https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znane finalistke vzhodne regije za nagrado Zlati kamen

20.02.2024 ob 12:45  

Mestna občina Murska Sobota, občina Moravske Toplice in občina Razkrižje so letošnje finalistke za prestižno nagrado Zlati kamen 2024, ki nagrajuje in priznava  inovativnost in razvojni potencial v slovenskih občinah. 


Zlati kamen je skupni projekt dveh podjetij. Podjetje SBR skrbi za vsebinski, Planet GV pa za organizacijski in poslovni razvoj. O dobitnicah nagrade Zlati kamen odloča strokovni svet, v katerega so vključeni strokovnjaki s treh slovenskih univerz in iz prakse. Nagrado Zlati kamen podeljujejo razvojno najbolj prodorni občini: torej tisti, ki zaradi svoje razvojne, v prihodnost in v dobro vseh občanov usmerjene dejavnosti pomeni primer dobre prakse in zgled za ostale.

Murska Sobota je primer občine, ki se redno uvršča v najožji izbor za nagrado Zlati kamen. Tokrat mestna občina prepriča z vključevanjem ukrepov na prostorskem področju pri preobrazbi kraja v močno regionalno središče. Moravske Toplice so med občinami, ki so v zadnjem desetletju naredile največji preskok glede na merljive kazalnike, razvoj pa je vse bolj osredotočen v pametno in trajnostno smer. Razkrižje je med letošnjimi finalistkami nekaj posebnega. Občina je zelo majhna, odročna in glede na merljive kazalnike slabo razvita. S svojimi premišljenimi in strateško načrtovanimi ukrepi pa igra zunaj svoje lige in celo skuša vplivati na boljše odnose s sosednjo Hrvaško.

Ostale občine, ki so se uvrstile v najožji izbor so še občine Brda, Tržič in Piran iz zahodne Slovenije, Kamnik in Ribnica iz osrednje in jugovzhodne Slovenije ter Slovenj Gradec in Trbovlje iz osrednjega pasu med Koroško in Posavjem. 

Zmagovalne občine po posameznih regijah bodo razglašene na konferenci Zlati kamen, ki bo potekala 19. marca 2024 v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2024 ob 17:04 obnovljivi vir gost

      Razkrižje ima pravega župana ki zna zakaj je župan in kaj je njegova naloga !Tudi ljudje so dobri in takšni tudi ostanite !

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2024 ob 0:17 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2024 ob 0:18 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.