstrijskih zagaj in prodajo njihovih pol izdelkov za KItajsko in najmanj 4 krat vecjo prodajno ceno hlodovine. Eli do vas pa nategnuli na domacih tleh.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.02.2024 ob 6:44 gost

      Stanislav Rojko je derektor gozdnega v Gornji Radgoni on je majster za takšne stvari , da na.egne .Saj že kot župan ni bil kaj prida ! 2:10

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.02.2024 ob 17:54 Delo ni konj gost

      Ne morem videti bedakov, reče Franc. Kako pa se potem briješ? Ga vpraša Lojze

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.