https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Minuli vikend odigrane tekme v namiznem tenisu

21.2.2024  

Minuli vikend je bilo na sporedu pestro dogajanje v namiznem tenisu, saj so bile v soboto odigrane tekme v vseh štirih slovenskih moških in obeh ženskih ligah. V nedeljo pa je bil na sporedu še 3. članski turnir v Murski Soboti.


V prvi ligi so igralci Mure Sobote I gostovali v Mengšu in brez težav zmagali s 4:0. Najprej sta v igri dvojic zmagala Mitja Horvat in Bojan Ropoša, nato pa so Mitja Horvat, Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik dodali še vsak eno zmago. V ekipi sta bila še Gregor Kocuvan in Janko Ori.

Igralci Keme Murexin I so izgubili v Ljubljani proti ekipi Kajuh-Slovan z 2:4. Zmago je dosegla dvojica Tomaž Pelcar – Damjan Zelko in eno posamično je dodal Tomaž Pelcar. V ekipi je bil še Luka Norčič.

Aktualni državni prvak Maribor, za katere igra Prekmurec Tomaž Roudi, je doma izgubil proti ŠD SU s 3:4. Tomaž Roudi je dosegel eno zmago.

V vodstvu z 11. zmagami je ekipa Savinje. Sledi jim ŠD SU, prav tako z 11. zmagami, nato pa sta Maribor na tretjem mestu in Mura Sobota I s tekmo manj, na četrtem mestu z 10. zmagami. Kema Murexin je peta s šestimi zmagami, sledi Interdiskont s petimi Krka s štirimi, Mengeš s tremi, Kajuh-Slovan z dvema in na 10. mestu je Velenje z eno zmago.

Tudi članice Keme Murexin so gostovale v Ljubljani pri aktualnih državnih prvakinjah ekipi Kajuh-Slovan in izgubile z 1:4. Edino zmago za varovanke trenerja Mirka Ungerja je dosegla Ema Crnkovič. V ekipi sta bili še Blažka Harkai in Ana Kovačec. V vodstvu so s sedmimi zmagami igralke Kajuh-Slovana, sledijo ekipe Arrigonija, Interdiskonta in Keme Murexin s štirimi zmagami.

V drugi moški ligi je ekipa Keme Murexin II dopoldan izgubila v Zalogu pri ekipi Vesne s 4:6 (Jure Smodiš 2, Jan Lipič 1 in dvojica Smodiš – Lipič 1; v ekipi sta igrala še Jaka Zelko in Filip Šinko) in nato so popoldan v Ljubljani proti Iliriji, katere trener je rojen sobočanec Borut Veren, odigrali neodločeno 5:5 (Jure Smodiš 2, Jan Lipič 2, Jaka Zelko 1, za ekipo je odigral tudi Filip Šinko). Trenutno so s tremi zmagami in enim neodločenim rezultatom na sedmem mestu.

V tretji moški ligi je zaradi bolezni, poškodb in službenih obveznosti, zelo zdesetkana ekipa Mura Sobota II odigrala v Vrhniki 0:6 (zaigrali so Nejc Titan, Matjaž Onišak in Mitja Županek) in popoldan še v Kočevju, kjer pa so s 6:0 zmagali (Nejc Titan 2, Mitja Županek 2, Matjaž Onišak 1 in dvojica Titan – Onišak 1). Trenutno so s šestimi zmagami in enim neodločenim rezultatom na sredini lestvice, na 5. mestu. 

V nedeljo pa se je 42 članov in članic iz 14. slovenskih klubov pomerilo za točke slovenske rang liste. Zmagovalec turnirja je postal Mitja Horvat, ki je v finalu s 4:0 bil boljši od klubskega tovariša Gregorja Zafoštnika. Bojan Ropoša (vsi trije Mura Sobota) in Tomaž Pelcar (Kema Murexin) sta osvojila 3. in 4. mesto, Tudi Janko Ori, Nejc Titan in Luka Šantavec pri članih in Martina Komovec ter Sara Tanšek (Mura Sobota) in Staša Matis (Kema Murexin) pri članicah, so  vsak v svoji predtekmovalni skupini osvojili tretja mesta in se niso uvrstili na glavni del turnirja, kamor pa se je uvrstila Ema Crnkovič (Kema Murexin) in nato v četrtfinalu izgubila z zmagovalko turnirja Saro Tokič.

Foto: arhiv klubov

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.