https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina proda več stavbnih zemljišč

01.03.2024 ob 6:00  

Občina Ljutomer zbira ponudbe za prodajo enajstih nepremičnin - nezazidanih stavbnih zemljišč v Stročji vasi. Zemljišča so primerna za gradnjo enostanovanjskih in dvostanovanjskih stavb, prednost pri nakupi pa imajo mladi in mlade družine.

Nepremičnine se nahajajo v Stročji vasi na območju stavbnih zemljišč, razdeljenih na 11 zemljiških parcel, ki so namenjene gradnji stanovanjskih hiš. Na zemljiščih je dopustno graditi eno- in dvostanovanjske stavbe.

Predmet prodaje so naslednje nepremičnine:

Vir: Občina Ljutomer

Izhodiščna cena nepremičnine ne vključuje 22 odstotnega davka na dodano vrednost, ki ga plača najboljši ponudnik oz. kupec.

Prednost imajo mladi in mlade družine

Občina Ljutomer kot prioriteto zagotavlja možnosti mladim za gradnjo stanovanjskih stavb, namenjenih bivanju. Mladim je stanovanjski trg manj naklonjen, saj je najobičajnejši način pridobitve stanovanja v Sloveniji nakup, pri čemer imajo mladi praviloma nižje prihodke, na trgu dela pa se soočajo z zaposlitvami za določen čas. Visoke cene nepremičnin in otežen dostop do finančnih virov mladim otežujejo prehod na lastno stanovanje.

Vir: GURS

Občina Ljutomer se je s pridobitvijo certifikata Mladim prijazna občina, pri svojem delu na področju mladih že izkazala za uspešno, nadalje pa se je z ohranitvijo certifikata za obdobje 2023 — 2027 zavezala, da bo področje mladih še naprej sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju dvignila oziroma ohranila. Eden izmed poudarkov in ukrepov je tudi stanovanjska politika.

Rok za prejem ponudb je do vključno torka, 19. marca 2024 do 10. ure. Pisne ponudbe lahko zainteresirani kupci oddajo osebno na sedežu Občine Ljutomer ali pošljejo priporočeno na naslov občine. Upoštevale se bodo ponudbe, ki bodo do tega roka in ure prispele na naslov prodajalca.

Javno odpiranje ponudb bo v torek, 19. marca 2024 ob 13. uri, v sejni sobi Občine Ljutomer.

Podrobnosti javnega razpisa in pogoje prodaje najdete tukaj

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2024 ob 7:47 gost

      Preveč blizu ceste !

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.03.2024 ob 9:04 gost

      Kaj je d.konja ?Petek je pa te meče ! 8:48

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.03.2024 ob 16:24 gost

      Občinski serifi so samo zato župani da se ukvarjajo kaj se da v občini prodali pa denar med sabo razdeliti. Prodajajo pa parcele nepremičnine od vseh občanov. Ne pa premoženje kretenov županov.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.