https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob kitajskem novem letu v Ljutomeru pripravili sklop dogodkov

25.02.2024 ob 15:00  

Člani Taijiquan sekcije LOTUS vadba, ki v Ljutomeru delujejo pod okriljem Rugby in touch rugby kluba Ljutomer, so v sodelovanju z Zavodom Herbija Prlekija ob nastopu kitajskega novega leta pripravili sklop dogodkov. 


19. februarja so v Galeriji Ante Trstenjaka Ljutomer nastopili člani s Formo 24 slik Yang stila Taijiquan vadbe. Selma Franov, diplomirana sinologinja in rusistka, ki vodi vadbo v Ljutomeru, je predstavila temeljne principe vadbe, gibanja in položaja telesa, dobrobiti vadbe in zgodovino. Elementi vadbe, ki so bili že vsaj 240 let pred našim štetjem dokumentirani in opisovani, tudi danes tvorijo osnovo različnih pojavnih oblik Taijiquan vadbe. Le ta je uvrščena na UNESCO seznam nesnovne kulturne dediščine, dobrobiti vadbe pa so tudi znanstveno dokazane in splošno priznane v zahodni medicini.

Člani so predstavili še Yang stil Formo meč 32 slik, ki jo vodi Rihard Škorjanec, nato pa še nekoliko zahtevnejšo različico Yang stil Forme 24 s postavitvijo v deteljico, ki so jo poimenovali Prleška Taiji deteljica. Na koncu so obiskovalce povabili medse in skupaj izvedli Formo 24 slik. Pogostitev se je skladala z rdečo nitjo dogodka, kitajski Baozi žlikrofi in poseben čaj z ingverjem in žižulami.

Demonstracije vadbe so bile uvod v prihajajoča predavanja na teme povezane s kitajsko medicino, prehrano in vadbo. 

Naslovna fotografija: Daniel Gajšt

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2024 ob 16:28 Leto za pogumne gost

      youtu.be/oA3RwtmqCOw youtu.be/syFXoTSoIKw

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2024 ob 5:30 gost

      BUDALE

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2024 ob 9:03 gost

      Sem že pomislil, da je galerija Ante Trstenjaka namenjena predstavitvam umetnikov. Zdaj pa vidim, da tudi zblojenim čudakom.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.