https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Stekla gradnja poslovno-stanovanjskega objekta Zeleni dvor

23.02.2024 ob 12:00  

V središču Murske Sobote je stekla gradnja poslovno-stanovanjskega objekta Zeleni dvor, v katerem bo devet poslovnih prostorov in 76 stanovanj. Vrednost projekta ocenjujejo na okoli 20 milijonov evrov. Zaradi gradbenih del se je začasno preselila soboška avtobusna postaja, poslavlja se tudi tamkajšnje peščeno parkirišče.

Štirinadstropni objekt bo stal nasproti Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, na sredini bo imel umeščen zeleni atrij. 

Vodja projekta Andreja Bernjak iz investitorja Imo-Real je povedala, da bodo v pritličju poslovni prostori različnih velikosti, vhodi v stanovanjska jedra, notranje zeleno dvorišče, kolesarnica in pomožni prostori. V kletni etaži bo 116 parkirnih mest, poleg tega pa še električne polnilnice, arhivi in shrambe poslovnih prostorov ter tehnični prostori.  

 Stanovanjske etaže bodo štiri, v vsaki etaži bo 19 stanovanj, kar pomeni, da skupno 76stanovanj. Na strehi bodo strojne naprave, sončni kolektorji in visoke grede za stanovalce. 

  • število dvosobnih stanovanj: 28
  • število trosobnih stanovanj: 36
  • število štirisobnih stanovanj: 12
  • skupno število stanovanj: 76
  • od tega število stanovanj, prilagojenih za invalide: 8
  • skupno število poslovnih prostorov: 9
  • skupno število arhivov za poslovne prostore: 13
  • skupno število shramb: 76
  • skupno število parkirnih mest za avtomobile: 116
  • skupno število parkirnih mest za enosledna vozila: 16
  • skupno število parkirnih mest za kolesa: 128 

 Objekt bo predvidoma končan do novembra 2025, vselitev stanovalcev pa je predvidena decembra istega leta. 

Zaradi gradnje dela garažnih prostorov stavbe se je začasno preselila tudi osrednja mestna avtobusna postaja. Peroni za vstop in izstop potnikov so po novem umeščeni na začasni lokaciji med Slomškovo in Zvezno ulico v neposredni bližini pokrajinske in študijske knjižnice. Začasna ureditev je v veljavi do julija. Peščeno parkirišče v središču mesta bo medtem na voljo le še do konca februarja. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Imo-Real in Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2024 ob 12:23 gost

      Res lepo samo obenem žalostno. Kajti ta prestiž bo spet samo za bogate keri so pa že itak vse pokupili. Mi pa sploh ni žal za ta prestiž kajti tako drago stanovanje kupiti kjer ni družabnega življenja. Na veliki planini se več dogaja ko so krave na paši kot v soboti od 17 ure naprej.

      27 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2024 ob 21:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Evo,gost...na ",veliki planini"lahko mukaš po slovnično,dovoljeno je .

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2024 ob 12:52 Sramotainfo gost

      1. Razkopala se bo na novo narejena cesta na slomškovi ulici... torej ta cesta na tej ulici bo spet cela "pokrpana".. kot če bi se po njivi vozil kdo bo znova plačal to cesto? 2. Stavba bo metala senco na knjižnico in tisto cesto, kar pomeni, da bo tam cel dan senca... tam bo povečana vlaga.. so kaj poštudirali, kaj pomeni to za te sosednje stavbe?? 3. Iz knjižnice ti bo nekdo lahko direkt gledal v stanovanje skozi okno haha 4. Komu na čast gradnja novih stanovanj če pa je center Murske sobote mrtev...

      20 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2024 ob 14:14 Eh gost

        Pa sto de te seu v knjiznico zato ka da tebi gledo v stanovanje? Vejpa kelko je blokov v soboti pa si nisce ne gleda v stanovanja,ce te to straj si pa zavese gor denes pa je :D

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2024 ob 14:34 Gospod gost

        Tij pa se resan pravi fizolof.ta stavba bo zdaj senco delala knižnice in na cesto?vse ostale stavbe v murski soboti in v drugih mestih pa ne delajo sence. Hjoj se najdejo pacijente

        16 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.02.2024 ob 14:29 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Parkirnih mest de definitivno premalo.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.02.2024 ob 14:38 Gospod gost

      Preveč lepo bi bilo če bi se vsaki za sebe in svoje brigo! Prinas pa sama foušija in pametnjakoviče.!!

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.02.2024 ob 16:45 Janez gost

      Projekt stekel prej kot novi Mercator center?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.02.2024 ob 23:06 gost

      Raje bi porihtali avtobusno postajo, uredili, pustili nekaj parkiranja z zelenico. In kaj da bi pustili ta prostor za dve generaciji za primer nujne rabe za obcino, ki je prav v centru, bi prislo prav to zemljisce.Ja jako se je midilo enim ka pa dobro mahnejo...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.